search
ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 19:19
MENU CLOSE

Επαναπατρίστηκαν οι σωροί του πατέρα και της κόρης του που πνίγηκαν

28.06.2019 05:37
Επαναπατρίστηκαν οι σωροί του πατέρα και της κόρης του που πνίγηκαν - Media

 

Οι αρχές του Μεξικού επαναπάτρισαν στο Ελ Σαλβαδόρ τα πτώματα του Όσκαρ και της Βαλέριας Μαρτίνες, του πατέρα και της μικρής του κόρης που πνίγηκαν προσπαθώντας να περάσουν τον Ρίο Μπράβο – ή Ρίο Γκράντε – για να φθάσουν στις ΗΠΑ, μετέδωσαν μεξικανικά ΜΜΕ. Μια φωτογραφία του νεαρού πατέρα και της κόρης του, 23 μηνών, με τα πρόσωπά τους μέσα στα ρηχά νερά της όχθης και το χέρι κοριτσιού ακόμα τυλιγμένο στον λαιμό του, προκάλεσε παγκόσμια κατακραυγή και αναζωπύρωσε τη συζήτηση για τις τραγωδίες των μεταναστών που προσπαθούν να φθάσουν στην αμερικανική επικράτεια.

Τα πτώματα πατέρα και κόρης μεταφέρθηκαν από την πόλη Ματαμόρος, στα σύνορα με τις ΗΠΑ, στη βορειοανατολική πόλη Μοντερέι, από όπου μεταφέρθηκαν αεροπορικώς στο Ελ Σαλβαδόρ, σύμφωνα με το μεξικανικό ραδιοφωνικό δίκτυο Formula. Η πρεσβεία του Σαλβαδόρ στο Μεξικό απέφυγε να επιβεβαιώσει την είδηση, με ένα στέλεχός της να τονίζει ότι θέλει να σεβαστεί το πένθος και την ιδιωτική ζωή της οικογένειας. Ο πρόεδρος της χώρας Ναγίμπ Μπουκέλε ανακοίνωσε ότι ο επαναπατρισμός τους θα γινόταν δημοσία δαπάνη. Μεξικανοί εισαγγελείς παρέδωσαν τα πτώματα στη χώρα του Μαρτίνες την Τετάρτη.

Η Τάνια Άβαλος προσπάθησε να περάσει τον ποταμό με τον σύζυγό της και την κόρη τους την Κυριακή. Ο Όσκαρ και η Βαλέρια παρασύρθηκαν από το ρεύμα, ενώ εκείνη κατάφερε να φθάσει στην όχθη.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 19:19