search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 04:34
MENU CLOSE

Σοφία Μουτίδου: Να μην ψηφίσουν στις εκλογές εκδικητικά οι Έλληνες

22.06.2019 14:00
«Βόμβες» από Μουτίδου: «Φταίω εγώ τώρα, να βγω και να πω όόόολα τα ονόματα των σιχαμάτων;» - Media

 

Σοφία Μουτίδου γεννήθηκε από μετανάστες γονείς στην Δυτική –τότε- Γερμανία. Ο πατέρας της ήταν ανθρακωρύχος και η μάνα της νοικοκυρά. Οι γονείς της παντρεύτηκαν με προξενιό και μετανάστευσαν. Έπειτα από λίγα χρόνια, όμως, η οικογένεια επέστρεψε στην Ελλάδα και συγκεκριμένα στη Θεσσαλονίκη. Η ηθοποιός τελείωσε τη Νομική και στη συνέχεια κατέβηκε στην Αθήνα και σπούδασε υποκριτική. Έχει συμμετάσχει σε πολλές τηλεοπτικές παραγωγές και σε σπουδαίες θεατρικές παραστάσεις, ενώ έγινε γνωστή στο τηλεοπτικό κοινό μέσα από τις σειρές του ΑΝΤ1 «Οι Στάβλοι της Εριέτας Ζαΐμη» και «Το Καφέ της Χαράς».

Αυτή την περίοδο, βρίσκεται στην συμπρωτεύουσα για να προετοιμάσει τον προεκλογικό της αγώνα καθώς αποδέχτηκε την πρόταση του ΚΙΝΑΛ και είναι υποψήφια βουλευτής στην Α΄Θεσσαλονίκης στις ερχόμενες εκλογές. Η δημοφιλής κωμική ηθοποιός μιλά στο ethnos.gr για την απόφασή της να είναι υποψήφια με το κόμμα της Φώφης Γεννηματά και παράλληλα αποκαλύπτει πότε ξεκινούν τα γυρίσματα του «Καφέ της Χαράς». 

Πώς πήρατε την απόφαση να δεχθείτε την πρόταση του ΚΙΝΑΛ και να βάλετε υποψηφιότητα στις εκλογές;

Η ενασχόληση με την πολιτική ήταν στα πλάνα μου από μικρό παιδί. Το υπολόγιζα λίγο αργότερα στη ζωή μου, αλλά προέκυψε τώρα. Δέχθηκα με διάθεση και χαρά καθώς η Α’ Θεσσαλονίκης είναι το μέρος που μεγάλωσα. 

Πώς θα συνδυάσετε σε επίπεδο χρόνου, αλλά και αφοσίωσης την πολιτική σας πορεία με την υποκριτική εάν εκλεγείτε;

Δεν μπορώ να το προβλέψω. Έχω πολύ ενέργεια άλλωστε αυτός είναι και ο λόγος που δέχθηκα. Θαρρώ πως δεν είναι ακατόρθωτο. Έχουμε δυνάμεις. Απλά δεν τις αξιοποιούμε όλες.

Με τι κριτήρια πιστεύετε πως θα ψηφίσουν οι Έλληνες στις ερχόμενες βουλευτικές εκλογές;

Δεν ξέρω με τι κριτήρια θα ψηφίσουν. Ελπίζω απλά να μην ψηφίσουν εκδικητικά προς κάποιον. Να μην ψηφίσουν κάποιον μόνο και μόνο για να τιμωρήσουν κάποιον άλλο. Κριτήριο οφείλει να είναι πάντα η εμπιστοσύνη που σου προκαλεί κάποιος. Όσο αστείο κι αν ακούγεται αυτό.

Ποια είναι τα μεγαλύτερα προβλήματα που αντιμετωπίζει σήμερα η Ελλάδα;

Η Ελλάδα αντιμετωπίζει μια περίοδο μετεγχειρητική. Απλά νόσησε από ενδονοσοκομειακό! Είναι δύσκολη η φάση κατά την οποία ένας λαός που ένοιωσε προδομένος να ξαναέρθει αντιμέτωπος με την κάλπη και τη διαδικασία εκλογής αξιόπιστων εκπροσώπων. 

Υπήρξε κάτι που να μάθαμε ως κοινωνία στα χρόνια της οικονομικής κρίσης;

Μάθαμε νομίζω ότι όλα πληρώνονται. Το «εδώ» είναι αυτονόητο.

Πόσο ευαισθητοποιημένος σε σχέση με τα ανθρώπινα δικαιώματα αξιολογείτε πως είναι ο πολιτικός κόσμος σήμερα;

Δυστυχώς, η ευαισθητοποίηση του πολιτικού κόσμου για τα ανθρώπινα δικαιώματα είναι σε άνθηση πάντα σε προεκλογική περίοδο. Μαζί με τα επιδόματα και τις μειώσεις φόρων. Τα ανθρώπινα δικαιώματα οφείλουν να μας απασχολούν καθημερινά και ολοήμερα. Είναι ντροπή να αποτελούν κέντρο ενδιαφέροντος μόνο για ωφελιμιστικούς λόγους. 

Ο Ιούνιος είναι ο μήνας υπερηφάνειας για τη ΛΟΑΤΚΙ+ κοινότητα και μάλιστα πριν δύο χρόνια παρουσιάσατε το Athens Pride. Γιατί πιστεύετε ότι οι άνθρωποι γίνονται ομοφοβικοί;

Η ομοφοβία είναι αποτέλεσμα. Δεν είναι ένστικτο. Δεν είναι φυσική. Είναι το τελευταίο στάδιο μίας φοβισμένης κοινωνίας που αποστρέφεται κάθε τι μη οικείο. Είναι άλλη μία μορφή άμυνας απέναντι σε εχθρούς που δημιουργεί η ανθρώπινη κοινότητα δαιμονοποιώντας τις ενοχές και τα πάθη της. 

Μετά από αρκετά χρόνια, επιστρέφετε στην τηλεόραση μέσα από τον νέο κύκλο του «Καφέ της Χαράς». Πότε ξεκινούν τα γυρίσματα και τι καινούργιο θα δούμε;

Τα γυρίσματα θα ξεκινήσουν τον Σεπτέμβρη, αλλά ακόμα δεν ξέρω ποια θα είναι η πλοκή του νέου κύκλου καθώς δεν έχω πάρει σενάριο.

Την επόμενη σεζόν, θα δούμε κι άλλες σειρές να επιστρέφουν. Θα λέγαμε πως δημιουργείται μια νέα τάση. Γιατί πιστεύετε ότι συμβαίνει αυτό;

Ίσως να υπάρχει έντονη η επιθυμία για κάτι που ήδη έχει αποδείξει την αξία του. Μία οδός που απέδωσε καρπούς και τώρα θα συνεχίσει να αποδίδει. 

Υπήρξε κάποιος ρόλος που σας επηρέασε τόσο, ώστε να αλλάξετε κάποια στοιχεία της προσωπικότητάς σας; (Αν ναι ποιος και γιατί;)

Όχι. Κανένας ρόλος που έχω παίξει δεν έχει αλλάξει στοιχεία του χαρακτήρα μου. 

Μία ευχή για το μέλλον;

Εύχομαι από καρδιάς λιγότερο φόβο και περισσότερο αυτοσεβασμό. Η ζωή είναι εξαιρετικά σύντομη για να ευτελίζεται τόσο μάταια.

Πηγή: Εθνος

 

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 01:15