search
ΠΕΜΠΤΗ 18.04.2024 15:47
MENU CLOSE

Νέα φωτογραφία σοκ από το μεταναστευτικό – Πατέρας και κόρη πνίγηκαν αγκαλιά στα σύνορα των ΗΠΑ

26.06.2019 05:42
Νέα φωτογραφία σοκ από το μεταναστευτικό - Πατέρας και κόρη πνίγηκαν αγκαλιά στα σύνορα των ΗΠΑ - Media

 

Το όνειρο για έναν καλύτερο κόσμο, που είναι τόσο κοντά όσο να διασχίσεις ένα μανιασμένο ποτάμι, τους στέρησε τη ζωή. Η φωτογραφία σοκάρει και θυμίζει εκείνη του μικρού Αιλάν που και εκείνος έψαχνε για έναν καλύτερο κόσμο.

Παιδάκια πνίγονται και η Δύση τρίβει αυτάρεσκα την παχιά κοιλιά της. Αύριο θα έχει ξεχαστεί. Θα έχει ξεχαστεί το κοριτσάκι που αγκάλιασε τον μπαμπά του για να περάσουν τα νερά του ποταμού Ριο Γκράντε, να μπουν στις ΗΠΑ και να αναζητήσουν έναν καλύτερο όπως νόμιζαν κόσμο. Δεν τα κατάφεραν. Πνίγηκαν.

Η φωτογραφία δείχνει έναν πατέρα από το Σαλβαδόρ, να έχει πέσει νεκρός στην άκρη του ποταμιού και ακριβώς δίπλα του, να επιπλέει το άψυχο κορμάκι της κόρης του, στα σύνορα των ΗΠΑ με το Μεξικό. Πνίγηκαν αγκαλιασμένοι.

Το μικρό κορίτσι έχει χωθεί μέσα στην μπλούζα του μπαμπά της και με το δεξί της χέρι έχει αγκαλιάσει το σβέρκο του. Προφανώς ο μπαμπάς την είχε δέσει, προκειμένου να διασχίσουν το ποτάμι.

Η κυβέρνηση του Ελ Σαλβαδόρ ταυτοποίησε τα δύο θύματα της προσφυγικής κρίσης. Πρόκειται για τον Όσκαρ Αλμπέρτο Μαρτίνεζ και την δίχρονη κόρη του Άντζι Βαλέρια Μαρτίνεζ.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 18.04.2024 15:46