27/01/2020 20:06:06

Πλατφόρμα πετρελαίου με προορισμό διαλυτήρια στην Τουρκία σπέρνει τον πανικό στο Ιόνιο (Photos)

Πλατφόρμα πετρελαίου με προορισμό διαλυτήρια στην Τουρκία σπέρνει τον πανικό στο Ιόνιο (Photos) - Media

 

Πανικός επικράτησε το πρωί του Σαββάτου σε κατοίκους παράκτιων περιοχών στο νότιο Ιόνιο Πέλαγος, καθώς στα ανοιχτά έκανε την εμφάνισή της μία πλατφόρμα άντλησης πετρελαίου.

Με τα σχέδια για εξορύξεις υδρογονανθράκων στο δυτικό Ιόνιο να προχωρούν με γοργούς ρυθμούς, ξεσηκώνοντας αντιδράσεις στις τοπικές κοινωνίες που ανησυχούν για τις περιβαλλοντικές επιπτώσεις σε περιοχές σπάνιου φυσικού κάλλους αλλά και μεγάλης τουριστικής ανάπτυξης, η εμφάνιση της πλατφόρμας προκάλεσε πανικό και πυροδότησε σειρά αναρτήσεων στα social media.

Στην πραγματικότητα, πρόκειται για μία ανενεργή πλατφόρμα που ρυμουλκείται στα διαλυτήρια της Aliaga, στην Τουρκία. Την ρυμούλκηση έχει αναλάβει το πλοίο ALP CENTRE της ALP Maritime Services. Σύμφωνα με τα στοιχεία που παρέχει το marine traffic, το πλοίο αναχώρησε από το λιμάνι του Αστακού όπου και είχε καταπλεύσει στις 18 Ιουνίου. Το συγκεκριμένο πλοίο έχει κάνει και άλλες φορές την εμφάνισή του στις ελληνικές θάλασσες σε αντίστοιχες αποστολές, μεταφέροντας παλιές εξέδρες πετρελαίου στα διαλυτήρια της Aliaga. 

ΣΧΟΛΙΑ

Το "Π" σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.