search
ΠΕΜΠΤΗ 18.04.2024 08:06
MENU CLOSE

Έχει ο καιρός γυρίσματα: Όταν ο Μιχαλολιάκος παρομοίαζε τον Αντετοκούνμπο με χιμπατζή (Videos)

25.06.2019 14:09
Έχει ο καιρός γυρίσματα: Όταν ο Μιχαλολιάκος παρομοίαζε τον Αντετοκούνμπο με χιμπατζή (Videos) - Media

 

Ήταν Ιούλιος του 2013. Η Χρυσή Αυγή, έναν χρόνο ήδη στο κοινοβούλιο, διένυε την καλύτερη περίοδό της: Επιθέσεις με την ανοχή της αστυνομίας, για τις οποίες σχεδόν κανένας δεν μιλούσε, ανεμπόδιστη κρατική χρηματοδότηση και συνεχής τηλεοπτική προβολή.

Η νεοναζιστική οργάνωση είχε ήδη δολοφονήσει τον Σαχζάτ Λουκμάν, ωστόσο ο Παύλος Φύσσας ακόμα ζούσε και κανείς δεν περίμενε ότι η δολοφονία του, λίγες εβδομάδες αργότερα, θα σήμαινε την αρχή του τέλους για την εγκληματική οργάνωση.

Στο πλαίσιο μίας εκ των πολλών τηλεοπτικών εμφανίσεών του, ο «φύρερ» Μιχαλολιάκος αποφάσισε να επιτεθεί στον Γιάννη Αντετοκούνμπο, που τότε είχε μόλις λάβει την ελληνική ιθαγένεια με παρέμβαση του τότε πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά, την ίδια στιγμή βέβαια που το στοιχειώδες αυτό δικαίωμα η τότε κυβέρνηση στερούσε από χιλιάδες άλλα παιδιά.

«Και στον ζωολογικό κήπο αν δώσετε σε έναν χιμπατζή μία μπανάνα και μία σημαία, θα τη σηκώσει», έλεγε, απαντώντας στο σχόλιο ότι ο Έλληνας μπασκετμπολίστας σήκωσε την ελληνική σημαία στην Αμερική.

«Φαίνεται πως ο Θεός είναι Έλληνας αφού στο τρίτο παιχνίδι που έπαιξε, χάσαμε, και δεν έβαλε ούτε έναν πόντο. Αλλά αυτό είναι άλλη ιστορία», έλεγε ο Μιχαλολιάκος σε άλλη, διαδικτυακή του παρουσία. «Έπρεπε να τους σταματήσει έξω από το Μαξίμου μια κλούβα της Αστυνομίας και να τους οδηγήσει στην Καλογρέζα», συνέχιζε.

Αλλά έχει ο καιρός γυρίσματα.

Έξι χρόνια μετά, ο «φύρερ» περιμένει υπομονετικά τη σειρά του να απολογηθεί στη μεγάλη Δίκη της Χρυσής Αυγής, κατηγορούμενος για ένταξη και διεύθυνση εγκληματικής οργάνωσης. Η νεοναζιστική οργάνωση βρίσκεται «με το ένα πόδι» εκτός κοινοβουλίου, ενώ, λόγω της δράσης του αντιφασιστικού κινήματος, έχει αποκλειστεί σχεδόν από κάθε δημόσια εμφάνιση.

Και ο Αντετοκούνμπο;

Ο Αντετοκούνμπο αναδείχθηκε πολυτιμότερος παίκτης (MVP) της κανονικής περιόδου στο ΝΒΑ, αφήνοντας πίσω του και… μακριά, τους Τζέιμς Χάρντεν και Πολ Τζορτζ.

Και το πιο σημαντικό; Χωρίς να έχει ξεχάσει ποτέ από πού ξεκίνησε. 

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 18.04.2024 08:05