search
ΣΑΒΒΑΤΟ 20.04.2024 07:41
MENU CLOSE

Το χέρι του βοηθού του εφευρέτη των ακτινών Χ που πέθανε από υπερβολική δόση ακτινοβολίας (Photos)

01.07.2019 07:50
Το χέρι του βοηθού του εφευρέτη των ακτινών Χ που πέθανε από υπερβολική δόση ακτινοβολίας (Photos) - Media

 

Οι ακτίνες Χ και τα μηχανήματα ακτινογραφίας, σώζουν εκατοντάδες εκατομμύρια ανθρώπους κάθε χρόνο. Μπορούν να εντοπίσουν ζημιές, σπασίματα, καρκίνους και να τα απεικονίσουν για τους γιατρούς.

Ο εφευρέτης του μηχανήματος των ακτινών Χ ήταν ο Τόμας Έντισον ο οποίος άρχισε να πειραματίζεται στο μηχάνημα από το 1890.

Ο Έντισον είχε έναν βοηθό τον Κλαρενς Ντάλι ο οποίος και εκείνος είχε πάθει ψύχωση με την τελειοποίηση του μηχανήματος των ακτινών Χ. Μάλιστα ο Ντάλι προσφερόταν οικιοθελώς να γίνονται πειράματα με τις ραδιενεργές ακτίνες επάνω του και κυρίως επάνω στο χέρι του.

Ο Ντάλι εκτέθηκε σε ακτινοβολία 1000 φορές μεγαλύτερη από αυτή που χρησιμοποιούμε σήμερα, επί άπειρες ώρες και για ένα διάστημα 8 ετών. Το αποτέλεσμα ήταν η ραδιενέργεια να κάψει τους ιστούς του και όπως βλέπετε και στη σπάνια φωτογραφία από το χέρι του, τα νύχια από τα δάχτυλα έχουν πέσει ενώ όλο το χέρι του είναι μια ανοιχτή πληγή. Ύστερα από μερικούς μήνες ο Ντάλι ανέπτυξε επιθετικό καρκίνο στο χέρι με αποτέλεσμα να του το ακρωτηριάσουν οι γιατροί για να σωθεί.

Ο Ντάλι πέθανε ύστερα από 8 χρόνια από καρκίνο που είχε εξαπλωθεί σε όλο του το κορμί. Ήταν κατάμαυρος λένε οι πηγές αφού συνέχιζε να κάνει ακτινογραφίες. Η ηλικία του ήταν μόλις 39 ετών.

 

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΣΑΒΒΑΤΟ 20.04.2024 07:40