search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 15:07
MENU CLOSE

Λιβύη: Ανεστάλησαν, λόγω ρουκετών, οι πτήσεις πολιτικών αεροσκαφών

22.06.2019 05:40
Ήττα-κόλαφος για τον Χαφτάρ: Τούρκοι μισθοφόροι καταλαμβάνουν αεροπορική βάση στη Λιβύη (Video) - Media

 

Ανεστάλησαν για ώρες χθες Παρασκευή οι πτήσεις στο μοναδικό αεροδρόμιο της Τρίπολης που παραμένει σε λειτουργία, εξαιτίας της εκτόξευσης ρουκετών που έπεσαν στην περίμετρό του, γνωστοποίησαν αεροπορικές εταιρείες και η διεύθυνση του αερολιμένα.

«Το διεθνές αεροδρόμιο Μιτίγκα έγινε στόχος [ρουκετών], εκτρέψαμε μια από τις πτήσεις μας από την Κωνσταντινούπολη στο αεροδρόμιο της Μισράτας», 200 χιλιόμετρα ανατολικότερα, δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο εκπρόσωπος της αεροπορικής εταιρείας Libyan Airlines.

Εξαιτίας του συμβάντος, «η κίνηση των αεροσκαφών ανεστάλη για δύο ώρες στο Μιτίγκα, κατόπιν αποκαταστάθηκε και προσγειώθηκε μια πτήση της Afriqiyah Airways που είχε αναχωρήσει από την Κωνσταντινούπολη», γνωστοποίησε η διεύθυνση του αερολιμένα μέσω Facebook χθες βράδυ.

Σύμφωνα με τη διεύθυνση του Μιτίγκα, τα αεροσκάφη που εξετράπησαν στη Μισράτα μπόρεσαν αργότερα να φθάσουν στην Τρίπολη.

Το ποιος εκτόξευσε τις ρουκέτες παραμένει άγνωστο προς το παρόν.

Το αεροδρόμιο Μιτίγκα έχει ήδη κλείσει επανειλημμένα εξαιτίας των εχθροπραξιών ανάμεσα σε παραστρατιωτικούς πιστούς στην Κυβέρνηση Εθνικής Ενότητας (ΚΕΕ), η οποία αναγνωρίζεται από τη διεθνή κοινότητα και εδρεύει στην Τρίπολη, και δυνάμεις του αυτοαποκαλούμενου Λιβυκού Εθνικού Στρατό (ΛΕΣ) του στρατάρχη Χαλίφα Χάφταρ, του ισχυρού άνδρα της Κυρηναϊκής, που εξαπέλυσε την 4η Απριλίου ευρείας κλίμακας επιχείρηση με σκοπό να κυριεύσει την πρωτεύουσα της Λιβύης.

Το αεροδρόμιο αυτό ήταν στο παρελθόν στρατιωτική βάση. Άρχισε να χρησιμοποιείται για πολιτικές πτήσεις όταν χρειάστηκε να αντικατασταθεί το διεθνές αεροδρόμιο της Τρίπολης, το οποίο υπέστη εκτεταμένες ζημιές σε μάχες το 2014.

Μόνο λιβυκές εταιρείες αερομεταφορών επιχειρούν στη χώρα, εκτελώντας κυρίως πτήσεις εσωτερικού και κάποιες προς λίγες χώρες του εξωτερικού, ιδίως την Τυνησία και την Τουρκία.

Το αεροδρόμιο Μιτίγκα, στο ανατολικό τμήμα της Τρίπολης, έγινε την 8η Απριλίου στόχος αεροπορικής επιδρομής των δυνάμεων του Χάφταρ, η οποία είχε προκαλέσει και τότε την αναστολή των πτήσεων και κατόπιν την εκτέλεση μόνο νυχτερινών δρομολογίων ως την 22α Απριλίου.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

 

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 15:07