search
ΤΡΙΤΗ 23.04.2024 19:26
MENU CLOSE

Μέλη της Χρυσής Αυγής επιτέθηκαν και τραυμάτισαν φοιτητές στο Μαθηματικό Αθήνας

29.03.2012 12:35
Μέλη της Χρυσής Αυγής επιτέθηκαν και τραυμάτισαν φοιτητές στο Μαθηματικό Αθήνας - Media

Περίπου 30 μέλη της ακροδεξιάς οργάνωσης “Χρυσή Αυγή”, αλλά και φοιτητές της κυπριακής φοιτητικής οργάνωσης “ΔΡΑΣΙΣ-ΚΕΣ” εισέβαλλαν, την Πέμπτη λίγο μετά τη 1 το μεσημέρι, στο χώρο του Μαθηματικού Τμήματος στο Πανεπιστήμιο Αθηνών στο Ζωγράφου.

Περίπου 30 μέλη της ακροδεξιάς οργάνωσης “Χρυσή Αυγή”, αλλά και φοιτητές της κυπριακής φοιτητικής οργάνωσης “ΔΡΑΣΙΣ-ΚΕΣ” εισέβαλλαν, την Πέμπτη λίγο μετά τη 1 το μεσημέρι, στο χώρο του Μαθηματικού Τμήματος στο Πανεπιστήμιο Αθηνών στο Ζωγράφου.

Σύμφωνα με πληροφορίες, με ρόπαλα, κράνη – μέχρι και τσεκούρια – επιτέθηκαν σε φοιτητές του ΣΥΡΙΖΑ και της εξωκοινοβουλευτικής Αριστεράς (ΝΑΡ) που βρίσκονταν σε συνέλευση του τμήματος, ενώ υπήρξαν και 3 τραυματισμοί.

Αρχικά πήγαν στο χώρο του Μαθηματικού Τμήματος κι αφού κατέστρεψαν τα τραπεζάκια της ΠΑΣΠ (ΠΑΣΟΚ), της ΑΡΕΝ (ΣΥΡΙΖΑ) και των ΕΑΑΚ (εξωκοινοβουλετική Αριστερά) κι αφού χτύπησαν τους 2 φοιτητές που βρίσκονταν εκεί, στη συνέχεια κυνήγησαν όποιον βρήκαν μπροστά τους.

Λίγα λεπτά μετά, πέρασαν στο Φυσικό Τμήμα που συνορεύει με το Μαθηματικό για να βρουν και εκεί φοιτητές, αφού την ίδια ώρα διεξαγόταν Γενική Συνέλευση.

Οι φοιτητές που τραυματίστηκαν μεταφερθήκαν, μετά από λίγη ώρα, με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ στον Ερυθρό Σταυρό, ενώ ένας από αυτούς αντιμετωπίζει πρόβλημα επιληψίας.

Για την επίθεση εξέδωσε ανακοίνωση Τύπου η Νεολαία του Συνασπισμού. Διαβάστε αναλυτικά:

“Σαράντα ακροδεξιά-νεοφασιστικά στοιχεία εισέβαλαν στη σχολή της Φυσικομαθηματικής, κατά τη διάρκεια της διεξαγωγής Γενικής Συνέλευσης των φοιτητών, οπλισμένοι με τσεκούρια και λοστούς. Δύο φοιτητές οδηγήθηκαν στο νοσοκομείο σοβαρά τραυματισμένοι, αφού δέχτηκαν την επίθεση των ακροδεξιών ομάδων, οι οποίοι προκάλεσαν και υλικές καταστροφές στα τμήματα του Μαθηματικού και του Φυσικού, παραπέμποντας σε πρακτικές της Χρυσής Αυγής.

Είναι προφανές πως οι επιθέσεις αυτές έχουν ως στόχο να τρομοκρατήσουν και να καταστείλουν την αγωνιζόμενη νεολαία, αλλά και να «νομιμοποιήσουν» την αστυνομική παρουσία στις σχολές. Καμία ανοχή στο παρακράτος και το νεοφασισμό. Το φοιτητικό κίνημα θα δώσει τη δική του απάντηση απέναντι σε όλους εκείνους που υπονομεύουν το παρόν και το μέλλον της νεολαίας”.

Ανακοίνωση για το συμβάν εξέδωσε και η Χρυσή Αυγή μέσω της ιστοσελίδας της. Σε αυτήν υποστηρίζει πως δεν έχει καμία εμπλοκή με τα επεισόδια, ενώ μιλά για προβοκάτσια και για “μεροκάματα” που συμφωνήθηκαν σε γήπεδο! Διαβάστε τα όσα γράφει η ακροδεξιά οργάνωση:

“Πολλά ιστολόγια και ΜΜΕ έκαναν αναφορά περί άγριων συμπλοκών μεταξύ ομάδων που ισχυρίζονται ότι ανήκουν στην Χρυσή Αυγή και Αναρχικών. Οι συμπλοκές ξεκίνησαν όταν, όπως λένε,  μία ομάδα περίπου 30 ατόμων, που δήλωσαν μέλη της Χρυσής Αυγής επιτέθηκαν με κράνη και ρόπαλα κατά φοιτητών που φέρονται να ανήκουν στον αντιεξουσιαστικό χώρο. Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι οι συμπλοκές ξεκίνησαν από το φυσικομαθηματικό και επεκτάθηκαν μέχρι τη φιλοσοφική σχολή! Η Χρυσή Αυγή διαψεύδει την οποιαδήποτε εμπλοκή της στα επεισόδια και καταγγέλει τους συκοφάντες της, που άρχισαν τις προεκλογικές προβοκάτσιες.

Υ.Γ. ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΜΑΣ ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΓΙΑ ΕΠΙ ΠΛΗΡΩΜΗ ΣΤΗΜΕΝΗ ΠΡΟΒΟΚΑΤΣΙΑ – ΤΑ “ΜΕΡΟΚΑΜΑΤΑ” ΣΥΜΦΩΝΗΘΗΚΑΝ ΣΕ ΓΗΠΕΔΟ…”

φωτο: Από τον χρήστη του twitter Irene Kostaki

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΡΙΤΗ 23.04.2024 19:25