search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 09:30
MENU CLOSE

Βαρθολομαίος: Ο Ιμάμογλου είναι ένας καλοπροαίρετος άνθρωπος

04.07.2019 11:27
Βαρθολομαίος: Ο Ιμάμογλου είναι ένας καλοπροαίρετος άνθρωπος - Media

 

Ανθρωπο καλοπροαίρετο χαρακτήρισε το νέο Δήμαρχο Κωνσταντινούπολης, Εκρέμ Ιμάμογλου, ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος κατά τη συνάντησή τους στα γραφεία του μητροπολιτικού δήμου.

Ο Εκρέμ Ιμάμογλου από την πλευρά του είπε ότι είναι ιδιαίτερα σημαντικό το γεγονός ότι η Κωνσταντινούπολη μέσω του Πατριαρχείου αποτελεί το κέντρο μιας θρησκείας παγκόσμιας εμβέλειας.

Στις δηλώσεις του μετά τη συνάντηση ο κ. Βαρθολομαίος είπε ότι η Κωνσταντινούπολη αποτελεί το κέντρο της ορθοδοξίας και του Οικουμενικού Πατριαρχείου, προσθέτοντας ότι το Φανάρι δεν είναι απλώς ένας θεσμός, αλλά συμβάλλει σημαντικά στον πολιτισμό και την κουλτούρα ανά τους αιώνες.

Ο Οικουμενικός Πατριάρχης χαρακτήρισε τον Εκρέμ Ιμάμογλου ως έναν άνθρωπο με καλές προθέσεις και τον ευχαρίστησε που ανταποκρίθηκε άμεσα στο αίτημά του για συνάντηση.

Ο Εκρέμ Ιμάμογλου τόνισε ότι «ο δήμος μας θα είναι μία έδρα της πίστης, θα σέβεται κάθε θρησκεία και θα συμπεριφέρεται ισότιμα σε κάθε πίστη. Θα είναι μία έδρα ενεργής, που θα δίνει δίνουμε σημασία στις εισηγήσεις και προτάσεις».

Όπως συμπλήρωσε είναι σημαντικό που το Πατριαρχείο βρίσκεται στην Κωνσταντινούπολη. «Το υπογραμμίζω αυτό. Όλα θα γίνουν πολύ όμορφα» κατέληξε.

 

 

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 09:30