28/02/2021 12:44:39

Αναπάντητα ερωτήματα για την ασφάλεια κτηρίου του ΙΕΚ ΟΜΗΡΟΣ στην Λάρισα

Αναπάντητα ερωτήματα για την ασφάλεια κτηρίου του ΙΕΚ ΟΜΗΡΟΣ στην Λάρισα - Media

 

Ανησυχία για την ασφάλεια των σπουδαστών προκαλεί το θέμα της πιθανής λειτουργίας του ΙΕΚ ΟΜΗΡΟΣ και Aegean College στη Λάρισα σε κτήριο που καταστράφηκε από πυρκαγιά και δεν ενισχύθηκε.

Συγκεκριμένα, το κτίριο του ΙΕΚ ΟΜΗΡΟΣ και Aegean College στη συμβολή των οδών Ρούζβελτ και Πατρόκλου στο κέντρο της Λάρισας στέγαζε την Β’ ΔΟΥ Λάρισας, μέχρι και τον Μάρτιο του 2018 όπου και κάηκε.

Παρόλα αυτά μετά τη πυρκαγιά, δόθηκε άδεια αλλαγής χρήσης σε εκπαιδευτήριο. Παρότι σε αντίστοιχες περιπτώσεις απαιτούνται σοβαρές ενισχύσεις εκ θεμελίων, ακόμη περισσότερο όταν σε αυτούς του χώρους θα στεγαστούν παιδιά, κάτι τέτοιο δεν έγινε.

Έγγραφο του Οργανισμού Αντισεισμικού Σχεδιασμού και Προστασίας (ΟΑΣΠ) επιβεβαιώνει τη σπουδαιότητα ενίσχυσης του κτηρίου λόγω της νέας του χρήσης.

Για περιπτώσεις κτηρίων σαν το επίμαχο ο έλεγχος γίνεται υποχρεωτικός με εφαρμογή του συνόλου των αυστηρών διατάξεων του ΚΑΝ.ΕΠΕ - κανονισμού επεμβάσεων.

Μήπως εκτός από την πολεοδομία πρέπει να επιληφθεί του θέματος και εισαγγελέας ώστε να διασφαλιστεί η σωματική ακεραιότητα των σπουδαστών;

ΣΧΟΛΙΑ

Το "Π" σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.