search
ΣΑΒΒΑΤΟ 20.04.2024 02:53
MENU CLOSE

Προβληματισμός στην Πυροσβεστική για τα τρία μέτωπα φωτιάς στο Λαράνι

30.06.2019 18:48
Σπάρτη: Υπό μερικό έλεγχο η πυρκαγιά στην περιοχή Άγιος Κυπριανός - Media
 
Πρόλαβε τα χειρότερα η Πυροσβεστική Υπηρεσία μετά και τη φωτιά που εκδηλώθηκε νωρίς το απόγευμα της Κυριακής στο Λαράνι του δήμου Γόρτυνας.
 
Μετά από μια μεγάλη επιχείρηση που στήθηκε από νωρίς στην περιοχή με την συμβολή αρκετών δυνάμεων και τα τρία μέτωπα που εκδηλώθηκαν ταυτόχρονα έχουν τεθεί υπό έλεγχο.
 
Το έργο των πυροσβεστών ήταν δύσκολο καθώς οι άνεμοι που έπνεαν στην περιοχή δεν βοηθούσαν, ωστόσο μετά από μια πραγματική μάχη κατάφεραν να “πιάσουν” τις φλόγες πριν πάρουν μεγαλύτερες διαστάσεις και επεκταθούν.
 
Το γεγονός ωστόσο ότι οι φωτιές εκδηλώθηκαν την ίδια χρονική στιγμή, σε περιοχές πριν το Λαράνι, ενδιάμεσα, αλλά και μετά την περιοχή, προβληματίζει την Πυροσβεστική Υπηρεσία το ανακριτικό τμήμα της οποίας έχει ξεκινήσει ήδη τις έρευνες για τις ακριβείς συνθήκες του περιστατικού.
 
Στην επιχείρηση μετείχαν συνολικά 11 οχήματα της Υπηρεσίας, 2 ομάδες πεζοπόρο τμήμα και 30 πυροσβέστες.
 
Σε επιφυλακή οι αρχές την Δευτέρα στην Δυτική Κρήτη
Εν τω μεταξύ, σε επιφυλακή θα βρίσκεται η Πυροσβεστική Υπηρεσία στην Δυτική Κρήτη την Δευτέρα, καθώς αυξημένος είναι ο κίνδυνος για την εκδήλωση πυρκαγιάς.
 
Σύμφωνα με τον χάρτη Πρόβλεψης Κινδύνου Πυρκαγιάςπου εκδίδει η γενική γραμματεία Πολιτικής Προστασίας του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη ο κίνδυνος σε Χανιά και Ρέθυμνο είναι στην κατηγορία 3
 
Σημειώνεται ότι η γενική γραμματεία Πολιτικής Προστασίας συνιστά στους πολίτες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί και να αποφεύγουν ενέργειες στην ύπαιθρο που μπορούν να προκαλέσουν πυρκαγιά από αμέλεια, όπως το κάψιμο ξερών χόρτων και κλαδιών ή υπολειμμάτων καθαρισμού, η χρήση μηχανημάτων που προκαλούν σπινθήρες όπως δισκοπρίονα, συσκευές συγκόλλησης, η χρήση υπαίθριων ψησταριών, το κάπνισμα μελισσών, η ρίψη αναμμένων τσιγάρων, κ.α
 
Πηγή: cretalive.gr
google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΣΑΒΒΑΤΟ 20.04.2024 02:44