search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19.04.2024 03:21
MENU CLOSE

Θα γέμιζαν τη Σαλαμίνα με 5000 πακέτα λαθραία τσιγάρα (Photos)

02.07.2019 07:16
Θα γέμιζαν τη Σαλαμίνα με 5000 πακέτα λαθραία τσιγάρα (Photos) - Media

 

Ένα ακόμα πλοκάμι των κυκλωμάτων διακίνησης λαθραίων τσιγάρων στην Ελλάδα εξάρθρωσε η Ασφάλεια του Κεντρικού Λιμεναρχείου Πειραιά.

Με συντονισμένη επιχείρηση που πραγματοποιήθηκε την περασμένη εβδομάδα σε τρία σπίτια και στην Ιχθυόσκαλα στη Σαλαμίνα εντοπίστηκαν και κατασχέθηκαν περισσότερα από 5.000 πακέτα . Κατά την επιχείρηση συνελήφθησαν έξι άτομα πακιστανικής καταγωγής και οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα .

Η Ελλάδα είναι η πρώτη χώρα στη διακίνηση λαθραίων τσιγάρων στην Ευρωπαϊκή Ένωση και το γεγονός αυτός αποτελεί έναν από τους μεγαλύτερους πονοκεφάλους του οικονομικού επιτελείου καθώς κάθε χρόνο χάνονται φόροι εκατοντάδων εκατομμυρίων ευρώ. Η πώληση τσιγάρων χωρίς δασμούς ωστόσο γιγαντώνεται χρόνο με το χρόνο και τα κυκλώματα έχουν εξελιχθεί σε «λερναία ύδρα» καθώς συνεχώς ξεφυτρώνουν νέες ομάδες Ελλήνων και αλλοδαπών που διακινούν παράνομα μεγάλες ποσότητες . Κίνητρό τους είναι τα μεγάλα κέρδη αφού από τη συνολική τιμή ενός πακέτου , το μεγαλύτερο ποσό αντιστοιχεί σε φόρους και ελάχιστο είναι το καθαρό κέρδος.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19.04.2024 03:10