25/01/2020 07:26:00

Τραβάει το σχοινί η Τουρκία: Λέει ότι θα «παγώσει» την προμήθεια των F-35

Τεράστιος λογαριασμός: Ποιος θα... πληρώσει τα F-35 της Τουρκίας - Media
 
Να ματαιώσει την αγορά των F-35 σκέφτεται η Τουρκία σύμφωνα με όσα αναφέρει η φιλοκυβερνητική εφημερίδα Yeni Safak.
 
Όπως αναφέρει το δημοσίευμα, ο λόγος που γίνονται σκέψεις για «πάγωμα» της αγοράς, είναι πως θεωρείται ότι η Άγκυρα θα είναι εξαρτημένη από τις ΗΠΑ για τυχόν τεχνικές βλάβες στα αεροσκάφη και επομένως θα συνεχιστεί ο εκβιασμός από τους Αμερικανούς.
 
Η τουρκική εφημερίδα υπό τον τίτλο «ας μην πάρουμε τα F35», αναφέρει ότι την ώρα που οι ΗΠΑ απειλούν την Τουρκία λέγοντάς της «αν πάρετε τους S400, δεν θα σας πουλήσουμε τα F-35», η θέση να μην αγοραστούν τελικά τα αμερικανικά μαχητικά αρχίζει να υπερισχύει στην Άγκυρα.
 
Πηγές αναφέρουν στην εφημερίδα πως δυνάμεις του τουρκικού στρατού μαζί με την ηγεσία του υπουργείου Άμυνας θεωρούν ότι η πιο σωστή απόφαση θα είναι να μην αγοράσουν τελικά τα F-35 από τους Αμερικανούς. Υποστηρίζουν ότι τα συγκεκριμένα αεροσκάφη έχουν πολύ σοβαρά προβλήματα και κατά τη χρήση τους η Τουρκία θα εξαρτάται από τις ΗΠΑ.
 
Πηγές αναφέρουν ότι η Τουρκία θα πάρει πίσω τα χρήματα που έχει δώσει μέχρι σήμερα για την αγορά των F35 και αν χρειαστεί θα τα διεκδικήσει διά της δικαστικής οδού. Ταυτόχρονα, υποστηρίζουν οι ίδιες πηγές, η Τουρκία θα μπορεί να συνεχίσει να είναι συνέταιρος στο πρόγραμμα παραγωγής των F35.
 
Πληροφορίες: in.gr

ΣΧΟΛΙΑ

Το "Π" σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.