20/02/2020 11:30:07

Ο «γητευτής των φιδιών» έσωσε δύο νερόφιδα στο Ναύπλιο!

Ο «γητευτής των φιδιών» έσωσε δύο νερόφιδα στο Ναύπλιο!  - Media

 

Λίγα 24ωρα αφ’ ότου έπιασε έναν «βόα της άμμου» που είχε εγκλωβιστεί μέσα στο σπίτι μιας οικογένειας στην κοινότητα Λευκάκια του Ναυπλίου προκαλώντας πανικό στους ενοίκους, ο ατρόμητος αγρότης Άρης Τσιρίκος επενέβη ξανά διασώζοντας δύο νερόφιδα που είχαν εγκλωβιστεί μέσα σε δεξαμενή νερού!

Ο… «γητευτής των φιδιών» κλήθηκε από τους ιδιοκτήτες μιας αγροικίας και πάλι στο χωριό Λευκάκια, οι οποίοι εντόπισαν τα δύο φίδια όταν έκαναν καθαρισμό της δεξαμενής αδειάζοντας τα νερά!

Ο αγρότης κατάφερε να πιάσει τα παγιδευμένα ερπετά και να τα αφήσει ελεύθερα στο φυσικό τους περιβάλλον. Το νερόφιδο (Natrix natrix) δεν είναι δηλητηριώδες που φτάνει σε μήκος το 1,20 μέτρο, ζει κοντά σε νερό και τρέφεται σχεδόν αποκλειστικά με αμφίβια.
Μόλις πριν από λίγες ημέρες, ο Αριστείδης Τσιρίκος είχε πιάσει έναν «βόα της άμμου» μήκους περίπου μισού μέτρου που είχε εγκλωβιστεί στο εσωτερικό ενός σπιτιού χωρίς να να βρίσκει δίοδο διαφυγής.

Το συγκεκριμένο ερπετό (Eryx jaculus), γνωστό και ως ερημόφιδο ή λουρίτης, είναι το μοναδικό είδος βόα στην Ευρώπη, όπου ζει σε υπόγειες στοές και περιοχές με χαμηλή βλάστηση και τρέφεται με πουλιά, σαύρες ή και έντομα, τα οποία σκοτώνει με περίσφιξη.

protothema.gr

ΣΧΟΛΙΑ

Το "Π" σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.