17/02/2020 12:37:11

Κωδικός «εξωστρέφεια» - Η εμπορική διπλωματία που θέλει να φέρει ο Μητσοτάκης μέσω του ΥΠΕΞ 

Μητσοτάκης για επίθεση στο σπίτι Παυλόπουλου: Τέτοια γρουπούσκουλα θα τελειώσουν μια και καλή - Media

 

Κατά την παρουσίαση του προγράμματος της ΝΔ, μεταξύ άλλων ο Κυριάκος Μητσοτάκης αποκάλυψε και τη δημιουργία ενιαίου φορέα για την άσκηση οικονομικής και εμπορικής διπλωματίας. Ο φορέας αυτός θα προκύψει από την ενοποίηση των επιμέρους δημοσίων δομών και θα συνεργάζεται και με τον ιδιωτικό τομέα για την προώθηση της εξωστρέφειας της ελληνικής οικονομίας. 

Σύμφωνα με την «Καθημερινή» ο φορέας αυτός θα υπαχθεί στο Υπουργείο Εξωτερικών. Για την ακρίβεια στον τομέα της οικονομικής διπλωματίας. Εκεί θα συγχωνευθεί και η γραμματεία Διεθνών Οικονομικών Σχέσεων του Υπουργείο Οικονομίας, ενώ στόχος στη συνέχεια είναι υπό την ομπρέλα του να υπαχθεί και η δημόσια διπλωματία - απαραίτητη για το rebranding της χώρας στο εξωτερικό - αλλά και το Enterprise Greece ως φορέας εξωστρέφειας. Όλα αυτά θα είναι αρμοδιότητες ενός Υφυπουργού. Το πρόσωπο αυτό φαίνεται να το έχει βρει ο Κυριάκος Μητσοτάκης. 

ΣΧΟΛΙΑ

Το "Π" σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.