search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 03:07
MENU CLOSE

Δ. Αβραμόπουλος για την Παγκόσμια Ημέρα κατά των Ναρκωτικών: Αναγκαία η κοινή δράση

26.06.2019 16:00
Δ. Αβραμόπουλος για την Παγκόσμια Ημέρα κατά των Ναρκωτικών: Αναγκαία η κοινή δράση - Media

 

Η συνεργασία της διεθνούς κοινότητας είναι ο μόνος τρόπος για την αντιμετώπιση του προβλήματος των ναρκωτικών που επηρεάζει τη ζωή εκατομμυρίων ανθρώπων σε όλον τον κόσμο, τονίζει ο Ευρωπαίος επίτροπος Δημήτρης Αβραμόπουλος, αρμόδιος για τη μετανάστευση, την εσωτερική ασφάλεια και την ευρωπαϊκή πολιτική για τα ναρκωτικά, σε δήλωσή του με την ευκαιρία της Παγκόσμιας Ημέρας κατά της Κατάχρησης και της Παράνομης Διακίνησης Ναρκωτικών.

Όπως εξηγεί ο Ευρωπαίος επίτροπος, «οι διακινητές των ναρκωτικών ουσιών επιχειρούν διασυνοριακά, προσαρμόζονται γρήγορα στις νέες συνθήκες και συχνά χρησιμοποιούν νέες τεχνολογίες προς όφελός τους. Η παράνομη δραστηριότητα τους, αξίας δισεκατομμυρίων ευρώ ετησίως, αποτελεί καταλύτη για το οργανωμένο έγκλημα», γι΄αυτό επισημαίνει ότι μόνο με τη διεθνή συνεργασία μπορεί να σταματήσει αυτό το φαινόμενο -τόσο από την πλευρά της προσφοράς όσο και της ζήτησης- «Τη σημαντική αυτή μέρα, καλώ τη διεθνή κοινότητα να εντείνει τις προσπάθειες και να ενισχύσει τη συνεργασία. Μόνο ενεργώντας από κοινού, μπορούμε πραγματικά να διασφαλίσουμε την ασφάλεια και την υγεία των πολιτών μας στην Ευρώπη και πέρα από αυτήν» υπογραμμίζει στο μήνυμά του ο κ. Αβραμόπουλος.

Όσον αφορά στις πρωτοβουλίες που έχει αναλάβει τα τελευταία χρόνια η Ευρωπαϊκή Επιτροπή στο πλαίσιο των προσπαθειών για την πάταξη του φαινομένου, σημειώνεται ότι μαζί με τα κράτη μέλη έχει αναπτυχθεί μια ολοκληρωμένη ευρωπαϊκή προσέγγιση για την αντιμετώπιση της κατάχρησης και της παράνομης διακίνησης ναρκωτικών, σε στενή συνεργασία με διεθνείς εταίρους, συμπεριλαμβανομένου του Γραφείου των Ηνωμένων Εθνών για τα Ναρκωτικά και το Έγκλημα,.

Εξάλλου, όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, οι κύριες προτεραιότητες αυτής της προσέγγισης αποτυπώθηκαν στη Στρατηγική της ΕΕ για τα ναρκωτικά για την περίοδο 2013-2020 και υλοποιούνται μέσω δύο διαδοχικών Σχεδίων Δράσης για τα Ναρκωτικά για τα έτη 2013-2016 και 2017-2020. Μάλιστα, ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός για τα Ναρκωτικά, το Ευρωπαϊκό Κέντρο Παρακολούθησης Ναρκωτικών και Τοξικομανίας (EMCDDA), αναγνωρίστηκε ως κέντρο επιστημονικής αριστείας στην Ευρώπη και διεθνώς.

Τέλος, σημειώνεται πως ο οργανισμός παρακολουθεί στενά την κατάσταση των ναρκωτικών στην Ευρώπη και παρέχει μια συνολική ανάλυση της κατάχρησης ναρκωτικών και των τάσεων της αγοράς. Ειδικότερα δε όσον αφορά την κοκαΐνη,καταγράφηκε αύξηση της διαθεσιμότητάς της με κατασχέσεις σε πρωτοφανώς υψηλό επίπεδο, σύμφωνα με την Ευρωπαϊκή Έκθεση για τα Ναρκωτικά 2019, την οποία παρουσίασε ο κ. Αβραμόπουλος στις 6 Ιουνίου.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 01:15