search
ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 14:40
MENU CLOSE

ΑΔΜΗΕ: Προχωράει η ηλεκτρική διασύνδεση Κρήτης-Αττικής

01.07.2019 05:54
Αλλαγές στο ΔΣ του ΑΔΜΗΕ - Media

 

Εν αναμονή της τελικής έγκρισης από τη Ρυθμιστική Αρχή Ενέργειας προκειμένου να προχωρήσει στην προκήρυξη για την πώληση μειοψηφικής συμμετοχής στην ηλεκτρική διασύνδεση Κρήτης-Αττικής βρίσκεται ο ΑΔΜΗΕ. Παράλληλα διαπιστώνεται έντονο ενδιαφέρον για τους διαγωνισμούς προμήθειας και εγκατάστασης των καλωδίων και λοιπών στοιχείων του έργου.

Όπως είναι γνωστό η διασύνδεση θα κατασκευαστεί από τη θυγατρική του ΑΔΜΗΕ Αριάδνη, το 39% των μετοχών της οποίας θα διατεθεί μέσω διαγωνισμού σε ενδιαφερόμενους επενδυτές. Προτεραιότητα, όπως επισημαίνει ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος του ΑΔΜΗΕ Μάνος Μανουσάκης, θα δοθεί σε διαχειριστές συστημάτων μεταφοράς χωρίς να αποκλείεται και η συμμετοχή θεσμικών επενδυτών (funds). Είναι ευπρόσδεκτη επίσης, εφόσον φυσικά εκδηλωθεί ενδιαφέρον και οικονομική προσφορά της Euroasia Interconnector, η οποία προωθεί τη διασύνδεση Ισραήλ και Κύπρου με την Ελλάδα μέσω Κρήτης.

Η «Αριάδνη Interconnection» προχώρησε τον Μάιο σε προκήρυξη των διαγωνισμών για τα καλώδια και τους σταθμούς μετατροπής συνεχούς/ εναλλασσόμενου ρεύματος συνολικού προϋπολογισμού 915 εκατ. ευρώ.

Η διακήρυξη για τα καλωδιακά τμήματα (προϋπολογισμός 600 εκατ. ευρώ) αφορά στην μελέτη, προμήθεια και εγκατάσταση δύο υποβρύχιων καλωδιακών συστημάτων (ανατολικό και δυτικό κύκλωμα, 2 x 500 MW), των υπόγειων καλωδιακών τμημάτων και των οπτικών ινών.

Η προθεσμία για την ηλεκτρονική υποβολή των προσφορών για τα καλώδια λήγει στις 8 Ιουλίου (αναμένεται να δοθεί ολιγοήμερη παράταση).

Η διακήρυξη για τους Σταθμούς Μετατροπής Εναλλασσόμενου/Συνεχούς Ρεύματος (προϋπολογισμός 315 εκατ. ευρώ) περιλαμβάνει τη μελέτη, προμήθεια και εγκατάσταση δύο Σταθμών Μετατροπής και ενός Υποσταθμού GIS. Η προθεσμία για την ηλεκτρονική υποβολή των προσφορών λήγει στις 22 Ιουλίου.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 14:36