04/06/2020 15:22:08

Φωτίου: Όχι μόνο δεν καταστρέψαμε τη μεσαία τάξη, αλλά αρχίσαμε να την ανορθώνουμε

Φωτίου: Όχι μόνο δεν καταστρέψαμε τη μεσαία τάξη, αλλά αρχίσαμε να την ανορθώνουμε - Media

 

«Πέρασαν το ψεύδος ότι ο ΣΥΡΙΖΑ κατέστρεψε τη μεσαία τάξη, αποδεικνύεται, όμως, περίτρανα ότι όχι μόνο δεν την καταστρέψαμε, αλλά αρχίσαμε να την ανορθώνουμε» δήλωσε η αναπληρώτρια υπουργός Κοινωνικής Αλληλεγγύης Θεανώ Φωτίου, μιλώντας στο ραδιοφωνικό σταθμό «Στο Κόκκινο 105,5».

Συγκεκριμένα, ανέφερε: «Μέχρι το 2010, τα ετήσια εισοδήματα αυτού του μεσαίου στρώματος ήταν για μία οικογένεια από 24.000 ευρώ ως 34.000 ευρώ. Όταν παρέλαβε ο ΣΥΡΙΖΑ, είχαν πέσει μεταξύ 15.000 ευρώ και 22.000 ευρώ, έχασαν, δηλαδή, 37% των εισοδημάτων τους. Τους φτωχοποίησε η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ μέσα σε πέντε χρόνια και από τα πέντε εκατομμύρια περίπου 800.000 "μετακόμισαν" στα φτωχά στρώματα, δηλαδή "ένας στους έξι έγινε φτωχός, πριν έρθει ο ΣΥΡΙΖΑ"». «Σήμερα, τα στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ δείχνουν για το 2018 ότι η μέση οικογένεια (με δύο ανήλικα παιδιά) έφτασε ξανά ως τα 23.520 ευρώ, αύξηση στα εισοδήματα των μεσαίων στρωμάτων» υπογράμμισε η κ. Φωτίου.

Μεταξύ άλλων, η αναπληρώτρια υπουργός Κοινωνικής Αλληλεγγύης υποστήριξε ότι «το πρόγραμμα της ΝΔ για το κοινωνικό κράτος (Υγεία, Παιδεία, συντάξεις και Πρόνοια) είναι η ιδιωτικοποίηση».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

 

ΣΧΟΛΙΑ

Το "Π" σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.