search
ΣΑΒΒΑΤΟ 20.04.2024 10:25
MENU CLOSE

Πετρόπουλος: Η ΝΔ έχει δύο γλώσσες να μιλάει ανάλογα με τις περιστάσεις

21.06.2019 18:47
Πετρόπουλος: Η ΝΔ έχει δύο γλώσσες να μιλάει ανάλογα με τις περιστάσεις - Media

 

Τις θέσεις τους, ενόψει των εθνικών εκλογών, διατύπωσαν ο υφυπουργός Κοινωνικής Ασφάλισης Τάσος Πετρόπουλος και ο αναπληρωτής τομεάρχης Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης της ΝΔ, Νότης Μηταράκης, μιλώντας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΑΝΤ1.

Ο κ. Πετρόπουλος ανέφερε, μεταξύ άλλων: «Αντιμετωπίσαμε μία κρίσιμη περίοδο που, όπως διαπιστώσαμε, η χώρα δεν είχε τα αναγκαία, για να επιβιώσει και έπρεπε να λάβουμε μέτρα τα οποία δεν επιλέξαμε. Επίσης, διαπιστώσαμε ότι είχαμε εκ των προτέρων δεσμεύσεις και δεν υπήρχε κανένα δημοσιονομικό περιθώριο. Ήμασταν κατ’ ανάγκη σε έναν δρόμο που έπρεπε να βρούμε λύσεις, ώστε να αποκτήσουμε δημοσιονομική ελευθερία και αυτό το πετύχαμε τον Αύγουστο».

Από την πλευρά του, ο κ. Μηταράκης σημείωσε ότι η πραγματικότητα είναι ότι «η πολιτική του ΣΥΡΙΖΑ δεν μπορεί να δώσει αισιοδοξία στον κόσμο». Όπως είπε, «η μεσαία τάξη έχει πληγεί και δεν δημιουργούνται ποιοτικές θέσεις εργασίας. Γι’ αυτό, πρέπει να αλλάξουμε το μείγμα οικονομικής πολιτικής» υποστήριξε. Παράλληλα, ο κ. Μηταράκης τόνισε ότι το πρόγραμμα της ΝΔ δίνει έμφαση σε λιγότερους φόρους, «για να πετύχουμε περισσότερη ανάπτυξη και καλύτερες δουλειές, ενώ ο ΣΥΡΙΖΑ ακολουθεί μία πολιτική υπερπλεονασμάτων. Για το ζήτημα των πλεονασμάτων, η ΝΔ έχει θέσει το θέμα να μειωθούν στο 2%» υπογράμμισε ο κ. Μηταράκης, επισημαίνοντας ότι «μπορούμε να ξεφύγουμε από την αναιμική ανάπτυξη του 1,3% που είχαμε το πρώτο τρίμηνο με την προσέλκυση νέων επενδύσεων. Επενδύσεις δεν θα έρθουν σε μία χώρα με τόσο υψηλή φορολογία και με μία κυβέρνηση η οποία δεν πιστεύει στη δημιουργία ποιοτικών θέσεων εργασίας. Αντίθετα, πιστεύει στην υπερφορολόγηση, για να δίνει κάποια επιδόματα, αναμασώντας τη φτώχεια» σχολίασε.

Ο κ. Πετρόπουλος απάντησε: «Αυτό που έχω ακούσει από τα επίσημα χείλη της ΝΔ είναι ότι δεν πρόκειται για τα δύο πρώτα χρόνια να μειωθεί το πλεόνασμα στο 2%. Η ΝΔ δηλώνει ότι θα κρατήσει για την πρώτη και τη δεύτερη χρονιά το πλεόνασμα στο 3,5%. Συνεπώς, θα διατηρηθεί η φορολογία στο ύψος που είναι και σήμερα». Σύμφωνα με τον κ. Πετρόπουλο, «η ΝΔ έχει δύο γλώσσες να μιλάει και περισσότερες ανάλογα με τις περιστάσεις».

Τέλος, ο υφυπουργός Κοινωνικής Ασφάλισης ανέλυσε την πολιτική της κυβέρνησης για τη φορολογία, αναφέροντας, μεταξύ άλλων ότι διατήρησε το αφορολόγητο και έλαβε μία σειρά από μέτρα ενίσχυσης της μικρομεσαίας επιχειρηματικότητας.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΣΑΒΒΑΤΟ 20.04.2024 10:25