28/01/2020 10:40:10

ΚΕΕΡΦΑ για Ραγκούση: Πρωτοστάτησε στην αποκάλυψη της απαγωγής των Πακιστανών το 2005

ΚΕΕΡΦΑ για Ραγκούση: Πρωτοστάτησε στην αποκάλυψη της απαγωγής των Πακιστανών το 2005 - Media

 

Ως τον άνθρωπο που συμμετείχε αποφασιστική στην αποκάλυψη της υπόθεσης της απαγωγής Πακιστανών μεταναστών στην Ελλάδα από τις μυστικές υπηρεσίες, τον Ιούλιο του 2005, μνημονεύει τον εκλιπόντα Φραγκίσκο Ραγκούση η ΚΕΕΡΦΑ.

Σε κοινή ανακοίνωση με την Πακιστανική Κοινότητα Ελλάδας η ΚΕΕΡΦΑ σημειώνει πως «χάσαμε τον Φραγκίσκο Ραγκούση ένα μαχόμενο δικηγόρο στο πλευρό των μεταναστών».

«Ο θάνατος του δικηγόρου Φραγκίσκου Ραγκούση μας γεμίζει με βαθειά θλίψη. Θα τον θυμόμαστε σαν τον άνθρωπο που δεν είχε κανένα ενδοιασμό να στηρίξει το δίκιο των είκοσι οκτώ Πακιστανών μεταναστών που έπεσαν θύματα απαγωγών από τις μυστικές υπηρεσίες τον Ιούλη του 2005. Ο “πόλεμος κατά της τρομοκρατίας” έβαλε στο στόχαστρο την Πακιστανική κοινότητα στην Ελλάδα και η κυβέρνηση Καραμανλή συνεργάστηκε με τις μυστικές υπηρεσίες της Βρετανίας και των ΗΠΑ. Μόνο μετά την σθεναρή αντίσταση της Πακιστανικής κοινότητας με την στήριξη της Συμμαχίας Σταματήστε το Πόλεμο και της αριστεράς αποτράπηκε η συγκάλυψη αυτού του σκανδάλου αλλά και ακυρώθηκε η απόπειρα φυλάκισης και απέλασης του Τζαβέντ Ασλάμ στο Πακιστάν του δικτάτορα Μουσάραφ.

»Ο Φραγκίσκος Ραγκούσης, όχι απλά σαν δικηγόρος αλλά σαν ένας αγωνιστής , ήταν μέσα σε αυτή την μεγάλη μάχη που κινητοποίησε χιλιάδες στο δρόμο ενάντια στο ρατσισμό, την ισλαμοφοβία και τα Γκουαντάναμο. Μια μάχη που ένωσε την αριστερά ακόμη και στη Βουλή με την κοινή πρόταση της αντιπολίτευσης για την διερεύνηση των απαγωγών των Πακιστανών, με τον εντοπισμό ακόμη και των μυστικών φυλακών κράτησης των απαχθέντων στο Χαλκούτσι.

Στήριξε τις καταγγελίες της ΚΕΕΡΦΑ και της Πακιστανικής κοινότητας για τις δολοφονικές ρατσιστικές επιθέσεις της Χρυσής Αυγής αλλά και για τους βασανισμούς μεταναστών στα χέρια της Αστυνομίας με κορυφαία την υπόθεση Μοχάμεντ

»Στη σύζυγο του Αμαλία και την κόρη του Λίλα και τον γυιό του, σε όλους τους συγγενείς και φίλους του εκφράζουμε τα πιο ειλικρινή μας συλλυπητήρια για την απώλεια του μαχητή δικηγόρου Φραγκίσκου Ραγκούση.»

ΣΧΟΛΙΑ

Το "Π" σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.