search
ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 16:03
MENU CLOSE

Επίθεση εξτρεμιστών στο Σινά – Νεκροί τέσσερις εργαζόμενοι σε υπό ανέγερση κτήριο

23.06.2019 05:58
Επίθεση εξτρεμιστών στο Σινά - Νεκροί τέσσερις εργαζόμενοι σε υπό ανέγερση κτήριο - Media

 

Εξτρεμιστές επιτέθηκαν σε κυβερνητικό κτίριο υπό ανέγερση στη βόρεια περιφέρεια του Σινά χθες Σάββατο και σκότωσαν τουλάχιστον τέσσερις εργαζόμενους, δήλωσε πηγή προσκείμενη στις υπηρεσίες ασφαλείας.

Άλλοι έξι εργαζόμενοι τραυματίστηκαν στην επίθεση, διευκρίνισε η πηγή αυτή. Οι αιγυπτιακές υπηρεσίες ασφαλείας απέκλεισαν την περιοχή και εξαπέλυσαν ανθρωποκυνηγητό για να εντοπίσουν τους δράστες.

Σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες, ένοπλοι που είχαν καλυμμένα τα πρόσωπα άνοιξαν πυρ εναντίον του κτιρίου, κοντά στο αεροδρόμιο της Αλ Αρίς, κι έβαλαν φωτιά σε δύο οχήματα πριν διαφύγουν στην έρημο.

Δεν υπήρξε ανάληψη της ευθύνης για την επίθεση.

Οι αρχές της Αιγύπτου είναι αντιμέτωπες με μια εξέγερση τζιχαντιστών στην επαρχία του Βόρειου Σινά μετά την εξέγερση του 2011 που οδήγησε στην ανατροπή του καθεστώτος του Χόσνι Μουμπάρακ. Οι επιθέσεις τους κλιμακώθηκαν το 2013, όταν ο στρατός ανέτρεψε τον ισλαμιστή εκλεγμένο πρόεδρο Μοχάμεντ Μούρσι.

Ο Μούρσι, ο πρώτος εκλεγμένος πρόεδρος της χώρας έπειτα από δεκαετίες που όμως δίχαζε την αιγυπτιακή κοινωνία, φυλακίστηκε μετά το πραξικόπημα του στρατού και την ανατροπή του. Πέθανε σε ηλικία 67 ετών τη Δευτέρα, σύμφωνα με κρατικά ΜΜΕ από καρδιακή ανακοπή, κατά τη διάρκεια ακροαματικής διαδικασίας που διεξαγόταν μέσα στη φυλακή όπου παρέμενε έγκλειστος στο Κάιρο.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 16:02