search
ΠΕΜΠΤΗ 25.04.2024 01:02
MENU CLOSE

ΠΟΕΔΗΝ: Τρεις ημέρες πριν την αυτοκτονία στη Νίκαια είχε ξεκινήσει το «κυνήγι» των παράνομων «αποκλειστικών» (Έγγραφο)

02.07.2019 16:06
SOS από το Γενικό Κρατικό Νίκαιας: Αδυνατεί να δεχτεί άλλα επιβεβαιωμένα κρούσματα κορωνοϊού - Media

 

Μόλις τρεις ημέρες πριν την αυτοκτονία της νοσοκόμας από την Αρμενία στο Γενικό Κρατικό Νίκαιας είχε ξεκινήσει «ανθρωποκυνηγητό» κατά των παράνομων «αποκλειστικών».

Αυτό προκύπτει από έγγραφο που φέρει την υπογραφή του Διοικητή του Νοσοκομείου και της Διευθύντριας της Νοσηλευτικής Υπηρεσίας και το οποίο δημοσιοποιεί η ΠΟΕΔΗΝ.

Σε ανακοίνωσή της, στην οποία ζητά παρέμβαση Εισαγγελέα, η Ομοσπονδία κάνει λόγο για «άκρως παράνομη πράξη καθ’ ότι οι νόμιμοι αποκλειστικοί δεν έχουν καμία υπηρεσιακή ιδιότητα στο Νοσοκομείο. Η εγκύκλιος Πολάκη ορίζει τη φύλαξη του Νοσοκομείου και το Νοσηλευτικό ως υπεύθυνους για τον εντοπισμό των παράνομων αποκλειστικών. Φυσικά εμείς διαφωνούμε με την εγκύκλιο στο σκέλος που ανατίθεται ο έλεγχος στο Νοσηλευτικό προσωπικό καθ’ ότι δεν είναι στα καθήκοντά του.

»26 Ιουνίου κυκλοφόρησε η συγκεκριμένη εντολή του Διοικητή και τρεις ημέρες μετά έγινε το τραγικό συμβάν. Θα πρέπει να παρέμβει ο Εισαγγελέας και να ερευνήσει το κλίμα που δημιουργήθηκε στο Νοσοκομείο μετά την έκδοση της εντολής Διοικητή και να αποδοθούν ευθύνες όπου και εάν υπάρχουν. Ο φόβος, η πίεση και η ανασφάλεια που επικράτησε μετά την έκδοση της εγκυκλίου μπορεί να συνέβαλε στην πράξη της τραγικής γυναίκας.

»Μέχρι την έκδοση της εντολής Διοικητή και πριν την παράνομη καθαίρεση του προϊστάμενου Επιστασίας πριν τρεις μήνες είχαν γίνει 400 ταυτοποιήσεις σε συνεργασία με την Αστυνομία της Νίκαιας και είχαν σταλεί 30 περιπτώσεις παράνομων αποκλειστικών στα Δικαστήρια».

«Το φαινόμενο των παράνομων αποκλειστικών είχε καταπολεμηθεί στα πλαίσια του νόμου. Τι μεσολάβησε και βγήκε η παράνομη απόφαση του Διοικητή του Νοσοκομείου της Νίκαιας;», διερωτάται η ΠΟΕΔΗΝ.

Σημειώνει δε ότι «με βία και καταστολή δεν επιλύεται το πρόβλημα των παράνομων αποκλειστικών. Χρειάζονται προσλήψεις Νοσηλευτικού Προσωπικού και ο ΕΟΠΥΥ να εγκρίνει την δαπάνη για όλο το 24ωρο των ασθενών που χρήζουν περιποίηση από αποκλειστικές Νοσοκόμες. Να ενισχυθεί η φύλαξη των Νοσοκομείων για να διενεργείται έλεγχος παρουσία της Αστυνομίας.»

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 25.04.2024 00:58