search
ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 20:40
MENU CLOSE

Μέσα στις επόμενες ημέρες η Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν παρουσιάζει το «όραμά» της για την Ευρώπη

03.07.2019 17:58
Μέσα στις επόμενες ημέρες η Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν παρουσιάζει το «όραμά» της για την Ευρώπη - Media

 

Μέσα στις επόμενες δύο εβδομάδες σκοπεύει να παρουσιάσει “το όραμά της” για την επόμενη πενταετία στην Ευρώπη η Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν, την οποία οι ηγέτες της ΕΕ επέλεξαν για τη θέση του προέδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.

“Σκοπεύω να ακούω πολύ, ώστε να είμαι σε θέση μέσα στις επόμενες 15 ημέρες να αναπτύξω διάλογο με το (Ευρωπαϊκό) Συμβούλιο και το Κοινοβούλιο, ένα όραμα για τα επόμενα πέντε χρόνια για την Ευρώπη”, είπε η νυν υπουργός Άμυνας της Γερμανίας μιλώντας σε δημοσιογράφους.

Η φον ντερ Λάιεν επέλεξε να πραγματοποιήσει στο Στρασβούργο –όπου συνεδριάζει το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο που εξελέγη στις εκλογές του Μαΐου– την πρώτη επίσκεψή της στους ευρωπαϊκούς θεσμούς. “Εδώ χτυπά η καρδιά της ευρωπαϊκής δημοκρατίας”, τόνισε μετά τη σύντομη συνομιλία που είχε με τον Ιταλό Νταβίντ Σασόλι, ο οποίος νωρίτερα εξελέγη πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου.

Για να διαδεχτεί τον Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ στην προεδρία της Κομισιόν η Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν χρειάζεται τη στήριξη του κοινοβουλίου. Η ψηφοφορία πρόκειται να διεξαχθεί στα μέσα Ιουλίου.

Μετά τη “μακρά και δύσκολη” προεκλογική εκστρατεία για τις ευρωπαϊκές εκλογές είναι πλέον “αποφασιστικής σημασίας να επιδείξουμε την ενότητα και το κοινό πάθος μας για την Ευρώπη, που είναι τόσο σημαντική για τον κόσμο αυτόν και πρέπει να ακούγεται και να είναι ορατή”, είπε, σε μια λακωνική δήλωσή της στους δημοσιογράφους.

Στις επαφές που είχε με τους βουλευτές του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος, της πολιτικής οικογένειάς της, η Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν “κατά κύριο λόγο παρουσίασε τον εαυτό της και εξήγησε την πορεία της”, είπε μια κοινοβουλευτική πηγή. Μίλησε σε τρεις γλώσσες (γερμανικά, αγγλικά και γαλλικά) και “απάντησε σε μερικές ερωτήσεις”. Ευχαρίστησε επίσης θερμά τον συμπατριώτη της, τον Μάνφρεντ Βέμπερ, ο οποίος απέσυρε τη δική του υποψηφιότητα για την προεδρία της Κομισιόν την Τρίτη.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 20:40