search
ΤΡΙΤΗ 19.03.2024 08:21
MENU CLOSE

Γρηγοράκος: Το ΚΙΝΑΛ θα δώσει «ψήφο ανοχής» στο πρώτο κόμμα

24.06.2019 16:26
Στο «Σωτηρία» με Covid ο πρώην υπουργός Λεωνίδας Γρηγοράκος - Media

 

 

 

Στη μεταφορά στην Τρίπολη του Τμήματος Νοσηλευτικής αναφέρθηκε σε δήλωσή του, ενώ μίλησε για «ψήφο ανοχής» στο πρώτο κόμμα σε συνέντευξή του στο ραδιόφωνο του Alpha 989 ο υποψήφιος βουλευτής του ΚΙΝΑΛ, Λεωνίδας Γρηγοράκος.

Αναλυτικά, η δήλωσή του για τη μεταφορά της Νοσηλευτικής:

«Η μεταφορά στην Τρίπολη του Τμήματος Νοσηλευτικής, που χρόνια τώρα εδρεύει στη Σπάρτη, αντιστρατεύεται τις ανάγκες της Λακωνίας και των πολιτών της. Η επιστροφή της στον νομό μας καθίσταται επιβεβλημένη. Το αίτημα αυτό υποστηρίζεται από τη συντριπτική πλειονότητα των συμπολιτών μου.

Δέσμευσή μου είναι ότι στη νέα Βουλή θα τεθεί μετ’ επιτάσεως η αποκατάσταση μιας αυθαίρετης και απαίδευτης ενέργειας.

Οι εμπνευστές της μετακίνησης της Νοσηλευτικής στην Τρίπολη είναι ανεπανόρθωτα εκτεθειμένοι. Είτε γιατί εξυπηρετούν προσωπικές επιδιώξεις. Είτε διότι αδιαφορούν για τις επιπτώσεις που θα έχει στην τοπική κοινωνία και στην οικονομία η μεταφορά της.

Η προκλητική προσπάθειά τους να επισπεύσουν τις διαδικασίες εν όψει εκλογών αποδεικνύει ότι μοναδικό τους ενδιαφέρον είναι να στερήσουν από τη Λακωνία μια σημαντική επιστημονική υποδομή, παραβλέποντας πλήρως τις ανάγκες του νομού, αλλά και των πολιτών.

Η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ είναι υπόλογη, γιατί θεσμοθέτησε και επιδιώκει να υλοποιήσει μια ανερμάτιστη επιλογή της.

Το κόμμα της Νέας Δημοκρατίας οφείλει, έστω και τώρα, να πάρει καθαρή θέση για το μείζον πρόβλημα που προέκυψε. Η σιωπή των εκπροσώπων του δεν δημιουργεί μόνο αναπάντητα ερωτηματικά. Τους καθιστά στην ουσία και συνένοχους.

Πρωτίστως οφείλουν να απαντήσουν αν η αφωνία τους συνάδει με τις διακηρύξεις του αρχηγού τους, Κυριάκου Μητσοτάκη, περί ισόρροπης ανάπτυξης των εκπαιδευτικών υποδομών.

Ας γνωρίζουν ο ΣΥΡΙΖΑ και η ΝΔ ότι στη νέα κοινοβουλευτική θητεία η Λακωνία θα διεκδικήσει και θα πετύχει την επαναφορά του Τμήματος Νοσηλευτικής στη Σπάρτη».

Απόσπασμα της συνέντευξής του στο ραδιόφωνο του Alpha:

“Ψήφος ανοχής” στο πρώτο κόμμα

Το Κίνημα Αλλαγής θα στηρίξει το πρώτο κόμμα. Θα δώσουμε “ψήφο ανοχής”, χωρίς να συμμετέχουμε στην κυβέρνηση. Δε θέλουμε να αφήσουμε ακυβέρνητη τη χώρα. Δεχτήκαμε τη συνεργασία με τη Νέα Δημοκρατία, δεχτήκαμε να μας πετάνε πορτοκάλια και γιαούρτια επί ΣΥΡΙΖΑ, για να κρατήσουμε όρθια τη χώρα. Πληρώσαμε ακριβά το “μάρμαρο”, γιατί δεν μας ενδιαφέρει ο χώρος μας πρωτίστως αλλά η χώρα. Γι αυτό και τώρα θα είμαστε παρόντες για το καλό της χώρας. Θα στηρίξουμε την αλλαγή του εκλογικού νόμου, τη συνταγματική αναθεώρηση, τις μεταρρυθμίσεις στη Δικαιοσύνη, προκειμένου να έχουμε ένα λειτουργικό κράτος. Με άλλα λόγια, θα ακολουθήσουμε το μοντέλο του Σάντσεθ στην Ισπανία. Δεν έχουμε κανένα λόγο να “παίξουμε τη χώρα στα ζάρια”, όπως έκανε ο κ. Τσίπρας το 2012 και το 2015. Είμαστε πατριωτικό κόμμα. Έχουμε το πρόγραμμά μας, το οποίο ελπίζουμε να μπορέσουμε να το εφαρμόσουμε. Η μεσαία τάξη πρέπει να ανασυγκροτηθεί, για να παράξει τον πλούτο που είναι αναγκαίος για τη στήριξη της υγείας, της παιδείας, του κοινωνικού κράτους, των ευάλωτων ομάδων κλπ.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΡΙΤΗ 19.03.2024 08:20