04/08/2020 00:08:57

Πώς να προστατέψετε τα νύχια σας από τον ήλιο

Πώς να προστατέψετε τα νύχια σας από τον ήλιο - Media

 

Μέχρι τώρα γνωρίζατε ότι το δέρμα σας χρειάζεται επαρκή προστασία από την υπεριώδη ακτινοβολία, η οποία όχι μόνο μπορεί να προκαλέσει καρκίνο του δέρματος, αλλά και να συμβάλλει στην πρόωρη γήρανση.

Μπορεί επίσης να γνωρίζατε ότι και τα μαλλιά σας χρειάζονται προστασία από τον ήλιο, καθώς αλλοιώνει το χρώμα και τα αφυδατώνει. Ωστόσο, το καλοκαίρι δεν πρέπει να ξεχνάτε να φροντίζετε τα νύχια σας.

Όταν εκτίθενται στον ήλιο, μπορεί να κιτρινίσουν, να γίνουν εύθραυστα ή ακόμα και να εμφανίσουν κατακόρυφες γραμμές που ενδέχεται να διαρκέσουν έως και έξι μήνες, μετά το καλοκαίρι. Η περιποίηση των νυχιών είναι σημαντική όχι μόνο για αισθητικούς λόγους, αλλά και για να φροντίσετε την υγεία σας.

Προκειμένου να προστατεύσετε τα νύχια σας από τον ήλιο, αρκεί να κάνετε μανικιούρ χρησιμοποιώντας ένα βερνίκι με προστασία UV. Αυτό θα δράσει σαν αντηλιακό για τα νύχια σας. Διαλέξτε εξειδικευμένα προϊόντα που είτε απορροφούν είτε αντανακλούν τις ακτίνες του ήλιου, έτσι ώστε να τα προστατεύουν από τη ζημιά.

Μπορείτε να αναζητήσετε βερνίκια με φίλτρο υπεριώδους ακτινοβολίας ή απλά να επιλέξετε ένα σκούρο χρώμα. Φυσικά, εξίσου σημαντικό είναι να μην ξεχάσετε να εφαρμόσετε αντηλιακό στα χέρια σας, απλώνοντάς το ομοιόμορφα σε όλη την επιφάνειά τους.

Τι γίνεται αν έχετε ήδη παρατηρήσει κάποιες κιτρίνισμα ή γραμμές στα νύχια σας; Απλά ενισχύστε τη φροντίδα τους, χρησιμοποιώντας τακτικά έλαια για να τα φροντίσετε.

Πηγή: onmed.gr

ΣΧΟΛΙΑ

Το "Π" σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.