search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 09:43
MENU CLOSE

Τσακαλώτος: Κακή απομίμηση της πολιτικής Τραμπ το πρόγραμμα της ΝΔ

30.06.2019 09:40
Ευκ. Τσακαλώτος: «Όσο και να βασανίσει τα στοιχεία ο κ. Σταϊκούρας, η Ελλάδα παραμένει στον πάτο της Ευρώπης»  - Media

 

Κάλεσμα στη μεσαία τάξη απευθύνει, μέσα από την Αυγή της Κυριακής, ο υπουργός Οικονομικών και υποψήφιος με τον ΣΥΡΙΖΑ στον Βόρειο Τομέα της Β’ Αθηνών Ευκλείδης Τσακαλώτος. 

Ο υπουργός Οικονομικών σημειώνει πως τα συγκεκριμένα κοινωνικά στρώματα «δεν έχουν πραγματικά κανένα συμφέρον να πάνε με την νεοφιλελεύθερη παράταξη» και σημειώνει: «Εμείς προτείνουμε μεγαλύτερη μείωση του ΕΝΦΙΑ για το 77% των ιδιοκτητών και μικρότερη για τους υπόλοιπους».

»Η ΝΔ προτείνει ίδια μείωση για όλους. Μιλάει επίσης για πλήρη κατάργηση της εισφοράς αλληλεγγύης. Εμείς λέμε κατάργησή της για το 92% της κοινωνίας και μείωσή της για τα υψηλότερα εισοδήματα. Αυτό όμως εξοικονομεί μισό δισ. που θα πάει στην Υγεία και την Παιδεία. Ποιο πρόγραμμα συμφέρει τη μεσαία τάξη;», προσθέτει. 

Παράλληλα, ο Ευκλείδης Τσακαλώτος συγκρίνει τα οικονομικά και όχι μόνο, προγράμματα του ΣΥΡΙΖΑ και της ΝΔ, λέγοντας ότι «η Νέα Δημοκρατία μας λέει ότι θα μειώσει τους φόρους (αν και δεν είναι ξεκάθαρη για το πότε) κόβοντας τις δαπάνες (αλλά δεν λέει ποιες) και έτσι θα φέρει ανάπτυξη. Το πρόγραμμα της ΝΔ είναι μια πολυφορεμένη δεξιά λογική, χωρίς όμως κοστολόγηση, μια κακή απομίμηση της πολιτικής Τραμπ».

«Σε τι θυμίζει σήμερα η χώρα αυτό που παραλάβαμε το 2015; Κοιτάξτε όλους τους δείκτες, κυρίως του κοινωνικούς, αλλά και τους οικονομικούς: της φτώχιας, της ανεργίας, της υγειονομικής κάλυψης, της επισφάλειας, την κοινωνικής προστασίας», συνεχίζει, μεταξύ άλλων.

 

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 09:42