search
ΤΕΤΑΡΤΗ 24.04.2024 15:05
MENU CLOSE

Φοιτητής από την Τήνο συναντά τον Πάπα Φραγκίσκο

26.06.2019 17:17
Φοιτητής από την Τήνο συναντά τον Πάπα Φραγκίσκο - Media

 

O Βερνάρδος Βίλλας, 19 ετών, φοιτητής ιστορίας και αρχαιολογίας, από την Τήνο, έλαβε μέρος στο 11ο Φόρουμ των Νέων στη Ρώμη και είχε την τιμή να συναντηθεί με τον Πάπα Φραγκίσκο.

Ο Βερνάρδος έκανε την εξής δήλωση στο kantam.gr:

«Στην Ελλάδα βιώσαμε δύσκολα χρόνια, αλλά τώρα βλέπουμε μια βελτίωση – εξηγεί ο Βερνάρδος -. Ως νέοι ανησυχούμε πολύ για το μέλλον. Δεν ξέρουμε αν θα βρούμε εργασία και αν θα μπορέσουμε να έχουμε μια απασχόληση που θα σχετίζεται με τις σπουδές μας. Ο κίνδυνος μετανάστευσης στο εξωτερικό για την εύρεση ικανοποιητικής εργασίας είναι πραγματικός. Έτσι τα καλύτερα μυαλά φεύγουν. Από την πλευρά μου τρέφω την ελπίδα ότι τόσες πολλές προσπάθειες και θυσίες θα μπορέσουν να ανταμειφθούν από ένα καλύτερο μέλλον». 

«Αν επιθυμείς να αγγίξεις κάποιο στόχο στη ζωή πρέπει να δεσμευτείς και να κάνεις θυσίες – υπογραμμίζει η Μαρία – Λούρδη.

Πολλοί άνθρωποι έχουν μια εργασία που δεν έχει καμιά σχέση με την πορεία των σπουδών τους και αυτό οφείλεται στην έλλειψη θέσεων. Σπουδάζω μηχανικός και θα ήθελα να βοηθήσω στην ανοικοδόμηση της χώρα μου. Ελπίζω να μου δοθεί η ευκαιρία. Το να έχεις μια δουλειά και «να κάνεις μια οικογένεια» είναι προκλήσεις που πρέπει να αντιμετωπίσεις το ίδιο ισχύει και για την πίστη. Γεγονός που δεν είναι πάντα εύκολο όταν αποτελείς μειονότητα: στην Ελλάδα – λένε οι δύο νέοι Έλληνες – η πλειοψηφία του πληθυσμού είναι ορθόδοξοι. Οι σχέσεις μεταξύ Ορθοδόξων και Καθολικών τις περισσότερες φορές είναι καλές, ιδιαίτερα μεταξύ των νεότερων αλλά υπάρχουν και οι εξαιρέσεις».

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΕΤΑΡΤΗ 24.04.2024 15:05