search
ΣΑΒΒΑΤΟ 20.04.2024 00:48
MENU CLOSE

Άθικτοι

30.03.2012 11:53
Άθικτοι - Media

Του Δημήτρη Κανέλλη

Βαθμολογία ***

 

Απολαυστική και γεμάτη απρόοπτα, ευαίσθητη αλλά και με «υπόγειο» συναισθηματισμό γαλλική ταινία, που έχει τιμηθεί με πολλά βραβεία και έχει γνωρίσει τεράστια και παγκόσμια εμπορική επιτυχία.

Του Δημήτρη Κανέλλη

Βαθμολογία ***

 

Απολαυστική και γεμάτη απρόοπτα, ευαίσθητη αλλά και με «υπόγειο» συναισθηματισμό γαλλική ταινία, που έχει τιμηθεί με πολλά βραβεία και έχει γνωρίσει τεράστια και παγκόσμια εμπορική επιτυχία.

 

Σκηνοθεσία: Ερίκ Τολεντανό, Ολιβιέ Νακάς.

Πρωταγωνιστούν: Ομάρ Σι, Φρανσουά Κλουζέ, Οντρέ Φλερό, Σιρίλ Μεντί.

Η ταινία βασίζεται στην πραγματική ιστορία του Φιλίπ, ενός εκατομμυριούχου αριστοκράτη, ο οποίος, έχοντας μείνει καθηλωμένος σε αναπηρικό καροτσάκι, επιλέγει απρόσμενα για βοηθό έναν πρόσφατα αποφυλακισμένο μαύρο από κακόφημη γειτονιά του Παρισιού. Οι δυο εκ διαμέτρου αντίθετοι χαρακτήρες θα αρχίσουν σταδιακά να αναπτύσσουν μια ειλικρινή και ζεστή φιλική σχέση, που δεν της λείπουν και τα κωμικά απρόοπτα. Αξιόλογη δραματική κωμωδία που βασίζεται σε αληθινή ιστορία και ήταν υποψήφια για 9 βραβεία Σεζάρ. Δραματουργικός άξονας και πυρήνας της αφήγησης η συνύπαρξη δυο εντελώς διαφορετικών προσωπικοτήτων, οι αντιθέσεις των οποίων θα προκαλέσουν πλημμυρίδα καυστικών, έξυπνων και ανατρεπτικών διαλόγων, που θα βγάλουν στην επιφάνεια τις πολιτισμικές διαφορές και αξίες των δύο κεντρικών ηρώων. Η ταινία έχει γνωρίσει και μεγάλη εμπορική επιτυχία καταλαμβάνοντας μάλιστα την τρίτη θέση στο γαλλικό box office όλων των εποχών. Ο σκηνοθέτης με γνώση και ευαισθησία προάγει το πνεύμα της αισιοδοξίας για καινούργιους τρόπους αντιμετώπισης της σύγχρονης καθημερινότητας δίχως παράλληλα να ξεχνά να παρακινεί τον θεατή να αφεθεί στις απλές χαρές της ζωής. Είναι σίγουρα μια από τις απολαυστικότερες κινηματογραφικές ιστορίες των τελευταίων χρόνων πάνω στην παραδοσιακή σύγκρουση του μυαλού με το ένστικτο, της τέχνης με τον απλό αλλά ουσιαστικό αυθορμητισμό, του συναισθήματος με την εγκεφαλικότητα. Απολαυστικοί οι δυο πρωταγωνιστές, με τον Ομάρ Σι να κερδίζει και το βραβείο ερμηνείας. Από τις ευχάριστες και απρόσμενες εκπλήξεις της χρονιάς. Μην τη χάσετε.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΣΑΒΒΑΤΟ 20.04.2024 00:46