search
ΠΕΜΠΤΗ 18.04.2024 16:04
MENU CLOSE

Τσίπρας: Εκβιάζει τον λαό ο Μητσοτάκης γιατί δεν είναι καθόλου σίγουρος ότι θα κερδίσει (βίντεο)

27.06.2019 05:30
Τσίπρας: Εκβιάζει τον λαό ο Μητσοτάκης γιατί δεν είναι καθόλου σίγουρος ότι θα κερδίσει (βίντεο) - Media

 

Ανέβασε τους τόνους της προεκλογικής αντιπαράθεσης ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, ο οποίος από τον χώρο Λιπασμάτων Δραπετσώνας, εξαπέλυσε επίθεση στον πολιτικό του αντίπαλο, Κυριάκο Μητσοτάκη καταλογίζοντάς του ότι μετά το αποτέλεσμα της 26ης Μαΐου “ετοιμάζουν ρεσάλτο στην περιουσία του ελληνικού λαού αλλά και στα δικαιώματα και τις κατακτήσεις του”, καθώς επίσης ότι έχει αρχίσει και φοβάται για το αποτέλεσμα των εκλογών και γι αυτό εκβιάζει τον ελληνικό λαό.

Ξεκινώντας από την αναφορά του κ. Μητσοτάκη ότι αν δεν υπάρξει αποτέλεσμα που να δίνει αυτοδυναμία τότε υπάρχει κίνδυνος να γίνουν εκλογές με απλή αναλογική το Δεκαπενταύγουστο, ο κ. Τσίπρας είπε ότι “κάποιοι καταφεύγουν σε σενάρια φόβου και εκβιασμού του ελληνικού λαού. Εμείς δεν ζητάμε λευκή εντολή από κανέναν, είμαστε δύναμη συνεργασίας και όχι αλαζονείας. Την πορεία προς τα εμπρός μπορεί να την εγγυηθεί μόνο η νίκη του ΣΥΡΙΖΑ, έστω και με μία μόνο ψήφο. Την επόμενη ημέρα θα σχηματιστεί προοδευτική κυβέρνηση”.

“Είναι κούφια η απειλή του κ. Μητσοτάκη”

Συνεχίζοντας ανέφερε: “Οι αντίπαλοί μας που έσπευσαν να πανηγυρίσουν την βέβαιη νίκη τους τώρα ανησυχούν, δεν είναι και τόσο σίγουροι, τους έχουν ζώσει τα φίδια. Γι αυτό ο κ. Μητσοτάκης απειλεί ότι αν ο λαός δεν του δώσει νίκη και λευκή εντολή θα πυροβολήσει τα πόδια του και θα έχουμε κι άλλες εκλογές με απλή αναλογική μέσα στο Δεκαπενταύγουστο…Είναι όμως πέτσινος ο δράκος του κ. Μητσοτάκη, γιατί απειλεί ότι θα δώσει πίσω τις 50 έδρες που δίνει ο εκλογικός νόμος στο πρώτο κόμμα”. Ακολούθως εξήγησε γιατί το κάνει αυτό ο πρόεδρος της ΝΔ: “Πρώτον δεν είναι καθόλου σίγουρος ότι θα κερδίσει. Δεύτερον δείχνει ότι έχει γραμμένες τις υπόλοιπες δυνάμεις του αντι-ΣΥΡΙΖΑ μετώπου. Τα λόγια περί συνεργασίας αντικαταστάθηκαν από την αλαζονεία και την βουλιμία”. Απευθυνόμενος προς την Φώφη Γεννηματά είπε: “Κυρία Γεννηματά ατυχήσατε όσο απλόχερα κι αν σπεύδετε να τον στηρίξετε”.

Είμαστε δύναμη συνεργασίας και όχι αλαζονείας 

Συνεχίζοντας έκανε σύγκριση ανάμεσα στο πως εννοεί την σταθερότητα και την ομαλότητα ο ΣΥΡΙΖΑ και η ΝΔ κάνοντας παράλληλα αναδρομή στη κυβέρνηση Σαμαρά Βενιζέλου: “για ποιά ομαλότητα και σταθερότητα μιλά ο κ. Μητσοτάκης; Αυτή που εγγυήθηκε μαζί με τους συνεταίρους του τον κ. Σαμαρά και τον κ. Βενιζέλο, στα μαύρα χρόνια της διακυβέρνησής τους; Ποιός την θέλει τη ομαλότητα του κ. Σαμαρά, του κ. Γεωργιάδη, ποιός ονειρεύεται την επιστροφή στο νόμο και στην τάξη της λιτότητας και του αυταρχισμού; Η ομαλότητα και η σταθερότητα προϋποθέτουν σεβασμό στην δημοκρατία και στην συναίνεση. Η ΝΔ που κυβέρνησε με τον κ. Σαμαρά και με βασικό υπουργό τον κ. Μητσοτάκη και τον κ. Βορίδη και τον κ. Γεωργιάδη στάθηκε σκληρά απέναντι στην ομαλότητα της δημοκρατίας, το μόνο που φρόντισε ήταν η ομαλή επιβολή των μνημονίων και κάθε μορφής αντιλαϊκών μέτρων. Ομαλότητα και σταθερότητα είναι η επιλογή να προχωρήσουμε όλοι μαζί, να συνεχίσουμε την προσπάθεια να βγει οριστικά η χώρα από την κρίση, να επαναφέρουμε την κανονικότητα στην εργασία, να συνεχίσουμε την προσπάθεια να επανέλθει η ανεργία στα προ κρίσης επίπεδα. Να στηρίξουμε την υγιή επιχειρηματικότητα, τα ανταγωνιστικά πλεονεκτήματα της ελληνικής παραγωγής. Και να ενισχύσουμε το κοινωνικό κράτος για να μην βρεθεί κανένας μόνος του απέναντι στη κρίση.

Η ΝΔ μοιράζει τα ιμάτια του ελληνικού λαού

Βάζοντας το δίλημμα των εθνικών εκλογών είπε χαρακτηριστικά ο κ. Τσίπρας: θα επιτρέψουμε όσα κερδίσαμε με θυσίες με κόπους ακόμα και με αίμα μερικές φορές, με μάχες μέσα και έξω, να τα διαλύσει η ιδεοληψία, η ταξική μονομέρεια υπέρ μίας κρατικοδίαιτης ολιγαρχίας; θα παραδώσουμε στους σπόνσορες του κ. Μητσοτάκη το απόθεμα των θυσιών μας; θα επιτρέψουμε ένα άλμα προς τα πίσω, θα επιλέξουμε ανάπτυξη κατευθυνόμενη από την διαπλεκόμενη επιχειρηματικότητα τύπου Μαρινάκη, θα επιτρέψουμε παράδοση των πλουτοπαραγωγικών πηγών της χώρας στους κουμπάρους της ηγεσίας της ΝΔ; Ή θα προχωρήσουμε μπροστά χέρι-χέρι όλοι μαζί χωρίς να αφήσουμε κανέναν πίσω και θα στηρίξουμε το ίδιο μας το μέλλον και το μέλλον των παιδιών μας κλείνοντας τον δρόμο στην παλινόρθωση του παλιού που το πληρώσαμε ακριβά;”.

Επιχειρηματολογώντας είπε ότι “η ΝΔ έχει αρχίσει και μοιράζει τα ιμάτια των Ελλήνων και βρίσκεται σε επαφές με πολυεθνικούς ασφαλιστικούς ομίλους για να τους παραδώσει τις συντάξεις, δηλαδή την ίδια την ζωή των πολιτών και θα το διαπράξει φεσώνοντας το ελληνικό δημόσιο με δισεκατομμύρια”. Επίσης, είπε ότι η ΝΔ απαξιώνει την ΔΕΗ και ετοιμάζεται να την ξεπουλήσει σε συγκεκριμένους εκπροσώπους της ολιγαρχίας που δεν κρατιούνται. Ετοιμάζονται, συνέχισε, να αντικαταστήσουν την σύμβαση για το Ελληνικό με μία “πιο φιλική προς τους επενδυτές” και απολύτως εχθρική προς τους κατοίκους της Αττικής. Ακόμη, ανέφερε, ετοιμάζονται να περάσουν σαν οδοστρωτήρας πάνω από τις Σκουριές και έχουν έλθει σε συμφωνία με μεγαλοϊδιοκτήτες Διαγνωστικών Κέντρων, για να παραδώσει μέρος του προσωπικού και των υποδομών του ΕΣΥ. 

Υπό αναστολή οι φοροελαφρύνσεις της ΝΔ

Ο κ. Τσίπρας έκανε σύγκριση των προγραμμάτων των δύο κομμάτων και αποδόμησε το βασικό αφήγημα του Κυριάκου Μητσοτάκη για τη μείωση της φορολογίας. “Ο κ. Μητσοτάκης δεν θα κάνει καμία μείωση της φορολογίας το 2019 και 2020, όπως υποσχόταν, τις μεταθέτει για το 2021 και εάν προηγουμένως δελεάσει τους δανειστές με κύμα μεταρρυθμίσεων που θα είναι τσουνάμι για τους αδύναμους, τη μεσαία τάξη και τη μεγάλη πλειοψηφία του λαού μας, είπε και πρόσθεσε αντιστικτικά: “Αντίθετα, εμείς έχουμε ξεκινήσει από τη μέρα που βγήκαμε από τα μνημόνια, μέτρα ελάφρυνσης της πλειοψηφίας και συγκεκριμένων φοροελαφρύνσεων από 1/1/2020 χωρίς να τα θέτουμε υπό την αίρεση των δανειστών”. Υπογράμμισε ακόμη ότι “έχουμε δεσμευτεί και για περαιτέρω μειώσεις στον ΦΠΑ, στον ΕΝΦΙΑ, στην προκαταβολή φόρου…Ο δικός μας σχεδιασμός περιλαμβάνει ελαφρύνσεις δίχως περικοπές. Αυτή είναι η δεύτερη μεγάλη διαφορά μας από το σχέδιο της ΝΔ μετά τον χρόνο υλοποίησης των ελαφρύνσεων. Όταν μιλούν για περικοπές εννοούν εκείνες τις δαπάνες που διασφαλίζουν την ύπαρξη και την ανάπτυξη του κοινωνικού κράτους”.

Μπορούμε να νικήσουμε

Κλείνοντας την ομιλία του ο κ. Τσίπρας είπε ότι “πιστεύω βαθιά ότι μπορούμε να νικήσουμε, πιστεύω βαθιά ότι θα νικήσουμε, αυτοί έχουν τα Μέσα Ενημέρωσης εμείς έχουμε το δίκιο με το μέρος μας”.

Μετά το τέλος της ομιλίας του κάλεσε στο βήμα μαζί του και προσφώνησε ονομαστικά τους υποψηφίους βουλευτές πρώτα της Β’ και μετά της Α’ Περιφέρειας Πειραιά, λέγοντας ότι ο Πειραιάς έχει μία δυνατή ομάδα που μπορεί να πάρει το πρωτάθλημα, υπό τα χειροκροτήματα και τις επευφημίες των συγκεντρωμένων.

Απευθυνόμενος προς τους συγκεντρωμένους αριστερούς πολίτες του Πειραιά έκανε αναφορά στον χώρο των Λιπασμάτων λέγοντας ότι “χαίρομαι και δεν μπορώ να μην το παινευτώ που έρχομαι σε έναν χώρο που με τους αγώνες σας καταφέραμε και τον διασώσαμε από τους κερδοσκόπους του μπετόν και τον παραδώσαμε εκεί που ανήκει στον λαό του Πειραιά. Κερατσίνι, Δραπετσώνα, Κοκκινιά, Κορυδαλλός, Ρέντη είναι οι γειτονιές της Ελλάδας που επιμένει, αντιστέκεται και προκόβει στις πιο δύσκολες συνθήκες”.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 18.04.2024 16:00