search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 12:49
MENU CLOSE

Το Yavuz έβαλε πλώρη για την περιοχή του Απ. Αντρέα

29.06.2019 12:29
Die Welt: Πώς θα αντιδράσει η Ελλάδα σε περίπτωση τουρκικών γεωτρήσεων; - Media

 

Πλώρη για την περιοχή του Ακρωτηρίου του Απ. Αντρέα έβαλε από τις 7.00 το πρωί το τουρκικό γεωτρύπανο Yavuz. Μέχρι στιγμής δεν έχει γίνει γνωστό το ακριβές σημείο του στόχου “Karpaz-1”. Αναμένεται ότι εντός των αμέσως επόμενων ωρών η Τουρκία θα εκδώσει παράνομη Navtex για το σημείο της γεώτρησης.

Σύμφωνα με τα στοιχεία του Philenews.com, το Yavuz θα φτάσει στην περιοχή της Καρπασίας το μεσημέρι της Κυριακής.

Yπενθυμίζεται ότι η Κυπριακή Δημοκρατία, με Navtex που εξέδωσε, δέσμευσε μεγάλη θαλάσσια περιοχή ανοικτά του Κάβο Γκρέκο που καλύπτει μεγάλο μέρος του τεμαχίου 3 και μέρος του τεμαχίου 2 της κυπριακής ΑΟΖ, εντός της περιοχής ευθύνης του Κέντρου Έρευνας και Διάσωσης, για ναυτική άσκηση με πραγματικά πυρά για τη Δευτέρα 1η Ιουλίου που θα επαναληφθεί και την Τετάρτη 10 Ιουλίου. 

Το νοτιοανατολικό άκρο της περιοχής που δεσμεύτηκε από την Κυπριακή Δημοκρατία, συνορεύει με τον στόχο «Σουπιά», όπου ερευνητική γεώτρηση παρεμποδίστηκε από τουρκικά πολεμικά πλοία τον Φεβρουάριο του 2018.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 12:49