12/08/2020 09:38:50

Γερμανία: «Τα γυρίζει» ο ακροδεξιός για τη δολοφονία του πολιτικού του CDU - Ανακάλεσε την ομολογία

Γερμανία: «Τα γυρίζει» ο ακροδεξιός για τη δολοφονία του πολιτικού του CDU - Ανακάλεσε την ομολογία - Media

 

Την ομολογία του για τη δολοφονία του επικεφαλής της περιφερειακής κυβέρνησης του Κάσελ Βάλτερ Λύμπκε στις αρχές Ιουνίου ανακάλεσε ο βασικός ύποπτος για το έγκλημα Στέφαν Ερνστ.

Ο 45χρονος Ερνστ, γνωστός στις γερμανικές αρχές για τις διασυνδέσεις του με ακροδεξιές και νεοναζιστικές ομάδες της Έσσης, ζήτησε αλλαγή συνηγόρου και το δικαστήριο ανέθεσε την υπεράσπισή του στον Φρανκ Χάνινγκ. Ο κ. Χάνινγκ δήλωσε το απόγευμα της Τρίτης ότι ο πελάτης του «ανακάλεσε την ομολογία του», χωρίς να δώσει περισσότερες λεπτομέρειες.

Ο ύποπτος πάντως, ο οποίος συνελήφθη με ταυτοποίηση γενετικού υλικού και έδωσε στις αστυνομικές αρχές πληροφορίες οι οποίες οδήγησαν σε άλλες δυο συλλήψεις, ενός εμπόρου όπλων και ενός σεσημασμένου ακροδεξιού, κατά την ομολογία του δήλωσε ότι το κίνητρό του ήταν μια ομιλία του Λύμπκε το 2015, στην οποία αναφερόταν στην κατασκευή κέντρου φιλοξενίας προσφύγων στην περιοχή. «Αυτές είναι οι χριστιανικές αρχές της Γερμανίας και όποιος δεν συμφωνεί με αυτές, μπορεί να φύγει από τη χώρα», είχε δηλώσει τότε ο χριστιανοδημοκράτης πολιτικός, απαντώντας σε διαδηλωτές που αντιτίθεντο στην φιλοξενία προσφύγων.

ΣΧΟΛΙΑ

Το "Π" σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.