search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26.04.2024 01:01
MENU CLOSE

Κουτσούμπας: «Η ψήφος που μετράει είναι στο ΚΚΕ»

Δημοσιεύτηκε στο ΠΟΝΤΙΚΙ

τεύχος 2079
27-6-2019
29.06.2019 03:00
kke_3-4.jpg

 

Κάλεσμα στους εργαζομένους να μην δώσουν «κανένα συγχωροχάρτι στα κόμματα του κεφαλαίου» απηύθυνε ο Δημήτρης Κουτσούμπας, τονίζοντας χαρακτηριστικά πως «όσο πιο κάτω είναι η Ν.Δ., ο ΣΥΡΙΖΑ, το ΚΙΝΑΛΛ και παράλληλα όσο πιο ψηλά είναι το ΚΚΕ, τόσο καλύτερα θα είναι τα πράγματα για τους εργαζόμενους». 

Μιλώντας στη συγκέντρωση των τομεακών οργανώσεων Βιομηχανίας – Κατασκευών – Μεταφορών και Τηλεπικοινωνιών της ΚΟΑ, στο Πεδίον του Άρεως, ο Κουτσούμπας ζήτησε «ψήφο στο ΚΚΕ για να δυναμώσει η λαϊκή αντίσταση, για να μπει φρένο, για να μπει το λαϊκό κίνημα σε φάση αντεπίθεσης με τις σύγχρονες ανάγκες της εργατικής λαϊκής οικογένειας στο προσκήνιο, γιατί εκεί βρίσκεται η ελπίδα, η προοπτική της κοινωνικής ευημερίας. Αυτό θα μετρηθεί και στις εκλογές. Γι’ αυτό η ψήφος στο Κομμουνιστικό Κόμμα Ελλάδας είναι η ψήφος που μετράει». 
Σε τηλεοπτική του συνέντευξη στο Open ο Κουτσούμπας τόνισε ότι οι εργαζόμενοι ξέρουν πως το ΚΚΕ σταθερά θα είναι με το μέρος των εργασιακών, πολιτικών, συνδικαλιστικών αιτημάτων και δικαιωμάτων του εργαζόμενου λαού και μέσα στη Βουλή και έξω από αυτή θα πιέζει, θα διεκδικεί. 

«Θα μπορεί να αποτρέπει – ανάλογα με τη δύναμη που θα του δώσει ο ελληνικός λαός – νέα αντιλαϊκά μέτρα, θα μπορεί να κάνει προτάσεις να παίρνονται και μέτρα ανακούφισης σήμερα, στα πλαίσια αυτού του συστήματος, και βεβαίως να ανοίγει ένας δρόμος, συνολικότερα, για μια – αύριο – πραγματική λαϊκή διακυβέρνηση». 

«Συνειδητή μεθόδευση»
Για «καπρίτσια» και «τακτικισμούς» κατηγορεί τον Αλέξη Τσίπρα το ΚΚΕ σχετικά με τη ματαίωση του ντιμπέιτ των πολιτικών αρχηγών. «Αρχικά πίστευα ότι μόνο ο κ. Μητσοτάκης θέλει να αποφύγει, όπως ο διάολος το λιβάνι, το ντιμπέιτ των δύο. Φάνηκε ότι και το ΚΙΝΑΛΛ, ακόμη – παραδόξως – και το ΚΚΕ έψαχναν εναγωνίως αφορμή να αποφύγουν και το ντιμπέιτ των πέντε» υποστήριξε, μεταξύ άλλων, ο πρωθυπουργός. 

Η τοποθέτηση αυτή έφερε τη σκληρή αντίδραση του ΚΚΕ, το οποίο τόνισε πως «το ντιμπέιτ θα μπορούσε να πραγματοποιηθεί αν ο κ. Τσίπρας είχε παραμείνει στην αρχική συμφωνία των κομμάτων για την 1η Ιουλίου, την οποία ο ίδιος ακύρωσε επικαλούμενος λόγους “κόπωσης” και την οποία ο ίδιος επανέφερε ξαφνικά έπειτα από τρεις ημέρες, παρά το γεγονός ότι η δυσκολία εξεύρεσης νέας κοινής ημερομηνίας είχε διαφανεί ήδη από την προηγούμενη Παρασκευή». 

Σύμφωνα με τον Περισσό, «είναι γνωστό στα μέλη της Διακομματικής Επιτροπής ότι το ΚΚΕ άλλαξε δύο φορές το πρόγραμμα κεντρικών συγκεντρώσεών του για να βρεθούν οι ημερομηνίες και να διευκολυνθεί η πραγματοποίηση του ντιμπέιτ. Θεωρούμε την προεκλογική δραστηριότητα του ΚΚΕ πολύ σοβαρή υπόθεση για να εξαρτάται απ’ τα καπρίτσια και τους τακτικισμούς του κ. Τσίπρα, που, όπως αποδεικνύει η πορεία των γεγονότων και η πολιτική εκμετάλλευση που γίνεται, μάλλον συνειδητά μεθόδευσε ο ίδιος αυτή την εξέλιξη». 

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26.04.2024 00:59