01/06/2020 05:49:41

Βαρθολομαίος: Ο Ιμάμογλου είναι ένας καλοπροαίρετος άνθρωπος

Βαρθολομαίος: Ο Ιμάμογλου είναι ένας καλοπροαίρετος άνθρωπος - Media

 

Ανθρωπο καλοπροαίρετο χαρακτήρισε το νέο Δήμαρχο Κωνσταντινούπολης, Εκρέμ Ιμάμογλου, ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος κατά τη συνάντησή τους στα γραφεία του μητροπολιτικού δήμου.

Ο Εκρέμ Ιμάμογλου από την πλευρά του είπε ότι είναι ιδιαίτερα σημαντικό το γεγονός ότι η Κωνσταντινούπολη μέσω του Πατριαρχείου αποτελεί το κέντρο μιας θρησκείας παγκόσμιας εμβέλειας.

Στις δηλώσεις του μετά τη συνάντηση ο κ. Βαρθολομαίος είπε ότι η Κωνσταντινούπολη αποτελεί το κέντρο της ορθοδοξίας και του Οικουμενικού Πατριαρχείου, προσθέτοντας ότι το Φανάρι δεν είναι απλώς ένας θεσμός, αλλά συμβάλλει σημαντικά στον πολιτισμό και την κουλτούρα ανά τους αιώνες.

Ο Οικουμενικός Πατριάρχης χαρακτήρισε τον Εκρέμ Ιμάμογλου ως έναν άνθρωπο με καλές προθέσεις και τον ευχαρίστησε που ανταποκρίθηκε άμεσα στο αίτημά του για συνάντηση.

Ο Εκρέμ Ιμάμογλου τόνισε ότι «ο δήμος μας θα είναι μία έδρα της πίστης, θα σέβεται κάθε θρησκεία και θα συμπεριφέρεται ισότιμα σε κάθε πίστη. Θα είναι μία έδρα ενεργής, που θα δίνει δίνουμε σημασία στις εισηγήσεις και προτάσεις».

Όπως συμπλήρωσε είναι σημαντικό που το Πατριαρχείο βρίσκεται στην Κωνσταντινούπολη. «Το υπογραμμίζω αυτό. Όλα θα γίνουν πολύ όμορφα» κατέληξε.

 

 

ΣΧΟΛΙΑ

Το "Π" σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.