search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19.04.2024 14:07
MENU CLOSE

Πρώην διευθυντής του Τσέρνομπιλ «την πέφτει» στην HBO – «Πώς είναι δυνατόν να δείχνουν τέτοια πράγματα;»

26.06.2019 18:46
Πρώην διευθυντής του Τσέρνομπιλ «την πέφτει» στην HBO - «Πώς είναι δυνατόν να δείχνουν τέτοια πράγματα;» - Media

 

Η σειρά του HBO «Τσέρνομπιλ» έχει προκαλέσει τεράστιο ενδιαφέρον αλλά και πολλά σχόλια. Σε αυτά έρχονται να προστεθούν και εκείνα του πρώην διευθυντή του Πυρηνικού Σταθμού Παραγωγής Ενέργειας.

Ο πρώην διευθυντής του Πυρηνικού Σταθμού Παραγωγής Ενέργειας του Τσερνόμπιλ, Ιγκόρ Γκράμοτκιν, κατηγόρησε τους δημιουργούς της δημοφιλούς σειράς του HBO για παραποίηση των ιστορικών γεγονότων.

Σύμφωνα με όσα δήλωσε στο τηλεοπτικό κανάλι «Ρωσία 24», στη σειρά υπάρχουν «αρκετά απίθανα πράγματα», τα οποία αποκαλύπτουν «πλήρη άγνοια επί του θέματος». Ο βασικός δε λόγος δυσαρέσκειας του Γκράμοτκιν για τη σειρά είναι το γεγονός ότι οι πρωταγωνιστές παρουσιάζονται συνεχώς με ένα ποτήρι βότκα.

«Αυτό σημαίνει ότι οι σημαντικότερες, θεμελιώδεις αποφάσεις για την ασφάλεια λαμβάνονταν σε κατάσταση μέθης αλλιώς πώς; Πώς είναι δυνατόν να δείξουν τέτοια πράγματα;», διερωτάται ο πρώην διευθυντής του Πυρηνικού Σταθμού Παραγωγής Ενέργειας του Τσέρνομπιλ με αγανακτισμένη φωνή. «Και η αποθέωση όλων αυτών των γεγονότων, ήταν οι γυμνοί ανθρακωρύχοι, οι οποίοι έσκαβαν την σήραγγα κάτω από τον αντιδραστήρα».

Ο Γκράμοτκιν σημείωσε ότι πράγματι, οι συνθήκες εργασίας εκείνο τον καιρό ήταν πραγματικά αφόρητες, η θερμοκρασία έφτανε στους 50 βαθμούς, οι άνθρωποι εργάζονταν κάτω από πολύ δύσκολες συνθήκες. Όμως, κατά τη γνώμη του, η κατάσταση δεν έπρεπε να παρουσιάζεται με αυτόν τον τρόπο.

«Ήταν νίκη ολόκληρου του σοβιετικού λαού, ο οποίος έκανε ένα σοβαρό κατόρθωμα! Δεν μπορούμε να τους αφήσουμε να το παραποιήσουν με ταινίες, αλληγορία, ή οτιδήποτε άλλο», δήλωσε ο Γκράμοτκιν.

Ο Γκράμοτκιν ήταν διευθυντής του σταθμού από το 2005 έως το 2018, ενώ συνολικά εργάστηκε στον σταθμό επί 30 χρόνια από το 1988.

Η σειρά «Τσέρνομπιλ» μιλά για τα γεγονότα μίας από τις χειρότερες καταστροφές στην ιστορία της πυρηνικής ενέργειας, του ατυχήματος στον Πυρηνικό Σταθμό Παραγωγής Ενέργειας του Τσερνόμπιλ, που σημειώθηκε στις 26 Απριλίου του 1986. Η σειρά κυκλοφόρησε στο αμερικανικό τηλεοπτικό κανάλι HBO τον Μάιο του 2019 και έχει γίνει η πιο δημοφιλής τηλεοπτική σειρά σύμφωνα τουλάχιστον με το IMDb.

Πηγή: sputniknews.gr

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19.04.2024 14:06