search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 01:23
MENU CLOSE

Αβραμόπουλος: Ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα αποδειχθεί πρωθυπουργός όλων των Ελλήνων

29.06.2019 11:27
Η συγγνώμη της «KontraNews» στον Δημήτρη Αβραμόπουλο - Media

 

«Η συντριπτική πλειονότητα των Ελλήνων πολιτών είμαστε πλέον μαζί, μετά από μια μακρά περίοδο ακραίου λαϊκισμού, για να επιστρέψουμε σαν κοινωνία και σαν πολιτεία στη δημοκρατική και θεσμική κανονικότητα. Να αναδειχθούν και πάλι οι έννοιες της συλλογικής εθνικής ευθύνης, να τελειώσει η ανεύθυνη λαϊκίστικη ρητορική, να αποκατασταθεί η θεσμική λειτουργία της δημοκρατίας και της πολιτείας, να αποκτήσουν περιεχόμενο και νόημα οι έννοιες νόμος, διαφάνεια και δικαιοσύνη, να εμπεδωθεί το αίσθημα ασφάλειας των Ελλήνων πολιτών, να προωθηθούν οι απαραίτητες τομές και μεταρρυθμίσεις, που θα δώσουν ώθηση στην ανάπτυξη με κοινωνικό πρόσημο και θα θεμελιώσουν ένα ισχυρό κοινωνικό κράτος. Αυτός ο αγώνας που έχει ξεκινήσει η πατριωτική δημοκρατική παράταξή μας με τον Κυριάκο Μητσοτάκη, θα γίνει στο όνομα της πατρίδας, της κοινωνίας και ιδιαίτερα του κομματιού της εκείνου, που είναι μεγάλο και υποφέρει, στο όνομα της διαλυμένης μεσαίας τάξης, των ανθρώπων της δουλειάς και της προσπάθειας, των συνταξιούχων, των ανήμπορων και των νέων ανθρώπων που δικαίως απαιτούν να δημιουργηθεί ένα περιβάλλον που θα τους επιτρέπει να ασκούν απρόσκοπτα το δικαίωμά τους στην πρόοδο, στην εργασία και στη ζωή».

 Τα παραπάνω τονίζει ο Δημήτρης Αβραμόπουλος σε συνέντευξή του στην εφημερίδα «Τα Νέα», ο οποίος μιλάει μεταξύ άλλων για την απόφασή του να παραμείνει στη θέση του στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή, για την επόμενη μέρα των εθνικών εκλογών, για το πολιτικό του μέλλον, αλλά και για το μεταναστευτικό.

 Ο κ. Αβραμόπουλος είπε ότι ήταν ζήτημα ευθύνης και συνέπειας να παραμείνεις τη θέση του επιτρόπου. «Ευθύνης προς την Ελλάδα, γιατί αποχώρησή μου τώρα θα σήμαινε πέντε μήνες χωρίς Έλληνα επίτροπο στην Κομισιόν, αφού η θέση στο ενδεχόμενο αυτό, με βάση τον εσωτερικό κανονισμό, δεν θα αναπληρωνόταν μέχρι να ξεκινήσει η νέα Επιτροπή, με συνέπεια η Ελλάδα να ήταν απούσα την ώρα που γίνονται σημαντικές διαβουλεύσεις και λαμβάνονται σημαντικές αποφάσεις. Είναι όμως και θέμα συνέπειας, αφού το χαρτοφυλάκιο αυτό με τα σημαντικά θέματα του Μεταναστευτικού και της Ασφάλειας, όπως γνωρίζετε, είναι ακόμα στην κορυφή όχι μόνο της ευρωπαϊκής αλλά και της παγκόσμιας ατζέντας».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 01:15