search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19.04.2024 17:47
MENU CLOSE

Για αυτά τα μαχητικά οι Γερμανοί «έριξαν κόκκινη κάρτα» στα F-35 (Photos)

03.07.2019 15:48
Για αυτά τα μαχητικά οι Γερμανοί «έριξαν κόκκινη κάρτα» στα F-35 (Photos) - Media
 
Μπορεί τα F-35 να θεωρούνται από πολλούς τα καλύτερα μαχητικά στον κόσμο, παρόλα αυτά η γερμανική πολεμική αεροπορία φαίνεται πως σε αναζήτηση νέων εξοπλιστικών συστημάτων προτίμησε τα μαχητικά F/A-18 και Eurofighter.
 
Σύμφωνα με πηγές του Υπουργείου Άμυνας της Γερμανίας, που δημοσιεύθηκαν στο Reuters την περασμένη Πέμπτη, τα αεροσκάφη Eurofighter και τα F/A-18 αποτελούν βασικούς υποψηφίους για την αντικατάσταση των γερμανικών Tornado, κερδίζοντας τα μαχητικά αεροσκάφη stealth F-35 της κατασκευαστικής Lockheed Martin σε ένα διαγωνισμό αξίας δισεκατομμυρίων ευρώ.
Το υψηλό ποσοστό ετοιμότητας, το χαμηλό κόστος, οι ισχυρές δυνατότητες ηλεκτρονικού πολέμου των συγκεκριμένων μαχητικών αεροσκαφών ήχησαν θετικά στα αυτιά των αρμόδιων στρατιωτικών και έτσι έγινε η επιλογή.
 
Παρόλα αυτά η απόφαση δεν πρέπει να θεωρείται ειλημμένη, η διαδικασία θα χρειαστεί αρκετό χρόνο, αφού η αμερικανική κυβέρνηση θα πρέπει πρώτα να πιστοποιήσει την δυνατότητα και των δύο αεροσκαφών να μεταφέρουν πυρηνικά όπλα. Η Γερμανία διαθέτει 85 επιχειρησιακά αεροσκάφη Tornado, αλλά δεν είναι όλα εξοπλισμένα για τη μεταφορά τέτοιου οπλικού υλικού.
 
Τι υποστηρίζουν Γερμανοί αξιωματούχοι;
Οι στρατιωτικοί αξιωματούχοι υποστηρίζουν ότι τα μαχητικά Tornado, τα οποία τέθηκαν σε λειτουργία το 1983, χρειάζονται επειγόντως αντικατάσταση λόγω των αυξανόμενων δαπανών συντήρησης. Πηγές εξοικειωμένες με το θέμα υποστηρίζουν ότι θα μπορούσε να κοστίσει μέχρι και οχτώ δισεκατομμύρια ευρώ για τη Γερμανία να κρατήσει τα συγκεκριμένα αεροσκάφη λειτουργικά μέχρι 2030.
 
Οι ίδιες πηγές αποκάλυψαν ότι η Luftwaffe (Γερμανική Πολεμική Αεροπορία) θα προχωρήσει σε ένα σχέδιο αντικατάστασης των 33 παλαιότερων αεριωθούμενων αεροσκαφών Eurofighter, η κύρια χρήση των οποίων αυτή τη στιγμή είναι η εσωτερική αστυνόμευση και εκπαίδευση, με νέα μοντέλα μέσα στα επόμενα χρόνια. Το συγκεκριμένο πλάνο φημολογείται πως θα κοστολογηθεί στα τρία δισεκατομμύρια ευρώ.
Η απόφαση σηματοδοτεί μεγάλη αποτυχία για τον Lockheed, τον κορυφαίο κατασκευαστή όπλων των ΗΠΑ, ο οποίος ελπίζει να κυριαρχήσει στην Ευρωπαϊκή εξοπλιστική αγορά με πωλήσεις των F-35 σε χώρες όπως η Γερμανία και το Βέλγιο.
 
Αξίζει να σημειωθεί πως η Γαλλία είχε προειδοποιήσει τη Γερμανία ότι η ενδεχόμενη αγορά του F-35 θα μπορούσε να δημιουργήσει προβλήματα στα σχέδια των δύο χωρών για την ανάπτυξη ενός μαχητικού από κοινού.
 
Πηγή: onalert.gr
google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19.04.2024 17:45