search
ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 13:41
MENU CLOSE

Καταγγελία για αντιγραφή και διαγραφή απόρρητων αρχείων από τη ΓΓ κατά της Διαφθοράς

29.06.2019 09:07
Καταγγελία για αντιγραφή και διαγραφή απόρρητων αρχείων από τη ΓΓ κατά της Διαφθοράς - Media

 

Μια περίεργη καταγγελία που αφορά αντιγραφή και διαγραφή απόρρητων αρχείων και εγγράφων από τον κεντρικό server της Γενικής Γραμματείας Καταπολέμησης της Διαφθοράς, καθώς και την ύπαρξη υπαλλήλου που έχει τους απόρρητους κωδικούς, αν και πλέον εργάζεται στον ιδιωτικό τομέα, είδε το φως της δημοσιότητας.

Σύμφωνα με τον “Ελεύθερο Τύπο”, η διαδικασία διαγραφής των αρχείων έχει ήδη ξεκινήσει και σύμφωνα με ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες θα ολοκληρωθεί μέχρι τη Δευτέρα.

Στη διάρκεια αυτού του τριημέρου το σύστημα θα “νεκρώσει”.

Μάλιστα εντός της Γενικής Γραμματείας Καταπολέμησης της Διαφθοράς, στην οποία προΐσταται η Αναστασία Ξεπαπαδέα, δημιουργήθηκε ήδη σχετικό θέμα από τους υπαλλήλους προς τη διοίκηση. Από την πλευρά της διοίκησης ωστόσο, το θέμα διαψεύδεται ως μη υπάρχον. “Αναβάθμιση του server γίνεται”, είναι η πρώτη απάντηση που δόθηκε σε σχετική ερώτηση, ενώ αναμένεται να υπάρξει και επίσημη ανακοίνωση.

Σύμφωνα με τις καταγγελίες, που δημοσιεύθηκαν στην ιστοσελίδα του Πρώτου Θέματος, θα διαγραφούν από τον κεντρικό υπολογιστή της Γενικής Γραμματείας σημαντικά διαβαθμισμένα (απόρρητα) αρχεία, στοιχεία και έγγραφα, ενώ άλλα θα αντιγραφούν και είναι άγνωστη η πορεία που θα ακολουθήσουν τα αντίγραφα του server της Γενικής Γραμματείας Καταπολέμησης της Διαφθοράς.

Ειδικότερα, στο προσωπικό της Γενικής Γραμματείας Καταπολέμησης της Διαφθοράς ανακοινώθηκε χθες, από πρώην μετακλητό υπάλληλο της Γενικής Γραμματείας, ο οποίος όμως φέρεται να έχει αποχωρήσει και να εργάζεται πλέον στον ιδιωτικό τομέα, ότι δεν θα λειτουργούσε από χθες Παρασκευή έως και το πρωί της ερχόμενης Δευτέρας το ηλεκτρονικό σύστημα και το ηλεκτρονικό ταχυδρομείο (e-mail) της Γενικής Γραμματείας.

Ο φερόμενος ως πρώην υπάλληλος της Γ.Γ. τοποθετήθηκε από υφυπουργό της παρούσης κυβέρνησης ως μετακλητός υπάλληλος στη Γενική Γραμματεία με την ειδικότητα του πληροφορικάριου (ηλεκτρονικού). Στη συνέχεια βρήκε εργασία στον ιδιωτικό τομέα με μεγαλύτερες αποδοχές και εγκατέλειψε τη Γενική Γραμματεία.

Παρόλα αυτά όμως, εκείνος εξακολουθεί να είναι κυρίαρχος του κεντρικού server και του λογισμικού της Γενικής Γραμματείας Καταπολέμησης της Διαφθοράς, ελέγχοντας πλήρως και τη διαβαθμισμένη αλληλογραφία, αφού φέρεται να κατέχει αποκλειστικά τους κωδικούς πρόσβασης.

Σύμφωνα πάντα με τις ίδιες πληροφορίες, ο υπάλληλος που εγκατέλειψε τη Γ.Γ. και πήγε στον ιδιωτικό τομέα έχει αντικατασταθεί από άλλον υπάλληλο της ίδιας ειδικότητας (ο οποίος όμως δεν έχει τους κωδικούς του κεντρικού server). Αλλά συνεχίζει να καλείται ο ίδιος εδώ και μεγάλο χρονικό διάστημα για τα όποια προβλήματα αντιμετωπίζει ο server της κεντρικής μονάδας προκειμένου να είναι εφικτή η λειτουργία του ηλεκτρονικού συστήματος.

 

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 13:40