search
ΠΕΜΠΤΗ 25.04.2024 18:00
MENU CLOSE

Σεμίνα Διγενή: «Οι πολίτες καλούνται να επιλέξουν ανάμεσα σε 4 μνημονιακούς, 2 φασίστες και το ΚΚΕ»

04.07.2019 07:59
Aπό τη Real news στο Έθνος η Σεμίνα Διγενή - Media

 

Η Σεμίνα Διγενή έχει διαγράψει μια σημαντική πορεία τόσο στη δημοσιογραφία όσο και την ελληνική τηλεόραση. Εργάστηκε σε εφημερίδες, περιοδικά και ραδιοφωνικούς σταθμούς, ενώ άφησε το δικό της στίγμα και στη μικρή οθόνη από τη θέση της αρχισυντάκτριας, της projectmanager και της σκηνοθέτιδος. Υπήρξε εμπνεύστρια πολλών τηλεοπτικών projects που γνώρισαν μεγάλη επιτυχία, ενώ σημείωσε μια εντυπωσιακή πορεία ως παρουσιάστρια δεκάδων εκπομπών τόσο στη δημόσια όσο και την ιδιωτική τηλεόραση, από το 1982 μέχρι το 2009.

Πρόσφατα, παρουσίασε στον Βόλο το πρώτο της βιβλίο “Το Κίτρινο Υποβρύχιο” το οποίο έχει γίνει, ήδη, best seller και προχωρά στην 5η έκδοση, ενώ παράλληλα γράφει και το δεύτερο βιβλίο της, ανοίγοντας τον δρόμο για μια νέα καριέρα, αυτή της συγγραφέως.

Παρότι εξελέγη με σχεδόν 37.000 ψήφους στις Ευρωεκλογές, η Σεμίνα Διγενή έκανε την ανατροπή, δηλώνοντας την παραίτησή της, προκειμένου να κατεβεί υποψήφια με το ΚΚΕ στη Α’ εκλογική περιφέρεια Πειραιώς, στις εθνικές εκλογές της 7ης Ιουλίου.

Η Σεμίνα Διγενή μίλησε στο “Π” αποκαλύπτοντας -μεταξύ άλλων- τον λόγο που την έκανε να πάρει αυτή τη “γενναία” απόφαση, αφήνοντας μια εκλεγμένη έδρα στο Ευρωκοινοβούλιο για να διεκδικήσει μια αμφίβολη θέση στη Βουλή των Ελλήνων. Παράλληλα, μιλά για το νέο συγγραφικό της εγχείρημα, ενώ δίνει το δικό της μήνυμα στους πολίτες λίγες ημέρες πριν οδηγηθούν στις κάλπες.

“Κίτρινο υποβρύχιο”: Τι σας έκανε να επιλέξετε το γνωστό τραγούδι των Beatles για τίτλο του βιβλίου σας;

Ήταν το αγαπημένο πρώτο μου δισκάκι κι αποφάσισα να δανειστώ αυτό το μαγικό όχημα, για τα ταξίδια στο χρόνο, που ήθελα πολύ να κάνω.

Τι ήταν αυτό που σας ώθησε να γράψετε ένα βιβλίο και να μιλήσετε τώρα “για όλα αυτά για τα οποία δε μιλήσατε ποτέ”;

Τα γεγονότα, οι στιγμές και τα πρόσωπα, που δεν άντεχαν άλλο κλειδωμένα μέσα μου, διεκδίκησαν μια μέρα, την απελευθέρωσή τους, τη δημοσιοποίηση τους. Επρόκειτο για μαζική κινητοποίηση, (ιδίως των πιο μαχητικών, που ήταν τα… παρασκήνια). Τελικά δεν μπόρεσα, εκ των πραγμάτων, να ικανοποιήσω όλα τα αιτήματα τους και να τα χωρέσω όλα στο πρώτο μου βιβλίο.. Τακτοποίησα μόνο αυτούς και αυτά, που χωρούσαν σε περίπου 85.000 λέξεις. Οι άλλοι και τα άλλα, είναι σε αναμονή επιβίβασης, στο δεύτερο βιβλίο, που βρίσκεται ήδη, κάπου στη μέση του.

Ξεκινάτε και τελειώνετε το βιβλίο σας, αναφερόμενη στη μητέρα σας. Θα θέλατε να μας πείτε τον λόγο;

Η μητέρα μου με καθόρισε και με σημάδεψε. Έζησε μια -νομίζω- κινηματογραφική ζωή με τον πατέρα μου. Εννοώ από πλευράς περιπετειών, συνήθως όχι ευχάριστων! Έφυγε μόλις 59 ετών, πριν προλάβω να της πω όσα ήθελα. Κάποια απ’ αυτά, της τα λέω τώρα…

Το “Κίτρινο υποβρύχιο” έγινε ήδη best seller και προχωράει στην 5η έκδοση, έχοντας μεγάλη απήχηση στους αναγνώστες. Το δεύτερο θα είναι συνέχειά του;

Και ναι και όχι. Υπάρχει μια μεγάλη έκπληξη σε σχέση με το περιεχόμενό του και τη σύνδεση του με το πρώτο. .

Εκλεχθήκατε στην Ευρωβουλή με περίπου 37.000 ψήφους. Ωστόσο, παραιτηθήκατε και κατεβαίνετε ως υποψήφια βουλευτής με το ΚΚΕ στην Α’ Πειραιά. Γιατί;

Είναι δύσκολη, αλλά μεγάλη πρόκληση ο Πειραιάς, που του αξίζει καλύτερη μοίρα και ποιότητα ζωής. Πιστεύω ότι εδώ, θα είμαι πιο χρήσιμη από τις Βρυξέλλες. Επειδή το τελευταίο διάστημα, κυριολεκτικά ζω στον Πειραιά, μαθαίνοντας και μελετώντας τα προβλήματα του, η εικόνα είναι εφιαλτική. Δεν αξίζει στους Πειραιώτες η μισή ζωή που ζουν. Σ’ αυτόν ακριβώς τον αγώνα, θεώρησα ότι αξίζει να καταθέσω τη νίκη των Ευρωεκλογών.

Έχετε δηλώσει πως θεωρείτε τις εκλογές της 7ης Ιουλίου “ιδιαιτέρως κρίσιμες”. Ποιο είναι το μήνυμα που θέλετε να περάσετε σε κάθε πολίτη λίγο πριν την κάλπη;

Να θυμάται! Να μην ξεχνάει ποιοι έφταιξαν για τη δεινή του κατάσταση σήμερα. Να θυμάται ποιος -ένας και μοναδικός – ήταν δίπλα του στις διεκδικήσεις και στους δρόμους. Να μην παραπλανηθεί από τα ίδια πάντα κούφια λόγια και τις μεγαλοστομίες. Στις εκλογές, θα πρέπει να διαλέξει, ανάμεσα σε 4 επικίνδυνους μνημονιακούς, 2 φασίστες ακροδεξιούς και το ΚΚΕ. . Ας σκεφτεί κι ας θυμηθεί ποιος δεν τον πρόδωσε ποτέ, 101 χρόνια τώρα. Μόνο με ισχυρό ΚΚΕ, θα έχει δύναμη ο λαός απέναντί τους. Μια σταθερά αγωνιζόμενη αντιπολίτευση, που θα παλεύει για τα συμφέροντά του ενάντια σε αυτά που ετοιμάζονται σε βάρος μας, από την επόμενη κιόλας μέρα. .

Ποιο είναι το μεγαλύτερο “στοίχημα” που θα θέλατε να κερδίσετε στο μέλλον;

Μπροστά μου υπάρχει μόνο ο Πειραιάς και τα νησιά. Αυτό με νοιάζει και για αυτό, όλες μου οι ώρες και η ενέργεια, είναι προσανατολισμένες σ’ αυτήν την κατεύθυνση. Τεράστια προβλήματα στον τομέα της εργασίας, της υγείας, της παιδείας, ζητούν άμεσα λύσεις. Θέματα ασφάλειας και υγιεινής, σκουπιδιών, συγκοινωνίας, έλλειψης νερού σε νησιά, βρεφονηπιακών σταθμών, χώρων πράσινου, άθλησης, πολιτισμού και άλλα πολλά, περιμένουν κάποιους να τα αναδείξουν και να αγωνιστούν για την αντιμετώπιση και τη λύση τους.. Το στοίχημα είναι, να πάψουν να είναι αβίωτες οι ζωές στις γειτονιές και στους χώρους δουλειάς του Πειραιά. Θα προχωρήσουμε, αλλάζοντας τις συνθήκες. Δεν θα συμβιβαστούμε με τη μοιρολατρία και την παραίτηση, λέγοντας “τίποτε δε γίνεται”. Ο κόσμος προχώρησε με πείσμα και αγώνες. Και χαμόγελο…

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 25.04.2024 17:59