search
ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 17:20
MENU CLOSE

Γι’ αυτόν τον απίστευτο λόγο φτιάχτηκε η Nutella – Ο πόλεμος, η πάστα, το ψωμάκι και το σημαδιακό 1964

26.06.2019 17:28
Γι’ αυτόν τον απίστευτο λόγο φτιάχτηκε η Nutella - Ο πόλεμος, η πάστα, το ψωμάκι και το σημαδιακό 1964 - Media

 

Αποτελεί μία από τις πιο διάσημες λιχουδιές σ’ όλον τον κόσμο. Η Nutella δημιουργήθηκε την δεκαετία του ’40 και η αλήθεια είναι πως σημαντικό ρόλο έπαιξε ο Β’ Παγκόσμιος Πόλεμος, όσο κι αν αυτό φαίνεται παράξενο.

Συγκεκριμένα, η Nutella δημιουργήθηκε από τον Πιέτρο Φερέρο, ο οποίος από ένα ζαχαροπλαστείο κατάφερε να φτιάξει μία από τις διασημότερες εταιρείες. Την δεκαετία του ’40, οι πρώτες ύλες ήταν μεγάλη πολυτέλεια για όλους.

Όπως είναι φυσικό, οι εισαγωγές είχαν μειωθεί αισθητά και το κακάο ήταν μεταξύ των προϊόντων που ήταν σπάνια. Έτσι, ο Ιταλός ζαχαροπλάστης αναγκάστηκε να βρει έναν διαφορετικό τρόπο για να αναπληρώσει το κενό. Στην περιοχή του ήταν σε αύξηση η καλλιέργεια του φουντουκιού και αποφάσισε να το εκμεταλλευτεί, φτιάνοντας πάστα από φουντούκι, την οποία ονόμασε «πάστα τζιαντούγια» που ήταν μέσα σε ψωμάκια.

Η αναγνώριση που έτυχε η πάστα από τον κόσμο ήταν μεγάλη, με μία… ιδιαιτερότητα. Όλοι άφηναν το ψωμάκι και έτρωγαν την πάστα φουντουκιού. Για τον λόγο αυτό, ο Πιέτρο Φερέρο αποφάσισε να την βάλει σε βαζάκι και να την πουλήσει ξεχωριστά. Η ονομασία «Nutella» προέκυψε το 1964 όταν ξεκίνησαν οι εξαγωγές και θέλησε να περιγράψει το προϊόν, χρησιμοποιώντας την λέξη «nut» που στα αγγλικά σημαίνει ξηρός καρπός ή φουντούκι.

Πηγή:  dokari

 

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 17:20