search
ΠΕΜΠΤΗ 25.04.2024 09:20
MENU CLOSE

Μητσοτάκης προς Τσίπρα για τη Σύνοδο: «Θα τον στείλουμε σπίτι του, αλλά μέχρι τότε ας καταλάβει ότι είναι πρωθυπουργός»

02.07.2019 10:55

 

«Θα τον στείλουμε σπίτι του, αλλά μέχρι τότε είναι πρωθυπουργός, δεν μπορεί να τρέχει για κομματικές συγκεντρώσεις». Μιλώντας στους κατοίκους του Αλμυρού Βόλου, ο Κυριάκος Μητσοτάκης εξαπέλυσε επίθεση στον Αλέξη Τσίπρα, για το γεγονός ότι αποχώρησε από τη Σύνοδο Κορυφής προκειμένου να πραγματοποιήσει προεκλογική ομιλία στο Ηράκλειο Κρήτης, αφήνοντας ως εκπρόσωπό του στις Βρυξέλλες τον ισπανό πρωθυπουργό, Πέδρο Σάντσεθ.

«Σήμερα, τώρα που μιλάμε, ξεκινά κρίσιμη Σύνοδος Κορυφής για το πως θα κατανεμηθούν οι κρίσιμες θέσεις της ΕΕ. Ο Έλληνας Πρωθυπουργός είναι απών και εκχώρησε στον Πρωθυπουργό της Ισπανίας το δικαίωμα ψήφου της ελληνικής δημοκρατίας, είναι Πρωθυπουργός ως τις 7 Ιουλίου, δεν μπορεί να περιφρονεί τα εθνικά συμφέροντα. Θα τον στείλουμε σπίτι του, αλλά μέχρι τότε είναι πρωθυπουργός, δεν μπορεί να τρέχει για κομματικές συγκεντρώσεις» ανέφερε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας.

Επιπλέον, ο κ. Μητσοτάκης αναφέρθηκε εκτενώς στο διακύβευμα της 7ης Ιουλίου: «Θέλω να σας πω τι πραγματικά διακυβεύεται την 7η Ιουλίου, η χώρα να αφήσει πίσω μιζέρια, πόλωση και διχασμό.

Και να στείλουμε ένα ηχηρό μήνυμα εντός κι εκτός Ελλάδας, ότι αφήνουμε πίσω τα χρόνια της κρίσης και έχουμε μια σταθερή και ισχυρής κυβέρνηση που θα έχει προτεραιότητα την ανάπτυξη. Μια κυβέρνηση που θα σκύψει νε σεμνότητα και ταπεινότητα στα προβλήματα των Ελλήνων. Θα φέρουμε επενδύσεις, νέες δουλειές και ασφάλεια.

Μου είπε ένας 17αρης ότι “θέλω να πάω σε ένα πανεπιστήμιο χωρίς μπαχαλακηδες και διακινητές”, θα καταργήσουμε στο πρώτο νομοσχέδιο το άσυλο! Να μην λείψει κανεις από την εκλογική μάχη, να μην δώσουμε προτεραιότητα ούτε στην αποχή ούτε στην ψήφο στα μικρά κόμματα.

Το βράδυ της 7ης Ιουλίου θα πρέπει να έχουμε σταθερή κυβέρνηση τετραετίας. Θα δείτε πολύ σύντομα αποτελέσματα, η χώρα περιμένει μια σταθερή κυβέρνηση που θα μπορεί να απελευθερώσει τον κόσμο της εργασίας. Τα αποτελέσματα θα τα δείτε πολύ γρήγορα, αλλά για να γίνει αυτό ο χάρτης της χώρας πρέπει να είναι γαλάζιος».

Ο πρόεδρος της ΝΔ απευθύνθηκε και πολίτες που δεν ψήφισαν ΝΔ, θέτοντας τους το εξής ερώτημα:

«Θέλω να απευθυνθώ σε αυτούς που δεν μας ψήφισαν, αν αισθάνεστε ότι οι ζωές σας έζησαν καλύτερες όπως μας λένε κάποιοι ψηφίστε σημερινή κυβέρνηση. Αν όμως ξέρετε ότι εξαπατήθηκατε όπως οι συνταξιούχοι, εν είστε νέοι που θέλετε καλύτερο μέλλον, αν είστε δημόσιοι υπάλληλοι και θέλετε σωστή αξιολόγηση,
αν είστε στελέχη των ενόπλων δυνάμεων, ένα ξεχωριστό ευχαριστώ στα στελέχη των ενόπλων δυνάμεων και σε όσους με τιμή και περηφάνεια φοράνε το εθνόσημο στη στολή τους».

«Να κάνουμε την τελική προσπάθεια, να μην προεξοφλήσουμε το εκλογικό αποτέλεσμα, θελουμε όσο το δυνατόν το καλύτερο, αυτό θα μας δώσει τη δύναμη και την ισχύ για την επόμενη μέρα, έχουμε κρίσιμα θέματα να διαπραγματευτούμε την επόμενη μέρα.

Από την Παρακευή το βράδυ εμείς θα σιωπήσουμε, και ο λόγος θα δωθεί σε σας και το βράδυ της Κυριακής θα γιορτάσουμε μια μεγάλη νίκη» είπε, καταλήγοντας.

Ο προεδρος της ΝΔ ξεκίνησε την επίσκεψη του στη Μαγνησία, από την 111 πτέρυγα μάχης στη νέα Αγχίαλο, όπου είχε υπηρετήσει ως σμηνίτης.

Συζήτησε με τα στελέχη της Πολεμικής αεροπορίας, τα οποία διαβεβαίωσε ότι θα αποκαταστήσει τις αδικίες που υπέστησαν τα τελευταία 10 χρόνια της κρίσης και επισκέφτηκε τις τρεις μοίρες με τα F16 που εδρεύουν εκεί, όπου ενημερώθηκε από τους πιλότους και το τεχνικό προσωπικό για το επιχειρησιακό έργο τους.

«Να σας πω ένα μεγάλο ευχαριστώ και να θυμηθώ παλιές καλές μέρες γιατί εδώ υπηρέτησα όλη μου τη στρατιωτική θητεία και έβγαινα εξοδούχος εδώ κ σήμερα συνάντησα παλιούς καλούς φίλους» τους είπε.

 

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 25.04.2024 09:20