search
ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 14:47
MENU CLOSE

Μοσκοβισί: Η Ιταλία γλίτωσε τη διαδικασία υπερβολικού ελλείμματος, αλλά θα την παρακολουθούμε

03.07.2019 13:40
Μοσκοβισί: Η Ιταλία γλίτωσε τη διαδικασία υπερβολικού ελλείμματος, αλλά θα την παρακολουθούμε - Media

 

Η Ιταλία γλίτωσε την έναρξη μιας πειθαρχικής διαδικασίας σε βάρος της από την Ευρωπαϊκή Ένωση για υπερβολικό έλλειμμα το 2019 λόγω του ύψους τους χρέους της, όπως ανακοίνωσε η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, η οποία πάντως διατηρεί τις πιέσεις για το 2020.

Η ανακοίνωση ήταν αναμενόμενη ύστερα από τη δέσμευση της ιταλικής κυβέρνησης για μείωση του ελλείμματος της χώρας.

«Βάσει των δεσμεύσεων (της ιταλικής κυβέρνησης), η Κομισιόν κατέληξε στο συμπέρασμα ότι η διαδικασία υπερβολικού ελλείμματος σε βάρος της Ιταλίας λόγω του χρέους δεν δικαιολογείται πλέον σε αυτή τη φάση», δήλωσε ο Επίτροπος της ΕΕ για οικονομικές υποθέσεις Πιερ Μοσκοβισί, σε συνέντευξη Τύπου στις Βρυξέλλες.

Ο Επίτροπος σκοπεύει να παρουσιάσει τα συμπεράσματα αυτά στους 19 υπουργούς Οικονομικών της ευρωζώνης, κατά τη συνεδρίαση τους την προσεχή Δευτέρα στις Βρυξέλλες στη διάρκεια της οποίας πρέπει και αυτοί να αποφασίσουν ότι δεν θα προχωρήσει η συγκεκριμένη διαδικασία. «Είμαι πολύ σίγουρος ότι οι υπουργοί θα συμφωνήσουν» με την Κομισιόν, πρόσθεσε ο Μοσκοβισί. Τα κράτη-μέλη σε γενικές γραμμές υιοθετούν την άποψη της Κομισιόν.

Ο Μοσκοβισί πρόσεξε, πάντως, να μην μειωθεί η πίεση προς τη λαϊκιστική κυβέρνηση. «Θα συνεχίσουμε να παρακολουθούμε στενά την εκτέλεση του ιταλικού προϋπολογισμού κατά το δεύτερο εξάμηνο του έτους» και υποσχέθηκε να «αξιολογήσει πολύ εμπεριστατωμένα το σχέδιο του ιταλικού προϋπολογισμού για το 2020, που πρέπει να φθάσει στις 15 Οκτωβρίου» στην Κομισιόν.

Ο Μοσκοβισί υπογράμμισε τη σημασία του διαλόγου με τον Ιταλό πρωθυπουργό Τζουζέπε Κόντε, δηλώνοντας στα ιταλικά «Η πόρτα μου παραμένει ανοικτή».

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 14:45