search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19.04.2024 05:34
MENU CLOSE

Στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο το απόγευμα η Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν

03.07.2019 10:58
Επικοινωνία Μητσοτάκη με ανώτατους αξιωματούχους της Ε.Ε. - Media

 

Η Γερμανίδα Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν, την οποία οι ηγέτες της Ευρωπαϊκής Ένωσης επέλεξαν για τη θέση του προέδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, θα παραστεί αργότερα σήμερα σε συνεδρίαση του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, την έγκριση του οποίου χρειάζεται για να αναλάβει το αξίωμα.

Αξιωματούχος της μεγαλύτερης πολιτικής ομάδας του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος (ΕΛΚ), δήλωσε ότι η φον ντερ Λάιεν θα βρεθεί στο κοινοβούλιο στο Στρασβούργο σήμερα το απόγευμα και θα παραστεί στη συνεδρίαση του ΕΛΚ στις 15:00 τοπική ώρα (16:00 ώρα Ελλάδας).

Σημειώνεται ότι για πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, στη θέση του Ντόναλντ Τουσκ, προτάθηκε ο Βέλγος πρωθυπουργός Σαρλ Μισέλ, ενώ για επικεφαλής της ευρωπαϊκής διπλωματίας – ως «διάδοχος» της Μονγκερίνι – ο πρώην υπουργός Εξωτερικών της Ισπανίας και πρώην πρόεδρος της Ευρωβουλής, Ζοζέπ Μπόρελ.

Για Πρόεδρο της ΕΚΤ στη θέση του Μάριο Ντράγκι, οι «28» πρότειναν τη νυν επικεφαλής του ΔΝΤ, Κριστίν Λαγκάρντ, η οποία αναμένεται να γίνει να γίνει η πρώτη γυναίκα επικεφαλής της ΕΚΤ.

 

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19.04.2024 03:10