search
ΠΕΜΠΤΗ 18.04.2024 22:05
MENU CLOSE

Οι οκτώ «χρυσές» συμβουλές επιτυχίας του Τιμ Κουκ σε φοιτητές

25.06.2019 11:31
Οι οκτώ «χρυσές» συμβουλές επιτυχίας του Τιμ Κουκ σε φοιτητές - Media

 

Ο διευθύνων σύμβουλος της Apple, Τιμ Κουκ, ήταν ο βασικός ομιλητής στην τελετή αποφοίτησης των φοιτητών που περίφημου Πανεπιστημίου, Στάνφορντ, και η ομιλία του ήταν κάτι παραπάνω από ενδιαφέρουσα με συμβουλές για μία ολόκληρη ζωή. Συνοψίζοντας την ομιλία του, το Business Insider κατέγραψε τα παρακάτω μηνύματα.

Να χτίζετε. Ο Τιμ Κουκ κάλεσε τους φοιτητές που τον άκουγαν να χτίσουν πράγματα, τα οποία θα υπάρχουν ακόμη και όταν οι ίδιοι θα έχουν φύγει… «Αυτοί που χτίζουν πράγματα αισθάνονται πολύ ωραία στη σκέψη ότι το έργο της ζωής τους θα είναι μία μέρα μεγαλύτερο από τους ίδιου, μεγαλύτερο από οποιοδήποτε άτομο», τους είπε.

«Οι μέντορες σας θα σας αφήσουν προετοιμασμένους, αλλά όχι έτοιμους», είπε ο Τιμ Κουκ εξηγώντας ότι το να είναι κανείς προετοιμασμένος και να είναι έτοιμος είναι δύο πολύ διαφορετικά πράγματα. Όπως είπε ο Τιμ Κουκ, το μάθημα αυτό του το έδωσε ο ίδιος ο Στιβ Τζομπς, ο οποίος πέθανε το 2011. «Όταν έφυγε, τότε κατάλαβα τη μεγάλη διαφορά ανάμεσα στην προετοιμασία και την ετοιμότητα», τόνισε.

«Μη χάνετε το χρόνο σας ζώντας τη ζωή κάποιου άλλου». Ο Κουκ ανακάλεσε την περίφημη συμβουλή που ο προκάτοχός του είχε δώσει στους φοιτητές του Στάνφορντ το 2005. «Ο χρόνος σας είναι περιορισμένος. Μην τον χαραμίζετε ζώντας τη ζωή κάποιου άλλου», είχε πει πριν από 14 χρόνια ο Στιβ Τζομπς. Ο Τιμ Κουκ είπε στους φοιτητές ότι δεν πρέπει να προσπαθούν να ακολουθήσουν τα βήματα ανθρώπων που ήρθαν πριν από αυτούς, αλλά να ακολουθήσουν τα δικά τους βήματα προς την επιτυχία.

«Αν θέλετε να σας πιστώσουν επιτυχίες, πρώτα να μάθετε να αναλαμβάνετε ευθύνες», είπε ο διευθύνων σύμβουλος της Apple στους φοιτητές. Ο Κουκ δεν αναφέρθηκε καθόλου στις τεχνολογικές εταιρείες, όμως τα σχόλιά του για fake news, hate speech, παραβιάσεις ασφαλείας, παραβιάσεις ιδιωτικότητας και «ψεύτικα θαύματα με μία σταγόνα από το αίμα σας» προφανώς αναφέρονταν στα σκάνδαλα εταιρειών, όπως το Facebook, το YouTube της Google και τη Theranos.

Μην πιστεύετε το γνωμικό ότι «αν κάνετε αυτό που αγαπάτε, δε θα χρειαστεί να δουλέψετε ούτε μία μέρα στη ζωή σας». Ίσα ίσα, τους είπε, ότι αν κάνετε αυτό που αγαπάτε, τότε θα δουλέψετε πολύ σκληρά για να το κατακτήσετε.

«Ρισκάρετε για να πάτε ψηλότερα». Ο Τιμ Κουκ είπε στους φοιτητές να μην είναι υπερβολικά προσεκτικοί, τονίζοντας ότι «μην υποθέτετε ότι επειδή παραμένετε ακίνητοι, τότε η γη δε θα κουνηθεί κάτω από τα πόδια σας».

«Να είστε ανοιχτοί στην προοπτική να δείτε τα πράγματα υπό διαφορετικό πρίσμα». Ο Τιμ Κουκ κάλεσε τους αποφοίτους να έχουν ανοιχτά τα μάτια τους, να κοιτούν τα πράγματα υπό διαφορετικό πρίσμα και να έχουν το κουράγιο να ακούν τους άλλους.

«Να προσπαθείτε», τους είπε. «Να προσπαθείτε για οτιδήποτε και μπορεί να τα καταφέρετε. Μπορεί και όχι. Αλλά στοχεύστε στο να ξαναφτιάξετε τον κόσμο», τόνισε ο Τιμ Κουκ.

Πηγή: economistas

 

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 18.04.2024 22:05