search
ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 22:54
MENU CLOSE

Τζανακόπουλος: Η φράση «επιδόματα μόνο για τα Ελληνόπουλα», όταν ακούγεται σε ευρωπαϊκή χώρα, προκαλεί ανατριχίλα

29.06.2019 07:56
Τζανακόπουλος: Η φράση «επιδόματα μόνο για τα Ελληνόπουλα», όταν ακούγεται σε ευρωπαϊκή χώρα, προκαλεί ανατριχίλα - Media

 

Απελευθερωμένοι από τη σκληρή επιτροπεία και τους εξωτερικούς καταναγκασμούς, βρισκόμαστε σε μια νέα κατάσταση «που μας επιτρέπει τώρα να αφήσουμε το δικό μας στίγμα, να δημιουργήσουμε ένα νέο παραγωγικό μοντέλο, να ανασυγκροτήσουμε την ελληνική οικονομία, να εγγυηθούμε ένα ισχυρό κοινωνικό κράτος, να ενισχύσουμε την κοινωνική συνοχή», τονίζει ο Δημήτρης Τζανακόπουλος σε συνέντευξή του στην «ΑΥΓΗ».

Ο υποψήφιος στην ‘Α Αθήνας με τον ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία αναφέρει ότι τα μηνύματα από τις περιοδείες στις γειτονιές της πρωτεύουσας, είναι ενθαρρυντικά «παρά το γεγονός ότι πρόκειται για μια αντικειμενικά δύσκολη μάχη». Προσθέτει ότι ο πολύς κόσμος «κατανοεί πώς παρά τις δυσκολίες ο ΣΥΡΙΖΑ κατάφερε όχι μόνο να βγάλει τη χώρα από το μνημόνιο αλλά και να εκκινήσει την διαδικασία της κοινωνικής και οικονομικής ανασυγκρότησης της χώρας και αυτός ο κόσμος δεν θέλει να διακινδυνεύσει αυτή την πορεία, ούτε να επιστρέψει το παλιό καθεστώς».

Σημειώνει ότι και η νέα γενιά θα δώσει τις σωστές απαντήσεις στα ερωτήματα που μπαίνουν στις εκλογές: Για το εάν θέλουν «διεύρυνση δικαιωμάτων ή περιορισμό τους, δουλειά με δικαιώματα ή πλήρη απορρύθμιση της αγοράς εργασίας, ισότητα στις αμοιβές ή υποκατώτο μισθό και αδήλωτη εργασίας, στήριξη της καινοτομίας και της έρευνας ή ένα οικονομικό μοντέλο που βασίζεται στο μειωμένο μισθολογικό κόστος και τον αθέμιτο ανταγωνισμό ,ένα σύγχρονο δυτικό κράτος ή την επιστροφή στις παρωχημένες αντιδραστικές ιδεολογίες του εθνικισμού και του θεσμικού ρατσισμού». Ως προς το τελευταίο σχολιάζει ότι «η φράση “επιδόματα μόνο για τα Ελληνόπουλα” όταν ακούγεται από στέλεχος της αξιωματικής αντιπολίτευσης σε μια ευρωπαϊκή χώρα προκαλεί ανατριχίλα».

Σχετικά με το εκλογικό «τελεσίγραφο» του κ. Μητσοτάκη, μιλά για «κατεξοχήν αλαζονικό δίλημμα» που «υποκρύπτει βαθιά αδυναμία και έντονη αγωνία για το αποτέλεσμα των εκλογών» και προσθέτει ότι η ψήφος «δεν κερδίζεται με τέτοιου είδους εκβιασμούς», αλλά με σύγκριση προγραμμάτων «και αυτό είναι που αποφεύγει σκόπιμα ο κ. Μητσοτάκης».

Ερωτηθείς αναφορικά με τη μεσαία τάξη, τους μικρομεσαίους επιχειρηματίες, ο κ. Τζανακόπουλος ασκεί σκληρή κριτική στη ΝΔ ότι «έχει σχέδιο την υφαρπαγή της ψήφου του ελληνικού λαού». «Πίσω από κάθε αθώα επικεφαλίδα του προγράμματος της, υπάρχουν τα πεπραγμένα της ως κυβέρνησης και οι νεοφιλελεύθερες εμμονές των στελεχών της», αναφέρει, προσθέτοντας ότι το πρόγραμμα που καταθέτει ο κ. Μητσοτάκης για τη φορολογία «είναι υπό αναστολή», γιατί, «το δήλωσε ο ίδιος, θα εφαρμοστεί, αν εφαρμοστεί, από το 2021 και βλέπουμε». Δηλώνει ότι το σχέδιο τους είναι «μείωση φόρων για τα ανώτερα εισοδήματα, για το μεγάλο πλούτο και την ελίτ» και πως «η μεγάλη πλειοψηφία του εμπορικού κόσμου όμως, θα γυρίσει σε μια εποχή που γενικεύτηκαν τα λουκέτα, εκτοξεύθηκαν τα χρέη και η δυσπραγία».

Υπογραμμίζει ότι αντίθετα «το πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ αποτελεί εγγύηση για δικαιότερη φορολογία, όχι στις κορυφές της πυραμίδας αλλά για την μεσαία τάξη ενώ την ίδια στιγμή στηρίζει την αγοραστική δύναμη της μισθωτής εργασίας που είναι και ο βασικός αιμοδότης της μικρομεσαίας επιχείρησης». Σημειώνει ότι όμως συνολικά η μεσαία τάξη, δηλαδή η κοινωνική πλειοψηφία (συνταξιούχοι, μισθωτοί του δημοσίου και ιδιωτικού τομέα, ελεύθεροι επαγγελματίες) «δεν έχει να κερδίσει τίποτα από την πολιτική Μητσοτάκη που είναι στην πραγματικότητα μια αντιγραφή των σχεδιασμών του ΔΝΤ: διάλυση της δημόσιας ασφάλισης, απαξίωση του δημοσίου με την καταστροφική ρήτρα του 1/5, μείωση του μισθολογικού κόστους, απορρύθμισης της αγοράς εργασίας».

Σε ερώτημα για το «ναυάγιο» του ντιμπέιτ και τη στάση ΝΔ-ΚΙΝΑΛ, σχολιάζει μεταξύ άλλων πως παρότι ο πρωθυπουργός δήλωσε ότι θα έρθει κατευθείαν από τις Βρυξέλλες για να γίνει η συζήτηση, «πότε ο ένας και πότε ο άλλος, έβαζαν προσκόμματα, εξυπηρετώντας τελικά τον πολιτικό σχεδιασμό της ΝΔ που θέλει να αποφύγει πάση θυσία την ευθεία αντιπαράθεση των δύο πολιτικών σχεδίων». Δηλώνει ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα συνεχίσει να «καταδεικνύει το πραγματικό πρόσωπο της εκδικητικής δεξιάς που θέλει να επιστρέψει για να ξηλώσει ό,τι κατακτήσαμε από το 2015».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 22:53