search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 01:08
MENU CLOSE

Συνεχίζεται το αλαλούμ με το debate – Ποιες είναι οι επικρατέστερες ημερομηνίες

22.06.2019 06:10
Συνεχίζεται το αλαλούμ με το debate - Ποιες είναι οι επικρατέστερες ημερομηνίες - Media

 

Νέες, συγκεκριμένες, ημερομηνίες φαίνεται πως βρίσκονται πλέον στο “τραπέζι” για τη διεξαγωγή του debate των πολιτικών αρχηγών, ενόψει της εκλογικής αναμέτρησης της 7ης Ιουλίου.

Σε άτυπη ενημέρωση, ο ΣΥΡΙΖΑ επιβεβαιώνει ότι ζήτησε την αλλαγή της ημερομηνίας που αρχικά είχε οριστεί, λόγω της έκτακτης Συνόδου Κορυφής που θα πραγματοποιηθεί στις 30 Ιουνίου, στις Βρυξέλλες και απευθύνει κάλεσμα στα υπόλοιπα κόμματα να αποδεχτούν ως ημερομηνία διεξαγωγής του debate είτε την 27η είτε την 28η Ιουνίου (ημερομηνίες κατά τις οποίες σύμφωνα με την Κουμουνδούρου δήλωσε διαθεσιμότητα η ΝΔ, μετά την εμπλοκή με την ημερομηνία που είχε αρχικά οριστεί) ώστε να μην ακυρωθεί η “τηλεμαχία”.

“Με δεδομένη την πραγματοποίηση έκτακτης Συνόδου Κορυφής το βράδυ της 30ης Ιουνίου στις Βρυξέλλες, ενημερώσαμε όλα τα κόμματα για την ανάγκη αλλαγής της ημερομηνίας διεξαγωγής του debate των πολιτικών αρχηγών, δηλώνοντας εξαρχής ότι από την πλευρά μας είμαστε ανοιχτοί σε οποιαδήποτε άλλη ημερομηνία” επισημαίνεται από πηγές της Κουμουνδούρου και διευκρινίζεται ότι “η ΝΔ δήλωσε διαθεσιμότητα για δύο ημερομηνίες, την 27η και 28η Ιουνίου. Από την πλευρά μας δηλώσαμε προφανώς διαθέσιμοι και για τις δυο”.

Καταλήγοντας σημειώνουν: “Καλούμε τα υπόλοιπα κόμματα να αποδεχτούν μία από τις δύο αυτές ημερομηνίες, ώστε να μην ακυρωθεί το χρήσιμο για την προγραμματική αντιπαράθεση και την ενημέρωση του ελληνικού λαού debate, πριν από τις κάλπες της 7ης Ιουλίου”.

Η δήλωση Τσίπρα και η απάντηση της ΝΔ

Στο ζήτημα είχε αναφερθεί νωρίτερα και ο Αλέξης Τσίπρας, κατά τη συνέντευξη Τύπου από τις Βρυξέλλες, μετά τη Σύνοδο Κορυφής της ΕΕ, λέγοντας πως, ούτως ή άλλως, έτσι όπως πάει να γίνει αυτό το debate, “παράλληλοι μονόλογοι θα είναι, οπότε μπορεί να βγω με Skype απ’ τις Βρυξέλλες”, ενώ απέδωσε ευθύνες στον κ. Μητσοτάκη για τον “χαρακτήρα” του debate.

Απαντώντας, κύκλοι της Πειραιώς σημείωναν: “Το πρωί επικοινώνησε με τη ΝΔ ο κ. Νάσος Ηλιόπουλος ο οποίος δήλωσε την αδυναμία τού κ. Αλ. Τσίπρα να μετάσχει στο debate της 1ης Ιουλίου, λόγω της έκτακτης Συνόδου Κορυφής στις 30 Ιουνίου και πρότεινε ως εναλλακτικές ημερομηνίες διεξαγωγής του είτε την 2η Ιουλίου, είτε την 27η Ιουνίου. Η ΝΔ κατανοώντας τη δυσκολία του κ. Τσίπρα να ανταποκριθεί στην ορισθείσα ημερομηνία, δέχθηκε ως εναλλακτική ημέρα διεξαγωγής του debate την 27η Ιουνίου. Ύστερα από διαβουλεύσεις του κ. Ηλιόπουλου με τα άλλα κόμματα τα οποία επίσης έπρεπε να μεταβάλουν τον προγραμματισμό τους, η ΝΔ πρότεινε ως τρίτη εναλλακτική ημέρα την 28 Ιουνίου. Ο κ. Ηλιόπουλος αργά το απόγευμα ενημέρωσε τη ΝΔ ότι δεν έχει καταστεί δυνατόν μέχρι στιγμής να βρεθεί κοινή ημερομηνία με τα άλλα κόμματα για την διεξαγωγή του debate”.

Σχολιάζοντας δε τη δήλωση Τσίπρα, οι ίδιες πηγές ανέφεραν: “Κατά τα λοιπά οι σημερινές δηλώσεις του κ. Τσίπρα, ο οποίος ισχυρίστηκε ότι οι πολιτικοί του αντίπαλοι επιθυμούν τους παράλληλους μονολόγους, ενώ εκείνος τάχα τον διάλογο είναι δηλωτικές της αδιόρθωτης αλαζονείας του. Πόσο μάλλον όταν όλα τα κόμματα της αντιπολίτευσης επιχειρούν να βρουν μια λύση σε ένα πρόβλημα που ουδόλως προκάλεσαν”.

Και η Ζωή Κωνσταντοπούλου ζητά τη συμμετοχή της στο debate

Στο μεταξύ, τη συμμετοχή της Ζωής Κωνσταντοπούλου, στο debate των πολιτικών αρχηγών, ζητεί η Πλεύση Ελευθερίας. Σε σχετική ανακοίνωση, η Πλεύση Ελευθερίας σημειώνει ότι ζητείται η συμμετοχή της προέδρου του κόμματος στην τηλεμαχία “λόγω του θεσμικού ρόλου που κατείχε στο 3ο τη τάξει αξίωμα της χώρας, καθώς και του ποσοστού που μας ξεχώρισε στις πρόσφατες ευρωεκλογές, με τον χαρακτήρα που δόθηκε σε αυτές από Κυβέρνηση και Αντιπολίτευση”.

Επισημαίνεται, δε, ότι “το ίδιο επιθυμούμε να ζητήσουμε και για άλλα κόμματα που ξεχώρισαν στις ευρωεκλογές όπως του κου Βαρουφάκη και του κου Βελόπουλου, αν φυσικά επιθυμούν να έχουν εκπρόσωπο”. Η Πλεύση Ελευθερίας καταλήγει με την επισήμανση: “Η παρουσία μας απέναντι στον κύριο Τσίπρα και στον κύριο Μητσοτάκη, όπως και στους υπόλοιπους κοινοβουλευτικούς αρχηγούς, είναι αναγκαία σε αυτές τις εξαιρετικά κρίσιμες εκλογές για τη χώρα και ελπίζουμε να μην έχουν λόγους να φέρουν αντίρρηση για αυτή”.

Πηγή: enikos.gr

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 01:06