search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19.04.2024 03:26
MENU CLOSE

Oι γαλάζιοι που δηλώνουν πρόθυμοι

01.04.2012 08:02
Oι γαλάζιοι που δηλώνουν πρόθυμοι - Media

Με την προκήρυξη των εκλογών θα ανακοινωθούν και τα ψηφοδέλτια της Ν.Δ. Χιλιάδες πρόσωπα μέχρι σήμερα έχουν καταθέσει αιτήσεις προκειμένου να βρεθούν στα ψηφοδέλτια της Νέας Δημοκρατίας, αλλά τον τελικό λόγο θα έχει ο ίδιος ο πρόεδρός της Αντώνης Σαμαράς.

Με την προκήρυξη των εκλογών θα ανακοινωθούν και τα ψηφοδέλτια της Ν.Δ. Χιλιάδες πρόσωπα μέχρι σήμερα έχουν καταθέσει αιτήσεις προκειμένου να βρεθούν στα ψηφοδέλτια της Νέας Δημοκρατίας, αλλά τον τελικό λόγο θα έχει ο ίδιος ο πρόεδρός της Αντώνης Σαμαράς. Ανάμεσα σε αυτούς που έχουν δηλώσει… «πρόθυμοι» είναι παλιά και νέα στελέχη της πολιτικής ζωής του τόπου, άνθρωποι που προέρχονται από την Τοπική Αυτοδιοίκηση αλλά και νέοι που αναζητούν… δουλειά.

Με το ψηφοδέλτιο Επικρατείας ο Σαμαράς προσδοκεί να δώσει το στίγμα των ανθρώπων που εμπιστεύεται. Κοινό μυστικό λοιπόν είναι ότι ανάμεσα σε αυτούς που θα εκλεγούν θα είναι ο εκπρόσωπος Τύπου της Ν.Δ. Γιάννης Μιχελάκης και ο στενός του συνεργάτης Χρύσανθος Λαζαρίδης, ενώ σίγουρος είναι και ο Σταύρος Δήμας.

 

Μεγάλες περιφέρειες

Στην Α’ Αθήνας το ψηφοδέλτιο είναι σχεδόν ολοκληρωμένο. Ο Δημήτρης Αβραμόπουλος, ο Προκόπης Παυλόπουλος, η Φωτεινή Πιπιλή, η Όλγα Κεφαλογιάννη, ο Βασίλης Κικίλιας, ο Νότης Μηταράκης, ο Ανδρέας Ψυχάρης και ο Άλεξ Μωραϊτάκης, οικονομολόγος – χρηματιστής. Ακόμα δεν έχει διευκρινιστεί τι θα γίνει με τον πρώην δήμαρχο Νικήτα Κακλαμάνη, ο οποίος έχει δηλώσει την πρόθεσή του να πολιτευτεί, αλλά και με την Ελίζα Βόζεμπεργκ, που ακόμα δεν έχει βρεθεί τρόπος να επιστρέψει στη Ν.Δ.

Αλλά και στη Β’ Αθήνας το ψηφοδέλτιο φαίνεται ήδη έτοιμο, αφού πολλοί από τους νυν βουλευτές βρίσκονται στη λίστα, αλλά και άλλοι που έχουν δοκιμαστεί σε αυτή την περιοχή.

– Στην πρώτη κατηγορία ανήκουν οι Κυριάκος Μητσοτάκης, Άρης Σπηλιωτόπουλος, Κωστής Χατζηδάκης, Βαγγέλης Μεϊμαράκης, Γεράσιμος Γιακουμάτος, Πάνος Παναγιωτόπουλος, Γιάννης Παπαθανασίου, Βύρων Πολύδωρας, Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης και Αργύρης Ντινόπουλος.

– Στη δεύτερη κατηγορία, οι Κατερίνα Παπακώστα, Λευτέρης Ζαγορίτης, Ευάγγελος Αντώναρος, Άννα Καραμανλή, Νίκος Κωστόπουλος. Νέο πρόσωπο ο Άδωνις Γεωργιάδης.

Στην Α’ Πειραιά υποψήφιος θα είναι ο υφυπουργός Παιδείας Κωνσταντίνος Αρβανιτόπουλος.

Στη Β’ Πειραιά τις εντυπώσεις αναμένεται να κλέψει ο Φαήλος Κρανιδιώτης, στενός συνεργάτης του Σαμαρά, ενώ υποψήφιοι θα είναι και οι Γιάννης Τραγάκης και Τάσος Νεράντζης.

Στην περιφέρεια Αττικής θα είναι υποψήφιος ο υπουργός Μεταφορών Μάκης Βορίδης, ενώ από τους εν ενεργεία βουλευτές θα είναι πάλι υποψήφιοι οι Θανάσης Μπούρας και Νίκος Καντερές. Νέο πρόσωπο ο Πάνος Λειβαδάς.

Στην Α’ Θεσσαλονίκης θα είναι πάλι υποψήφιος ο πρώην πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής, ενώ στη λίστα βρίσκονται και οι Σταύρος Καλαφάτης, Γιάννης Ιωαννίδης και Έλενα Ράπτη. Αδιευκρίνιστη ακόμα είναι η τύχη του Κώστα Γκιουλέκα.

Στη Β’ Θεσσαλονίκης υποψήφιοι θα είναι οι εν ενεργεία βουλευτές Θεόδωρος Καράογλου και Σάββας Αναστασιάδης.

 

Μακεδονία – Θράκη

Στην Ημαθία, εκτός από τον βουλευτή Μιχάλη Χαλκίδη, αίτηση έχει κάνει και ο Απόστολος Βεζυρόπουλος.

Στο Κιλκίς ο παλαιός γνώριμος Σάββας Τσιτουρίδης διεκδικεί θέση, όπως και ο πρώην βουλευτής Θεόδωρος Πασσαλίδης.

Στην Πιερία ο βουλευτής Κώστας Κουκοδήμος, ενώ στη Χαλκιδική, έδρα του διαγραμμένου Γιώργου Βαγιωνά, θέση διεκδικούν οι Ευθύμης Καρανάσιος και Δημήτρης Πάχτας.

Στην Πέλλα θέση διεκδικούν η πρώην βουλευτής Παρθένα Φουντουκίδου, αλλά και ο πρώην βουλευτής Ιορδάνης Τζαμτζής.

Στις Σέρρες επέστρεψαν στην Κ.Ο. της Ν.Δ. οι Θεόφιλος Λεονταρίδης και Ανδρέας Καρυπίδης, ενώ θέση διεκδικούν οι Μενέλαος Λάχβεης και Σπυρίδων Μάμαλης.

Στη Δράμα ενδιαφέρον εκδηλώνει ο πρώην δήμαρχος Θωμάς Μαργαρίτης και στην Καβάλα, με νυν βουλευτή τον Νίκο Παναγιωτόπουλο, αίτηση κατέθεσαν οι Γιάννης Πασχαλίδης και Γιώργος Καλαντζής.

Στην Ξάνθη υποψήφιος θα είναι πάλι ο βουλευτής Αλέκος Κοντός. Στη Ροδόπη, περιφέρεια του γραμματέα Προγράμματος Ευριπίδη Στυλιανίδη, υποψηφιότητα κατέθεσε ο Κυριάκος Μπαμπασίδης. Στον Έβρο επέστρεψε ο βουλευτής Αλέξανδρος Δερμεντζόπουλος, ενώ υποψήφιος θα είναι και ο Άκης Γεροντόπουλος.

 

Στην υπόλοιπη Ελλάδα

Στα Ιωάννινα, εκτός των Κώστα Τασούλα και Σταύρου Καλογιάννη, το χρίσμα διεκδικούν η Άννα Ασημακοπούλου και ο δημοσιογράφος Στέλιος Λεύκοβιτς.

Στη Λάρισα υποψήφιος θα είναι πάλι ο Μάξιμος Χαρακόπουλος, αλλά και οι Γιώργος Αδαμούλης, Ελένη Αξιόγλου και ο δημοσιογράφος Αχιλλέας Βουνάτσος. Στα Τρίκαλα στη λίστα μπαίνουν οι Ηλίας Βλαχογιάννης και Κώστας Σκρέκας. Στην Καρδίτσα αίτηση έχουν καταθέσει ο Παύλος Σιούφας και ο πρώην βουλευτής Γιώργος Αναγνωστόπουλος. Στη Μαγνησία, εκλογική περιφέρεια του Θανάση Νάκου, έχουν αρχίσει εκστρατεία η πρώην βουλευτής Ζέττα Μακρή και ο Γιώργος Σούρλας.

Στην Κέρκυρα θα είναι πάλι ο Νίκος Δένδιας, στην Κεφαλλονιά ο υφυπουργός Πέτρος Αλιβιζάτος, ενώ διεκδικούν θέση οι Π. Παπαδάτος, διαφημιστής, Σ. Λουκέρη, οδοντίατρος, και Γιώργος Κουρής, γιατρός. Στη Ζάκυνθο υποψηφιότητα κατέθεσε ο Παύλος Κολοκοτσάς.

Στην Αχαΐα έτοιμοι δηλώνουν οι πολιτευτές Άγγελος Τσιγκρής και Νατάσα Ράγιου. Στην Αιτωλοακαρνανία υποψήφιος θα είναι ο Θύμιος Δρόσος. Στην Ηλεία πάλι ο Κώστας Τζαβάρας.

Στην Αρκαδία παραμένει ο Ανδρέας Λυκουρέντζος, ενώ στη Μεσσηνία, γενέτειρα του Σαμαρά, επιθυμούν να είναι υποψήφιοι, εκτός του εν ενεργεία Γιάννη Λαμπρόπουλου, οι Μίλτος Χρυσομάλλης και Δημήτρης Σαμπαζιώτης.

Στην Κορινθία θα είναι στη λίστα ο Κώστας Κόλλιας, ενώ επιθυμεί να πολιτευθεί ο Χρίστος Δήμας, γιος του ΥΠΕΞ Σταύρου Δήμα. Στην Αργολίδα πάλι θα είναι ο Γιάννης Ανδριανός και στη Λακωνία, εκτός των Γρηγόρη Αποστολάκου και Θανάση Δαβάκη, ενδιαφέρον έχουν εκδηλώσει η Φεβρωνία Πατριανάκου.

Στη Βοιωτία θέση παίρνουν ο Μιχάλης Γιαννάκης και ο πρώην υπουργός Ευάγγελος Μπασιάκος. Στη Φωκίδα επιθυμούν να είναι στις λίστες ο Παναγιώτης Ευσταθίου και ο Απόστολος Λυμπέρης.

Στην Εύβοια παραμένει ο Σίμος Κεδίκογλου, στη Φθιώτιδα ο Χρήστος Σταϊκούρας, ενώ στην Ευρυτανία μπαίνει δυναμικά ο πρώην νομάρχης Κώστας Κοντογιώργος.

Στη Λέσβο υποψήφιος θα είναι ο Κώστας Μουτζούρης και στη Σάμο ενδιαφέρον εκδηλώθηκε από τον πρώην περιφερειάρχη Γιάννη Χατζηκωνσταντή. Στη Χίο, εκλογική περιφέρεια του κοινοβουλευτικού εκπροσώπου Κώστα Μουσουρούλη, οι πληροφορίες μιλούν για τη Μαρία Σώδη.

Στα Δωδεκάνησα υποψήφιος θα είναι ο Γιάννης Παππάς και στις Κυκλάδες σίγουρα ο Γιάννης Βρούτσης.

Στο Ηράκλειο της Κρήτης, όπου επέστρεψε ο Μανώλης Κεφαλογιάννης, θέλουν να είναι υποψήφιοι ο πρώην βουλευτής Γιώργος Δεικτάκης και η Ελένη Κουντουράκη, ενώ στα Χανιά θα είναι υποψήφιοι ο Μανούσος Βουλουδάκης και ο Κυριάκος Βιρβιδάκης. Στο Λασίθι θα είναι πάλι υποψήφιος ο βουλευτής Γιάννης Πλακιωτάκης και στο Ρέθυμνο φαίνεται ότι έχει κλειδώσει η υποψηφιότητα του Γιάννη Κεφαλογιάννη, γιου του Αχιλλέα Κεφαλογιάννη.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19.04.2024 03:10