search
ΣΑΒΒΑΤΟ 20.04.2024 08:13
MENU CLOSE

Αλλάζουν και πάλι όλα για τα κινητά τηλέφωνα (Photos)

01.07.2019 18:23
Smartphones: Δύο ακόμα μάρκες έρχονται στην ελληνική αγορά το 2021  - Media

 

Με τη Samsung να προσπαθεί να τελειοποιήσει το τηλέφωνό της με την αναδιπλούμενη οθόνη που παρουσίασε πριν από μερικούς μήνες, αλλά το οποίο είχε κάποια σημαντικά προβλήματα, την Huawei να περιμένει να δει τι θα γίνει με τη διαμάχη ΗΠΑ-Κίνας και να καθυστερεί την κυκλοφορία του δικούς της τηλεφώνου με αναδιπλούμενη οθόνη και τις υπόλοιπες εταιρείες να αναζητούν τρόπους να μπουν σε αυτή την αγορά, φαίνεται ότι οι υβριδικές αυτές συσκευές -μεταξύ τηλεφώνου και tablet- θα αργήσουν λίγο ακόμα να αλλάξουν τον τρόπο με τον οποίο προσεγγίζουμε τα κινητά τηλέφωνα.

Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι οι εταιρείες δεν συνεχίζουν να πειραματίζονται με διάφορες μορφές συσκευών, με τη Samsung, μάλιστα, να παρουσιάζει ένα concept το οποίο φαίνεται ότι αν υλοποιηθεί με κάποιο τρόπο, θα αποτελέσει πραγματική επανάσταση στο χώρο των φορητών συσκευών.

Σύμφωνα με το concept, το τηλέφωνο αυτό θα αποτελείται από μια «ελαστική» οθόνη, η οποία θα μπορεί να… τραβηχτεί και από τις δύο πλευρές της συσκευής και να μετατρέπεται από απλό τηλέφωνο σε tablet διαφόρων μεγεθών και μετά να τυλίγεται και πάλι σε μέγεθος απλού τηλεφώνου.

Αν η ιδέα σας φαίνεται εντυπωσιακή, πάντως, καλό θα είναι να περιμένετε: η σχετική πατέντα κατατέθηκε στις ΗΠΑ από την Samsung Display, την εταιρεία που κατασκευάζει τις οθόνες, και μάλλον βρίσκεται ακόμα σε φάση ανάπτυξης.

Επίσης, όσοι είδαν το σχέδιο επισημαίνουν ότι η Samsung θα πρέπει να ξεπεράσει πολλά τεχνικά προβλήματα, μέχρις ότου να είναι σε θέση να παρουσιάσει μια συσκευή λειτουργική. Όμως, ακόμα και έτσι, τα πράγματα φαίνεται ότι βαίνουν προς… πολυμορφικές συσκευές που θα είναι δύο-σε-ένα και θα επιτρέπουν στους χρήστες να κάνουν πολλές δουλειές με αυτές. Ίδομεν…

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΣΑΒΒΑΤΟ 20.04.2024 08:11