search
ΠΕΜΠΤΗ 25.04.2024 02:50
MENU CLOSE

Ρουσόπουλος: Η πτήση στη στρατόσφαιρα, το δικό του προζύμι και η επιστροφή στην πολιτική

29.06.2019 16:05
Ρουσόπουλος: Η πτήση στη στρατόσφαιρα, το δικό του προζύμι και η επιστροφή στην πολιτική - Media

 

Ο υποψήφιος βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας στον Βόρειο τομέα της Β Αθηνών Θοδωρής Ρουσόπουλος μιλάει στον ραδιοφωνικό σταθμό News 24/7 στους 88,6 και στην εκπομπή Πολιτικοί στο πιάτο, για τη ζωή του, την συγκλονιστική εμπειρία της στρατόσφαιρας που βίωσε, το σπιτικό προζύμι και τη «συνταγή» για την επιλογή των κατάλληλων υποψήφιων για τη μετέπειτα αποτελεσματική υλοποίηση του κυβερνητικού προγράμματος του κόμματός του.

Για περίπου 40 δευτερόλεπτα βίωσα το μοναδικό συναίσθημα της απόλυτης έλλειψης βαρύτητας.. «Εχω πάει στη ζούγκλα της Αφρικής, στον πόλεμο της Γιουγκοσλαβίας, στον αρκτικό κύκλο, στο Κουβέϊτ, αλλά η εμπειρία στη στρατόσφαιρα είναι σα να κολυμπάει το μυαλό σου στο νερό…!!!».

Μετά από ένα δεκαετές «διάλειμμα» το οποίο, ωστόσο, αξιοποίησε δημιουργικά αρχικά  για να δικαιωθεί πλήρως δικαστικά για την υπόθεση του Βατοπεδίου και εν συνεχεία για να φτάσει μέχρι τη θέση του διδάκτορα Ιστορίας Ανθρωπιστικών και Κοινωνικών Σπουδών του Πανεπιστημίου του Εδιμβούργου, ο κ. Ρουσόπουλος διεκδικεί, όπως σημειώνει,  την ψήφο των πολιτών για δύο λόγους:

Πρώτον, γιατί ποτέ δεν άφησα κάτω τα όπλα και θεωρώ ότι στην πολιτική μπορείς να προσφέρεις με κέφι και με διάθεση προσφοράς στην πατρίδα σου, υπό την προϋπόθεση ότι έχεις εργαστεί πολύ προηγουμένως και έχεις αποκτήσει σημαντική εμπειρία. Και δεύτερον γιατί όταν αμαυρώνεται το όνομά σου, η ψήφος του λαού σου δίνει την ηθική επισφράγιση της δικαίωσης.

Ο Θοδωρής Ρουσόπουλος, ο οποίος εργάστηκε νυχθημερόν ως εκπρόσωπος τύπου, αρχικά της Νέας Δημοκρατίας και εν συνεχεία της κυβέρνησης Καραμανλή επί 8,5 χρόνια, όταν κατά το ίδιο διάστημα, το ΠΑΣΟΚ άλλαξε 11 εκπροσώπους! «Η πολιτική δεν είναι επάγγελμα, είναι βαριά δουλειά που πρέπει  να έχει πρακτικά αποτελέσματα, λέει και θυμίζει ότι επί των ημερών του από τη θέση του υπουργού Επικρατείας

Ο υποψήφιος βουλευτής στον Βόρειο τομέα της Β Αθηνών υπενθυμίζει ότι υπήρξε δικαίωση για τον ίδιον όχι μόνο από τα δικαστήρια αλλά και από τους βουλευτές όλων των κομμάτων που κατάλαβαν ότι η εμπλοκή του ονόματός του  έγινε για άλλους λόγους, ενώ καταδίκασε και τους συκοφάντες του.

«Όταν με κατηγορούσαν για την περίφημη υπόθεση του Βατοπεδίου είχα πει στον Γιώργο Παπανδρέου ότι έχουμε διαφορετικές πολιτικές αρχές. «Εσείς γεννηθήκατε πολιτικά ισχυρός, γιος και εγγονός πρωθυπουργού, ενώ εγώ είμαι γιος ενός ταχυδρόμου. Και στις δικές μου ηθικές αρχές, δεν θα υπήρχε ποτέ περίπτωση να κατηγορήσω τον αντίπαλό μου για να τον ρίξω από την εξουσία.», λέει στην εκπομπή.  

Συναντήθηκε για πρώτη φορά με τον Κυριάκο Μητσοτάκη ως αρχηγό της ΝΔ το 2016, όταν ο ίδιος τον κάλεσε για να ενημερωθεί πως είχε διαχειριστεί διάφορες υποθέσεις επί των κυβερνητικών ημερών της παράταξης, ακολούθησαν και άλλες επαφές και το 2017 του έκανε την πρόταση να κατέλθει εκ νέου υποψήφιος για τη βουλή.

Στα περίπου 11 χρόνια που έμεινε εκτός πολιτικής, εργάστηκε ως σύμβουλος επικοινωνίας και στρατηγικής διαχείρισης κρίσεων σε ξένα πανεπιστήμια, ενώ στην Ελλάδα οι μόνοι που του πρόσφεραν εργασία ήταν οι ιδιοκτήτες του εκδοτικού Ομίλου Εναστρον, «καρδιακοί» φίλοι του από την Καισαριανή!  

«Νομίζει ο κόσμος ότι όταν είσαι γνωστός, είναι τα πάντα πολύ εύκολα. Εγώ έφτιαξα το σπίτι μου όταν ήμουν δημοσιογράφος. Δεν μεγάλωσα με τις δυνατότητες ενός πορφυρογέννητου. Επρεπε να ξεκινήσω από την αρχή. Το ίδιο και η γυναίκα μου, η Μάρα», εξομολογείται ο Θοδωρής Ρουσόπουλος και μνημονεύει το διδακτορικό που απέκτησε, την εμμονή του με την ιστορία και την ακαδημαϊκή πορεία που έκανε αυτά τα χρόνια, αλλά και την έδρα που του προσφέρθηκε στο Πανεπιστήμιο της Κύπρου για να διδάξει ιστορία της επικοινωνίας.

Ο Κώστας Καραμανλής μου είχε πει ότι αν είσαι καλός άνθρωπος, γίνεσαι καλύτερος. Αν είσαι κακός, γίνεσαι χειρότερος. Είχε απόλυτο δίκιο. «Εγώ δεν είχα ποτέ μαύρες τρύπες στη ζωή μου, οπότε σήμερα συνεχίζω με πολύ ωραία συναισθήματα, παρά τις δύσκολες εμπειρίες των προηγούμενων ετών».

Η πιο συγκλονιστική εμπειρία της ζωής του ήταν η συμμετοχή του ως δημοσιογράφου σε μία πτήση στη στρατόσφαιρα.

«Ημουν ο πρώτος Ελληνας δημοσιογράφος και ο δεύτερος Ευρωπαίος που μπήκαμε σε ένα ειδικά διαμορφωμένο αεροπλάνο στο Μπορντό της Γαλλίας, πετάξαμε στα 40.000 πόδια και όταν έφτασε πολύ ψηλά, έσβησε τις μηχανές και άρχισε να πέφτει. Για περίπου 40 δευτερόλεπτα βιώνεις το αίσθημα της απόλυτης έλλειψης βαρύτητας. Ξαναπέταξα για να ξαναβιώσω αυτό το μοναδικό συναίσθημα της μηδενικής βαρύτητας. «Εχω πάει στη ζούγκλα της Αφρικής, στον πόλεμο της Γιουγκοσλαβίας, στον αρκτικό κύκλο, στο Κουβέϊτ, αλλά η εμπειρία στη στρατόσφαιρα είναι σα να κολυμπάει το μυαλό σου στο νερό…!!!».

Όταν ερωτάται αν υπάρχει έλλειψη «βαρύτητας» στη δημόσια αντιπαράθεση μεταξύ κομμάτων και υποψηφίων, ο Θοδωρής Ρουσόπουλος παρατηρεί ότι χάθηκε το πραγματικό χιούμορ στην πολιτική που είναι ένδειξη ευφυίας και σταδιακά αντικαταστάθηκε, κυρίως από τους αντιπάλους της ΝΔ, από τις ύβρεις, κάτι που δεν αξίζει στον λαό που ανακάλυψε τη δημοκρατία. «Στην πολιτική τα πράγματα χρειάζονται χρόνο για να φέρουν αποτέλεσμα. Όταν ο πολιτικός αντίπαλος δεν το αναγνωρίζει, δημιουργεί αίσθημα απαξίας και αυτό είναι κάτι που θα το βρει μπροστά του όταν ο ίδιος διεκδικήσει την εξουσία».

Στην ερώτηση γιατί να ψηφίσουν Ρουσόπουλο οι πολίτες, ο υποψήφιος βουλευτής της ΝΔ τους καλεί να διαβάσουν το βιογραφικό του για να διαπιστώσουν την αποτελεσματικότητά του ως υπουργός, τη μαχητικότητα αλλά το κέφι του για δημιουργία. Φέρνει ως παράδειγμα ότι από τη θέση του υπουργού, μεταξύ άλλων, έφερε την ψηφιακή πολιτική στην Ελλάδα από το 2005, ενώ η ΕΕ είχε δώσει περιθώριο έως το 2006. «Κάναμε με τους συνεργάτες μου σε έξι μήνες ό,τι έκανε η Φιλανδία σε έξι χρόνια», λέει και σημειώνει ότι χάρις σε αυτό, η χώρα όρισε το ψηφιακό μέρισμα για να αποκτήσει έτσι μια σειρά από δυνατότητες, όπως το ψηφιακό εμπόριο, η τηλεϊατρική, τα data των τηλεφώνων, των κομπιούτερς κλπ.

«Η απόδειξη ότι έχει ενδιαφέρον να ψηφιστεί ένας υποψήφιος βρίσκεται στο έργο που έχει κάνει και σε αυτό που μπορεί να κάνει», λέει.   

Ο Θοδωρής Ρουσόπουλος, όταν έχει την πολυτέλεια του χρόνου, μαγειρεύει πολύ, φτιάχνει το δικό του προζύμι γιατί του αρέσει το σπιτικό ψωμί και μετά από διάφορα πειράματα έχει καταλήξει στις σωστές δοσολογίες για ένα τέλειο αποτέλεσμα, και εξομολογείται ότι σε παλαιότερες εποχές, όταν τα παιδιά του ήταν μικρά, ρωτούσαν «τι θα φάμε σήμερα μπαμπά;”. Eλπίζω, λέει, αστειευόμενος, να μην ακούει την εκπομπή η Μάρα…

 

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 25.04.2024 02:24