search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19.04.2024 19:08
MENU CLOSE

Κάθε μέρα και από μια χασισοφυτεία ξερίζωνε η ΕΛ.ΑΣ. στην Καλαμάτα!

23.06.2019 07:30
Κάθε μέρα και από μια χασισοφυτεία ξερίζωνε η ΕΛ.ΑΣ. στην Καλαμάτα! - Media

 

Τα… «μαγικά» του από νωρίς άρχισε φέτος το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών Καλαμάτας, καθώς την Τρίτη, την Τετάρτη και την Πέμπτη με τη βοήθεια του ελικοπτέρου της Ελληνικής Αστυνομίας εντόπισαν και κατέστρεψαν τρεις χασισοφυτείες, με συνολικά 1.719 δενδρύλλια ινδικής κάνναβης. Η μεγαλύτερη εντοπίστηκε στο φαράγγι του Ριντόμου στη Μάνη και αριθμούσε 1.665 δενδρύλλια όψιμης ανάπτυξης, καθώς, σύμφωνα με τους έμπειρους αστυνομικούς, είχαν ήδη αρχίσει να ανθίζουν και σύντομα θα έδιναν παραγωγή.

Οι άλλες δύο εντοπίσθηκαν στη Χώρα, κοντά στο γεφύρι του Μανούσου, και κοντά στη Μουριατάδα. Μάλιστα, για τη δεύτερη οι αστυνομικοί συνέλαβαν κι έναν 71χρονο, ενώ στη μεγάλη φυτεία στο Ρίντομο μπορεί να κατάφεραν οι καλλιεργητές να ξεφύγουν, όμως οι αστυνομικοί έχουν στη διάθεσή τους πολλά προσωπικά αντικείμενα που άφησαν όταν έφυγαν βιαστικά.

Μέσα στο φαράγγι

Τις τελευταίες μέρες στη Μεσσηνία κάνει περιπολίες το ελικόπτερο της Αστυνομίας, που μαζί με την καθοδήγηση αξιωματικών του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Καλαμάτας ερευνούν συγκεκριμένες δύσβατες περιοχές της Μεσσηνίας.

Με το ελικόπτερο πέταξαν και πάνω από τον Ταΰγετο, ο οποίος συνηθίζεται να είναι μία από τις πιο «αμαρτωλές» περιοχές που οι χασισοκαλλιεργητές κρύβουν καλά την παράνομη δράση τους.

Στην περιοχή της Κρύας Βρύσης του Δήμου Δυτικής Μάνης και μέσα στο φαράγγι του Ριντόμου στον Ταΰγετο, ήρθε μια μεγάλη ανακάλυψη. Την Τετάρτη το πρωί οι άντρες του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών προσέγγισαν από εδάφους το σημείο που είχαν εντοπίσει από το ελικόπτερο και βρέθηκαν σε μια χασισοφυτεία 1.665 δενδρυλλίων, που εκτεινόταν σε 5 στρέμματα, σε αναβαθμίδες. Οι χώροι που είχε αναπτυχθεί είχαν εκχερσωθεί κατάλληλα και διαμορφωθεί ανάλογα. Τα φυτά είχαν μέγεθος που έφτανε το ένα μέτρο, ενώ από τα ευρήματα φάνηκε ότι οι καλλιεργητές είχαν αιφνιδιασθεί, πιθανότατα από την πτήση του ελικοπτέρου, και είχαν εγκαταλείψει το χώρο όπως όπως.

Για το πότισμα των φυτών, οι καλλιεργητές είχαν κατασκευάσει δύο δεξαμενές σε δύο διαφορετικά και απόκρημνα επίπεδα και είχαν αναπτύξει λάστιχα σε όλα τα φυτά για να ποτίζονται με φυσική ροή και πίεση. Οι δύο δεξαμενές είχαν συνδεθεί παράνομα με τον κεντρικό αγωγό ύδρευσης της περιοχής.

Στο χώρο βρέθηκαν προσωπικά αντικείμενα και καλλιεργητικά εργαλεία και είδη, ενώ όλα μαρτυρούσαν ότι οι καλλιεργητές διέμεναν στη φυτεία.

Οι αστυνομικοί βρήκαν και περισυνέλεξαν σακίδια με τρόφιμα, ρούχα, αλλά και είδη ατομικής υγιεινής όσων διέμεναν εκεί.

Μέσα στην αυτοσχέδια σκηνή βρέθηκαν οικιακά σκεύη που μαγείρευαν και αυτοσχέδια κρεβάτια. Εκείνο, δε, που παραξένεψε τους αστυνομικούς ήταν ότι είχαν ήδη έτοιμο και ξηραντήριο για το χασίς που θα παραγόταν, κάτι που δε συνηθίζεται από τους καλλιεργητές πριν από το τελικό στάδιο της συγκομιδής. Μάλιστα, τα υλικά από τα οποία είναι κατασκευασμένο το ξηραντήριο φανερώνει πως έχει φτιαχτεί εδώ και πολύ καιρό, μιας και τα σίδερα είναι σκουριασμένα.

Πάντως, είναι η πρώτη φορά που εντοπίζεται χασισοφυτεία στο φαράγγι του Ριντόμου, ενώ οι πληροφορίες αναφέρουν πως πρόκειται για μια συγκεκριμένη ποικιλία χασίς πολύ πιο γρήγορης ωρίμανσης από τη συνηθισμένη. Μάλιστα, αν και ακόμη Ιούνιος, μερικά φυτά είχαν ήδη αρχίσει να ανθίζουν.

Η έρευνα του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Καλαμάτας εστιάζει στα προσωπικά αντικείμενα που βρέθηκαν στη φυτεία για την ανακάλυψη της ταυτότητας των δραστών.

Στο γεφύρι του Μανούσου

Η δεύτερη φυτεία που είχε ανακαλύψει το ελικόπτερο ήταν στη Χώρα του Δήμου Πύλου- Νέστορος, στην περιοχή που βρίσκεται το γεφύρι του Μανούσου και κοντά στο μνημείο της Εθνικής Αντίστασης. Έτσι, την Τρίτη το πρωί πραγματοποιήθηκε οργανωμένη επιχείρηση και εξερεύνηση στην συγκεκριμένη αγροτοδασική περιοχή από αστυνομικούς της Δίωξης Ναρκωτικών και εντόπισαν σε ειδικά διαμορφωμένο και κατάλληλα εκχερσωμένο χώρο 50 τ.μ. φυτεία κάνναβης, όπου καλλιεργούνταν 36 δενδρύλλια χασίς, ύψους έως ένα μέτρο περίπου, τα οποία, αφού εκριζώθηκαν, κατασχέθηκαν.

Στη φυτεία βρέθηκε ο αντίστοιχος αρδευτικός και καλλιεργητικός εξοπλισμός, ο οποίος και κατασχέθηκε.

Στη Μουριατάδα

Προχθές εκχερσώθηκε και η τελευταία φυτεία που είχε εντοπισθεί από το ελικόπτερο, ενώ είναι και η μοναδική περίπτωση από τις τρεις αυτής της εβδομάδας που υπήρξε σύλληψη ενός 71χρονου.

Η φυτεία εντοπίσθηκε σε αγροτοδασική περιοχή στη θέση «Κουτσουμπόλακα» κοντά στη Μουριατάδα του Δήμου Τριφυλίας.

Οι αστυνομικοί του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Καλαμάτας, το μεσημέρι της Πέμπτης, πραγματοποίησαν επιχείρηση στη συγκεκριμένη περιοχή και εντόπισαν να καλλιεργούνται σε ειδικά διαμορφωμένο και κατάλληλα εκχερσωμένο χώρο 18 δενδρύλλια κάνναβης, ύψους έως 1,5 μέτρο περίπου, τα οποία εκριζώθηκαν και κατασχέθηκαν. Επιπλέον, στο χώρο της φυτείας βρέθηκαν αντικείμενα που σχετίζονται με την καλλιέργεια των δενδρυλλίων, τα οποία επίσης κατασχέθηκαν.

Λίγο αργότερα συνελήφθη στην περιοχή ένας 71χρονος Έλληνας, σε βάρος του οποίου σχηματίσθηκε δικογραφία για παράβαση της νομοθεσίας για τα ναρκωτικά. Ο συγκεκριμένος έχει απασχολήσει άλλες δύο φορές τις διωκτικές Αρχές για καλλιέργεια χασίς.

Η φυτεία ήταν περιφραγμένη, προκειμένου να μην μπορούν ζώα να μπουν και να την πειράξουν, και γειτνίαζε με σταυλικές εγκαταστάσεις του 71χρονου. Μάλιστα, οι αστυνομικοί εντόπισαν κι ένα μονοπάτι που ξεκινούσε από το στάβλο και έφτανε μέχρι το χώρο της καλλιέργειας

Τα φυτά ποτίζονταν από πλαστική δεξαμενή, η οποία γέμιζε με βρόχινο νερό, κοντά στο χώρο της καλλιέργειας.

Ο 71χρονος οδηγήθηκε στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Καλαμάτας, ο οποίος τον παρέπεμψε στον ανακριτή. Για να απολογηθεί πήρε προθεσμία και θα εμφανισθεί ενώπιόν του το πρωί της Δευτέρας.

Για όλες τις υποθέσεις η αστυνομική έρευνα και το προανακριτικό έργο διενεργούνται από το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Καλαμάτας., ενώ οι έρευνες συνεχίζονται για τον εντοπισμό και τη σύλληψη των ατόμων που καλλιεργούσαν τις δύο πρώτες φυτείες.

Πηγή: tharrosnews.gr

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19.04.2024 19:08