Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.
Οι φαβοκεφτέδες είναι μια ωραία πρόταση για ουζομεζέ αλλά και αν σάς περισσέψει φάβα από την προηγούμενη μέρα.
Υλικά
Διαδικασία
Βάζετε όλα τα υλικά σε μπολ και ανακατεύετε καλά μέχρι να γίνει ένα σφιχτό μίγμα. Αν χρειαστεί, προσθέτετε λίγο αλεύρι ακόμα. Σκεπάζετε το μίγμα και αφήνετε στο ψυγείο για 2 ώρες τουλάχιστον να κρυώσει (μπορείτε να το ετοιμάσετε και αποβραδίς).
Παίρνετε μία μεγάλη κουταλιά από το μίγμα, πλάθετε κεφτέδες διαμέτρου 4 εκ. περίπου και τα πιέζετε λίγο να απλώσουν. Τα πασπαλίζετε με λίγο αλεύρι.
Ζεσταίνετε αρκετό λάδι (περίπου 2εκ.) σε βαθύ τηγάνι και τηγανίζετε τους κεφτέδες και από τις δύο πλευρές γυρίζοντάς τους προσεκτικά, μέχρι να πάρουν χρυσαφί χρώμα.
Βγάζετε τους φαβοκεφτέδες με τρυπητή κουτάλα σε χαρτί κουζίνας για να απορροφηθεί το περιττό λάδι. Τους σερβίρετε ζεστούς.
Πηγή: olivemagazine.gr
Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.
Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.