search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 10:15
MENU CLOSE

Κεραμέως: Να μη χαθεί ούτε μία ψήφος

29.06.2019 09:11
Νομοσχέδιο για ιδιωτική εκπαίδευση: Είμαστε ανοικτοί σε βελτιωτικές προτάσεις, λέει η Κεραμέως - Media

 

«Κάθε ψήφος είναι εξαιρετικά σημαντική», τονίζει ενόψει των εκλογών της 7ης Ιουλίου η Νίκη Κεραμέως στη συνέντευξη που παραχώρησε στο Αθηναϊκό/Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων. Η υποψήφια βουλευτής της ΝΔ στο Βόρειο Τομέα της Β’ Αθηνών επισημαίνει ότι «δεν μπορούμε να προεξοφλήσουμε το αποτέλεσμα της κάλπης». Παράλληλα διατυπώνει την εκτίμηση ότι «οι πολίτες έχουν συνειδητοποιήσει την κρισιμότητα της συγκυρίας και θα αναδείξουν με τη ψήφο τους μία ισχυρή, αυτοδύναμη κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας».

Η κυρία Κεραμέως επίσης αναφέρει, στη συνέντευξή της στο Πρακτορείο, τις προτεραιότητες της ΝΔ στην περίπτωση που ο λαός της δώσει εντολή διακυβέρνησης, τοποθετείται στο ερώτημα αν σε αυτή την κυβέρνηση η ίδια θα είναι υπουργός Παιδείας ενώ καλεί τις νέες και τους νέους την Κυριακή των εκλογών να ψηφίσουν και «να μην αφήνουν άλλους να αποφασίζουν, ερήμην τους, για το μέλλον που τους ανήκει».

Ολόκληρη η συνέντευξη: 

Ερ.: Κυρία Κεραμέως με ποιο αποτέλεσμα θα είστε ικανοποιημένη την επόμενη Κυριακή; Και για το κόμμα σας και για εσάς προσωπικά;

Απ.: Ευελπιστώ ότι η ΝΔ θα λάβει την εμπιστοσύνη και τη θετική ψήφο των συμπολιτών μας, προκειμένου να διασφαλιστεί μία ισχυρή και σταθερή κυβερνητική πλειοψηφία που θα μας επιτρέψει να εφαρμόσουμε, με συνέπεια και προοπτική, το πρόγραμμά μας. Παρά το ευνοϊκό αποτέλεσμα των Ευρωεκλογών και την έντονη αποδοκιμασία της ανερμάτιστης πολιτικής, του λαϊκισμού και του διχαστικού λόγου της απερχόμενης κυβέρνησης, την 7η Ιουλίου στήνονται νέες κάλπες και κάθε ψήφος είναι εξαιρετικά σημαντική. Δεν υπάρχει κανένα περιθώριο για εφησυχασμό. Σε προσωπικό επίπεδο, ασφαλώς και η ψήφος των συμπολιτών μου στο Βόρειο Τομέα της Β’ Αθήνας και η ανάδειξή μου σε εκπρόσωπό τους θα με τιμήσει ιδιαίτερα.

Ερ.: Εκτιμάτε ότι τη Δευτέρα 8 Ιουλίου η χώρα θα έχει κυβέρνηση;

Απ.: Δεν μπορούμε να προεξοφλήσουμε το αποτέλεσμα της κάλπης. Ωστόσο, πιστεύω ότι οι πολίτες έχουν συνειδητοποιήσει την κρισιμότητα της συγκυρίας και θα αναδείξουν με την ψήφο τους μία ισχυρή, αυτοδύναμη κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας, προκειμένου να είναι σε θέση να εφαρμόσει το πρόγραμμά της. Επιπλέον, ο κίνδυνος της ακυβερνησίας είναι ορατός, λόγω της απλής αναλογικής που θα ισχύσει από τις επόμενες εκλογές, αν από τις επικείμενες εκλογές δεν προκύψει σταθερή κυβέρνηση. Η ΝΔ αποτελεί τη μόνη ευκαιρία, αλλά και εγγύηση, ότι η χώρα θα πορευτεί με σταθερότητα και ότι θα αναληφθούν οι αναγκαίες πρωτοβουλίες για να αξιοποιηθεί η αναπτυξιακή της δυναμική.

Ερ.: Εφόσον ο ελληνικός λαός σας δώσει εντολή διακυβέρνησης ποια θα είναι η προτεραιότητά σας; Η οικονομία παραμένει στην κορυφή της ατζέντας;

Απ.: Θέτουμε ως προτεραιότητα την ισχυρή ανάπτυξη και έχουμε προτείνει συγκεκριμένη πολιτική επίτευξής της. Η μείωση της φορολογίας και η βελτίωση του επιχειρηματικού περιβάλλοντος, που θα επιτρέψει την προσέλκυση επενδύσεων και τη μεγαλύτερη ανάληψη επιχειρηματικού ρίσκου, παράλληλα με την ουσιαστική μείωση των πάσης φύσης ρυθμιστικών και γραφειοκρατικών εμποδίων, μπορεί να απελευθερώσει τις παραγωγικές δυνάμεις της κοινωνίας και να δημιουργήσει νέο πλούτο για όλους. Η αναπτυξιακή προοπτική διασφαλίζεται και με πρωτοβουλίες σε θεσμικό επίπεδο, όπως η αποτελεσματικότερη απονομή της δικαιοσύνης και η γενναία εκπαιδευτική μεταρρύθμιση που προκρίνουμε. Κρίσιμη είναι, επίσης, η προστασία της ιδιωτικής και δημόσιας περιουσίας, καθώς και η αποκατάσταση του αισθήματος ασφάλειας για όλους. Ανεξαρτήτως του χρονισμού των πρωτοβουλιών αυτών, σημασία έχει οι κινήσεις που θα γίνουν, βραχυπρόθεσμα, να δώσουν με σαφήνεια το στίγμα, εντός και εκτός, ότι υπάρχει αξιόπιστη κυβέρνηση με σχέδιο και προοπτική για να εφαρμόσει μια οικονομική πολιτική φιλικότερη προς την επιχειρηματικότητα και τις επενδύσεις, αλλά και να υλοποιήσει τις αναγκαίες θεσμικές τομές προς αυτή την κατεύθυνση.

Ερ.: Είστε υπεύθυνη του τομέα Παιδείας της ΝΔ, επεξεργαστήκατε και παρουσιάσατε με τον Κυριάκο Μητσοτάκη το κυβερνητικό πρόγραμμα του κόμματος για την εκπαίδευση. Να θεωρήσω ότι εφόσον η ΝΔ γίνει κυβέρνηση, μιλάω με την επόμενη υπουργό Παιδείας;

Απ.: Τα τελευταία τρία χρόνια, από τη θέση της τομεάρχη Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων της Νέας Δημοκρατίας, συνέβαλα στην επεξεργασία του προγράμματός μας για την Παιδεία, το οποίο παρουσιάσαμε τον περασμένο Νοέμβριο, και είμαι εξαιρετικά ευγνώμων και ευτυχής για αυτό. Στη σύνταξή του οδηγηθήκαμε κατόπιν ενδελεχούς έρευνας και διαρκούς επικοινωνίας με όλους τους εμπλεκόμενους φορείς. Όσον αφορά στη συγκρότηση του υπουργικού συμβουλίου, αυτή είναι προφανώς αποκλειστικό προνόμιο του πρωθυπουργού. Αυτό που τώρα προέχει είναι να μην χαθεί ούτε μία ψήφος και να πείσουμε τους πολίτες να μας εμπιστευτούν και να μας δώσουν ισχυρή εντολή.

Ερ.: Ποιο μήνυμα θα στέλνατε στα νέα παιδιά που σκέφτονται είτε να ψηφίσουν άλλα κόμματα, είτε να απέχουν;

Απ.: Στα νέα παιδιά θα πρότεινα κατ’ αρχάς να ψηφίσουν! Ώστε να κάνουν οι ίδιοι την επιλογή τους και να μην αφήνουν άλλους να αποφασίζουν, ερήμην τους, για το μέλλον που τους ανήκει. Και θα τους πρότεινα επίσης πριν αποφασίσουν, να διαβάσουν προσεκτικά τα προγράμματα των κομμάτων και τα βιογραφικά των υποψηφίων. Είναι ιδιαίτερα σημαντικό όλοι μας να αντιληφθούμε τη βαρύτητα της ψήφου μας και τον αντίκτυπό της στην πορεία της χώρας και, συνακόλουθα, στη ζωή όλων μας.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 10:14